Don't worry.


Det är så oerhört onödigt att gå runt och oroa sig över saker och ting. Hittills i mitt liv har jag haft turen att alla problem, små som stora har löst sig till slut. Och det känns som att det oftast gör det. Jag har tur som har folk som ställer upp när jag behöver det.

Men det är ju svårt att sluta oroa sig när den där klumpen sätter sig i magen och man bygger upp massa mardrömsscenarion i huvudet. Man glömmer liksom bort att man har folk runtomkring som faktiskt kan hjälpa till, bara man öppnar upp sig och säger vad man egentligen grubblar över! Och vips löser sig allt och man känner sig redan ett ton lättare. 

Tror jag behöver lyssna lite oftare på den här låten.


11.11.29

Då är det bara tre veckor tills jag åker hem till jul! Längtar redan.

En annan kul grej är att jag hört rykten om att temat på Place Massénas julmarknad i år är "svensk jul". Hur kul låter inte det! Hoppas de bjuder på glögg och pepparkakor. Den 1 december drar det igång och då är jag den första som står på kö!

Den här veckan jobbar jag alla dagar förutom söndag. Nästa veckas schema har jag dock inte fått ännu. Men hur som helst är det inte lång tid kvar nu så det är bara att hålla ut! ♥


Monaco tur och retur.









Jag hade tänkt åka och möta Seb idag på tennisklubben när han jobbade. Men tåget var ordentligt försenat och när jag väl kom fram i Monaco så hittade jag inte busshållplatsen så jag bara irrade runt och fattade ingenting. Det slutade med att jag väntade på tågstationen istället tills han slutat. Otroligt meningslöst, hatar att känna att man slösat massa ledig tid på ingenting!

Men jaja, vi kunde åka hem tillsammans i alla fall. Vi hade tänkt gå ut och äta ikväll men det är så kyligt ute så vi stannar hemma istället! Nu är det Wilfried-Tsonga mot Federer i match på tv också så jag lär inte få se mycket annat på ett par timmar.


Soirée 90's.








Såhär ser min hårfärg ut nu förresten. Efter "jätteultrablekningen" jag gjorde nu i eftermiddags. Så värst blont blev det ju inte direkt! Att det ska vara så svårt att komma tillbaka blont igen. Får köra en till blekning om ett tag igen. Klippt mig har jag också gjort förresten!

Ikväll hade Seb biljetter till en 90-talskväll som tydligen skulle vara på Palais Nikaia, en konserthall här i närheten. Vi trodde det skulle vara någon slags konsert med artister som sjöng 90-talslåtar eller något i den stilen. Men tydligen var det bara som en sal i anslutning till konserthallen, där det hölls ett diskotek. Typ värsta mellanstadiekänslan med discolampa och rökmaskiner och en DJ längst fram. Haha!

Sen att det spelades låter som "Gangsta's Paradise" och "Mister Bombastic" gjorde ju inte att mellanstadiekänslan blev mindre påtaglig direkt.

Underhållande men vi drog oss hem igen efter trekvart och nu sitter vi i sängen igen och kollar på tv !


Blonde (?)

Nu sitter jag med en blondering i håret. Får se om jag lyckas återgå till blondin på egen hand eller om jag transformerar mig till påskkärring istället! Det var S mamma som tipsade om hårfärgen. Hon har tydligen gått från svart till blont med den... påstår hon. Vet inte vad jag tror om det. Men jag med mitt mörkblond/ljusbrunfärgade borde väl kunna bli blondare med den tycker man.

Hur som helst så har jag köpt en Colorbomb från Revlon i lila som motverkar gula nyanser, som räddning ifall att det blir gult.

Lärdom av detta håräventyr är i alla fall - färga ej håret mörkare!! Jag är blond och väldigt nöjd med det när det kommer till kritan. Ibland ska man helt enkelt vara glad över det man har och inte gapa efter för mycket...

À la télé ce soir.

