Jacket.

 
Jag fick bland annat den här söta koft/jackan i födelsedagspresent av mina föräldrar när de var här. Så mysig och precis lagom varm att ha nu när det blåser kallt ute men är för varmt för vinterjackan!

Kommentarsproblem!

Det verkar vara något problem med kommentarsfunktionen på bloggen just nu. Någon mer som har det problemet?
 
Bara så ni vet så får jag i alla fall kommentarerna och kan läsa dem, men de visas inte offentligt på bloggen!

Födelsedagsmiddag

Första gången jag bloggar från mobilen! Vi sitter och väntar på barbecue ribs på Buffalo Grill!


24 år.

 
Ja, idag är det faktiskt min födelsedag. Hurra för mig!

Night out

 
I förrgår var vi ute och träffade ett gäng kompisar till Seb på ett ställe som heter le Master. En riktigt kul kväll!

iPhone

 
När man har en pojkvän som är väldigt otålig kan det hända att man får sin födelsedagspresent några dagar för tidigt. Som i detta fall! Men inte klagar jag, för i paketet låg nämligen en sprillans ny vit iPhone! Så himla glad blev jag!

Finbesök!

 
Jag har inte varit så aktiv på senaste och det har faktiskt en förklaring. Jag har nämligen haft besök av mina fina föräldrar under ett par dagar! Som varje år brukar de ju komma såhär i slutet på oktober, ungefär runt min födelsedag.
 
Vi har haft det så mysigt och hunnit med en dagsutflykt till konstnärsbyn St Paul de Vence. Sist vi gjorde ett försök att komma dit blev det ju lite fel och vi hoppade av bussen i Vence istället, vilket ju inte alls var lika roligt... alldeles stendött och vi fattade inte alls vad grejen var. Men denna gång blev det rätt och det var ju jättefint där!

Bloggläsare!

Stämmer det att jag har en bloggläsare som befinner sig i Aix en Provence? Det ser nämligen ut så på besöks-spalten här till höger! Är det så får du gärna hojta till, för jag och päronen tänkte eventuellt ta en tripp dit när de kommer nästa vecka och det vore ju toppen med lite tips!

Hemsk natt.

Jag har knappt sovit en blund i natt... vaknade nämligen av hemska mensvärks-kramper (typ de värsta jag haft) och har gått upp och ner som i dvala hela natten. Jag höll ärligt på att svimma där ett tag när det var som värst. Ni vet när det krampar så att man liksom inte kan andas under kramperna... Vidrigt.
 
Antar att pojkvännen i alla fall inte kommer underskatta mina menssmärtor i fortsättningen. Han försökte trösta mig så gott det gick men pussar är inte direkt det man vill ha när man har så ont att man vill spy... så jag var väl inte så kärleksfull just då, haha.
 
Som tur är så gick det äntligen över till slut och jag kunde pusta ut. Finns det något underbarare än när man liksom inte-känner-någonting till slut?

Monday movie.

 
Jag har tur idag som börjar 16 på grund av en inställd lektion. Så jag tänkte krypa ner under täcket igen och se filmen "The help" som jag laddade ner för tusen år sedan men inte hunnit se på än. Det regnar lite ute så mysfaktorn är hög!

God morgon söndag!

Härlig solig dag idag! Hade tänkt ta en skön powerwalk men jag tror jag väntar tills sent i eftermiddag istället. Det är lite så nu när det inte hunnit bli riktigt svalt ännu, när solen är uppe så blir det jättevarmt om man ska jogga/träna ute... Så jag föredrar att göra det på morgonen eller kvällen när solen inte är lika stark.
 
För övrigt så tänkte jag läsa igenom mina anteckningar från skolan och plugga engelska som vi för ovanlighetens skull har via internet. Måste även ta tag i disken... våran jäkla diskmaskin krånglar stup i kvarten och trots att jag hällde i disksalt för några dagar sedan så diskar den inte rent. Något fel är det på det otyget. Så nu måste jag diska om ALLT och även det som är i diskhon sedan ett par dagar tillbaka... Trevlig söndagssyssla! (inte...)
 

Hey Jude!

 
Jude Law har tydligen varit på Nice tågstation IDAG för en filminspelning. Såg precis flera sådana här paparazzi-bilder på min pojkväns Facebook. Alltså, kunde man inte fått veta det här lite tidigare?