Det är alltid lika kul att kolla på fransk tv. Jag har faktiskt vant mig en del nu men tycker fortfarande det är kul med alla flippade personligheter och självcentrade programledare. Med betoning på det sistnämnda. Programledarna här ger helt klart skäl åt uttrycket "French pig". De gör narr av deltagarna, garvar åt sina egna skämt, dansar runt på scenen, ja det är mycket underhållande! Och irriterande. Jag har en hel bunt med manliga programledare som jag bara inte klarar av att kolla på och så fort jag ser dem byter jag kanal...

Sen är hela mentaliteten liksom annorlunda. Som nu när jag kollade på ett spelprogram och den kvinnliga deltagaren fick frågan vad hon skulle göra med pengarna om hon vann. "Förstora brösten!" säger hon, inget konstigt med det liksom och nu vet hela landet om det också! Inget att gömma under stolen inte. I Sverige höjer man väl på ögonbrynet om man inte ger pengarna till välgörenhet eller bjuder med hela släkten på en Thailandresa.



En av mansgrisarna.

En annan. Jag kallar alltid honom "la tortue" (sköldpaddan) för jag tycker han ser ut som Skalman!

För att inte nämna alla lättklädda (närapå slampigt klädda) tjejer som är med i programmen helt utan anledning, i den ena korta/urringade klänningen efter den andra. Liksom - vem bryr sig om att göra ett bra program? Så länge tittarsiffrorna är höga spelar det ju ingen roll.


Lidl.



Alltid kul att kolla på alla annorlunda produkter. Hittade dessa söta kakor med små kärleksförklaringar på olika språk.

Skönt med fredag! Tog mig an ett litet äventyr i eftermiddags efter jag slutat. Har tänkt leta upp Lidl sen jag kom hit och så behövde jag ändå köpa middagsmat så jag tänke att jag slår två flugor i en smäll.

Otroligt vilken prisskillnad det är! Nu ligger det lite krångligt till för att jag ska kunna handla där varje vecka, men idag handlade jag en stor matkasse och det blev nästan hälften så billigt som när jag handlar på mataffären där vi bor. Kan de inte öppna en Lidl här liksom?! Däremot är utbudet inget vidare, och kvaliteten har man ju inte stenkoll på. Men billigt kommer man undan!


Jeff de Bruges





Godaste chokladpralinerna på rivieran finns här! En chokladälskares mecka...


Nyttig dag!

Idag är jag stolt över mig själv. Har nämligen tvättat, diskat, städat, dammsugit och skurat. Och till råga på det har jag joggat också!

Nu på eftermiddagen gjorde jag dock ett misstag och det var att somna med Seb när han kom hem från jobbet. Var inte ens trött, men det var så mysigt under täcket och vips så somnade jag med... vaknade nu och kände mig alldeles sömngaggig... kommer få svårt att somna ikväll nu! Men den smällen får jag ta.


Bästa skönhetsprodukten.


Nu ska jag tipsa om en grym skönhetsprodukt som även är prisvärd! Nämligen denna primer från Sephora. Så grym att ha under foundation och alla ojämnheter liksom försvinner. Har provat en primer från Lancome också som jag blev förälskad i men efter att ha provat den här inser jag att de i princip är lika bra. Och denna kostar 12 euro, jämfört med Lancomes som kostar över 30...

Den har även fått högsta betyg på flera skönhetssidor så jag verkar inte vara den enda som gillar den. Så är ni utrikes och kommer förbi ett Sephora, grabba tag i en sån här!

Clementiner



Clementiner är otroligt gott den här tiden på året. I somras köpte jag ett gäng men de var inte alls särskilt goda. Det ska vara såhär tidig vintertid, då är de som bäst. När jag var bodde hos au pair-familjen förra hösten åt jag flera varje dag, som godis.

Ska försöka få in det här som vana nu att äta åtminstone en varje dag, så man får i sig ordentligt med C-vitamin inför vintern!


Halv tolv.


Tog den här bilden i våras när det var en Italien-utställning vid Place Masséna. Massor av god italiensk mat, ostar, glass, charkuterier etc. 