Oktober.

Tiden går så snabbt! Redan oktober och om en och en halv vecka kommer mina kära föräldrar på besök. Alltid så mysigt med deras klassiska visit runt min födelsedag. Undrar vad vi ska hitta på den här gången? Kanske äta middag på en av restaurangerna här i St Laurent du Var kanske, där vi bor. Finns en del jättemysiga restauranger här vid hamnen! 
 
Dessutom har jag ju turen att ha höstlov veckan efter. Skulle vara såååå skönt att vara ledig då, men däremot så har jag redan sagt att jag kan jobba... Fasen också. Men pengar behövs ju alltid.
 
Imorgon har jag en enormt seg och jobbig dag framför mig. 10 - 19 i en och samma kvava föreläsningssal med syrebrist (160 elever i klassen). Rejält jobbigt att sitta ner så länge och hålla uppe motivationen och koncentrationen. Det gäller att vara utvilad och ha med sig grejer att äta så energin håller sig på en jämn nivå!
 
Önska mig lycka till med andra ord.
 
 

Hier soir


France des Outre-Mer.

 
Det här är lite intressant faktiskt, för er som inte har koll på alla franska öar. Det här här vad man kallar France des Outre-mer, det vill säga de öar i världen som tillhör Frankrike. Det kanske inte många tänker på att alla dessa även också tillhör Frankrike!
 
Och där ser ni också "Nouvelle Caledonie" där borta till höger om Australien. Jag känner även en person från La Reunion, som ligger bredvid Madagaskar. Häftigt tycker jag.

La gueule de bois.

Har precis vaknat upp. Älskar lediga söndagar!
 
Igår var jag ute på en soirée med alla från min kurs (typ 100 pers...), en kväll organiserad i syftet att lära känna varandra bättre. Jag vet inte om jag lärde känna någon mer direkt, men många lärde nog känna varandra väldigt bra med tanke på hur de klängde på varandra... haha, det blir lite kul att se en del skamsna miner imorgon i skolan. Glad att jag inte drack så mycket och skämde ut mig såhär i början... En tjej tog en massa bilder, jag såg dock extremt svettig och sliten ut på dem, men blir jag nöjd med någon så lägger jag upp den i bloggen!
 
Var med en jättegullig tjej som jag lärt känna via kursen, Darren heter hon och kommer från La nouvelle Caledonie. Vad heter det på svenska? Ni vet, ön där borta vid Australien? Nya Kaledonien, heter det så? Hur som helst drack vi mojitos och hade kul. Sedan träffade jag upp Madde som ju bodde här i Nice förut. I vanlig ordning satt vi och drack på ett uteställe och sedan vidare till Wayne's. Träffade en lite jobbig översocial argentinare som tvunget ville följa med oss överallt. Argentinaren var dock jobbig, men i övrigt så är folk så otroligt sociala på Wayne's, och i gamla stan över huvud taget, det är det jag älskar! Direkt när man kommer in så är det pratglada människor överallt och det spelar ingen roll att man aldrig träffats förut, vips så sitter man där och berättar sin livshistoria. Sedan gick vi vidare till Blue Wales och till min förvåning stötte jag på ett helt gäng från jobbet. Så kul samanträffande! Träffade managern från cafét, lite dragen och på bra humör, haha. Så roligt att träffa folk från jobbsituationer ute, och se en annan sida av dem som man vanligtvis inte ser på jobbet...
 
Sedan hade jag blåsor på fötterna från mina fina nya skor och ett liiiite berusat sinne så jag ringde en väldigt snäll pojkvän som kom och hämtade mig mitt i natten. Jag har tur, jag. Vaknade vid 10-tiden av en huvudvärk som gjorde sig påmind, det känns att man varit ute. Men det är inget som inte två Treo kunde råda bot på. Nu mår jag strålande och ska snart inta en god frukost!

Hår.

Förra sommaren.
Förra hösten när jag färgade håret brunt. Inte my cup of tea! Fast jag gillade verkligen den mörkblonda färgen som kom fram när det bruna började blekas mer och mer.
Som blev lite såhär när jag slingat det blondare + klippt mig i Sverige...
Jag gillade faktiskt den färgen jag har här!
 
Såhär livlöst och tråkigt är det nu! Bilden är från i somras men det ser i princip likadant ut fast liiite längre.
 
Det här med hår. Att man aldrig ska bli nöjd med sitt hår och alltid tycka andras frisyrer är snyggare?! Jag älskar ju egentligen ljusblont, långt hår, typ som jag har på bilden här bredvid (där har jag löshårs-clips), gärna ännu längre. Försöker ju spara ut nu. Men jag avskyr den längden jag har nu, mitt hår är så formlöst. Sådär så att det slutar precis nedanför axlarna och bara LIGGER där. Då gillade jag mer min page eller när det var lite kortare än det jag har nu, typ som jag hade förra vintern.
 
Och så kan jag känna mig lite trött på mitt ljusblonda ibland också. Det är ju så jäääkla snyggt med liiite mörkare, varmt blont! Typ Marie Serneholt-blont. Det kan göra under för ansiktet också tycker jag och verkligen ta fram ansiktsdragen. Ljusblont hår kan lätt tvätta ur ansiktet och få en att se alldaglig ut...
 
Det roliga var att jag träffade en väldigt pratsam tonårstjej på tåget häromdagen som glatt delade med sig av sina åsikter enligt mitt hår. Hon tyckte jag hade en väldigt fin guldblond nyans, men att jag skulle passa ännu bättre i lite mörkare slingor. (jag låtsades sedan sova så att hon skulle sluta prata för hon blev lite väl åh-hej-vi-har-ju-känt-varandra-i-tio-år. När jag vaknade var hon borta...) Hur som helst så kanske jag borde ta det här som en tecken på att mörkblont faktiskt passar mig bra?! hehe.
 
Angående längden så skulle jag hemskt gärna gå in till en frisörsalong imorgon och klippa mig på direkten. Men jag ville ju faktiskt spara ut håret... och då gäller det att ha tålamod.
 
Nåväl - nu vill jag höra era åsikter! Långt - kort? Ljusblont/mellanblont?

Vädret.

 
Alltså jag älskar hösten och allt vad de innebär, speciellt när den är så mild och skön som den är här nere. Men jag blir galen på att aldrig veta vad jag ska ha på mig på morgonen. Klär man sig efter morgonens svala temperaturer så svettas man som en gris senare på dagen när solen kommer fram och temperaturen stiger upp mot 25 grader. Men jag känner att jag börjar bli lite trött på mina urblekta sandaler nu och alla mina tråkiga sommarkläder som jag använt ett bra antal månader.
 
Det är lite av ett mysterium det här. Sandaler eller stövlar? Jag har haft både och den här veckan. Sådant mellan-väder är det verkligen den här tiden på året. I måndags hade jag boots, jeans, kofta och sjal. Igår hade jag sandaler och t-shirt. Det är lite kul när man går på stan dock och ser årstidsförvirringen som råder. En del går klädda i pälsklädda vinterstövlar och halsdukar, en del har fortfarande flip flops och sommarklänning (läs: turister).
 
Nåväl. Jag vet att för er hemma i Sverige som sitter i busskurerna i era gigantiska halsdukar med vinden vinande i öronen så är det här riktiga lyxproblem. Jag ska försöka att inte klaga, jag lovar...

Beige

 
Hur underbar är inte min pojkvän som kom hem med de här fina skorna till mig igår? J'adore.

Höstlov.

Till min glada förvåning fick jag nyss veta att vi har höstlov i slutet av oktober! Underbart, det behövs verkligen så att jag får tid att läsa igenom alla anteckningar och material som vi fått. Bara lite mer än tre veckor kvar alltså.
 
Lite bitterljuvt är det ändå eftersom mina föräldrar bokat resa hit den 22 oktober. Hade vi vetat det så skulle jag ju kunnat vara helt ledig när de kommer! Men nåväl. Jag går ju mest halvdagar så vi får ju mycket tid tillsammans ändå. Härligt att ha höstlov över sin födelsedag! Speciellt skönt var det ju när man gick i grundskolan och slapp genomlida när klassen sjöng Ja må hon leva... Tänk vad pinsamt man tyckte det var. Haha.

RSS 2.0