Vaknade som sagt halv tolv idag. Ovanligt för att vara mig, men ibland är det riktigt skönt att inte ställa alarmet och bara låta kroppen sova ut. Det blev ingen bio igår för vi var rätt trötta. Vi stannade hemma och kollade på finalen av franska Let's Dance istället. Eller Danse avec les stars som det heter. Det blir nog bio ikväll istället! Nu ska jag fortsätta dra mig i sängen och sedan ta en dusch.


J'adore rentrer à la maison.

Åååh vad skönt det är att komma hem! Har inte suttit ner mycket idag och sen var jag tvungen att handla och gick hela vägen från tågstationen med den tunga matkassen. Det gör helt klart underverk för benen att bo långt från tågstationen! 

Så nu är jag hemma i lugn och ro, har handlat middagsmat och lite godis som vi ska ha med till bion ikväll. (Egentligen har jag köpt det till S, jag försöker undvika onyttigheter just nu...) Får se vad det blir för film.

Idag är det förresten Elisabeth-dagen, vilket råkar vara mitt andranamn! Grattis på alla er andra Elisabethor därute.


Julklappsspaning.






Trevlig fredag!



Jag har precis blivit klar med lite tvättning och ett jobbpass och sitter nu och kollar på något humorprogram på tv. Så skönt med fredagkänsla trots att jag jobbar imorgon! På söndag är jag ledig så det blir som en halv helg i alla fall.

Senare kommer S hem så jag ska göra i ordning lite god mat till honom, håller på att koka potatis!

Hoppas ni har en trevlig helg, eller bon week-end som vi säger här!


Beviset.


                                                  Min pojkvän är inte heeeelt normal.

Bienvenus!


Vilken chock jag fick när jag gick in på bloggen idag! Kul att så många läsare hittat hit, hoppas några av er stannar. Tack till denna Karin! (för visst är du väl fortfarande på blogg.se?)

Välkomna i alla fall!


Richard Gere.

Sitter och kollar på Pretty Woman som råkar gå på tv:n. Är lite småkär i Richard Gere (ja, jag vet att han är rätt gammal...). Förut gillade jag inte honom alls och tyckte han var megasmörig men efter att ha sett En officer och en gentleman så öppnades en liten vrå i mitt hjärta för honom. Och där sitter han kvar! Så varje gång jag ser honom nu så kan jag inte riktigt byta kanal. Jag har fått för mig att han är väldigt sympatisk också. Hoppas inte jag läser i någon skvallertidning nu att han är värsta divan för jag vill gärna behålla min positiva bild av honom.


Tisdag







Jobbade inte idag så jag utförde lite ärenden, hittade ett par träningbyxor och sen mötte jag Seb när han slutat för dagen. Alltid lite mysigt att åka hem tillsamman för ovanlighetens skull.


Christmas feeling


Juldekorationer börja leta sig fram i skyltfönstren...

En liten julträdgård.

Inte direkt i klass med NK's julskyltning dock (pinsam jämförelse). Men lite isbjörnar och samer, okej då!

Söta juldekorationer. Ska köpa upp mig på julpynt sen när det närmar sig! Nu har jag ett eget hem att gå loss på och Seb har absolut ingen talan i detta ämne. Jag längtar!


Fräscht, fräscht, fräscht!

Idag har varit en nyttig och effektiv dag! Jag har storstädat lägenheten, rengjort badrummet, tvättat och hunnit med att tvätta håret. Allt detta var mycket välbehövligt. (Inte minst håret... igår trodde Sebs mamma att jag blött det... haha. DÅ har det gått långt!)

Det är ju så skönt att slappa sen när man vet att man gjort något nyttigt dessutom. Och när allt även är rent och fräscht hemma. Nu har Seb precis kommit hem så vi ska kolla lite på tv och ta vara på den lediga dagen!

Trevlig söndag!

Lördag.

Idag jobbar jag kväll, 18 till midnatt. Tar tåget hem sedan. Är inte överförtjust i att jobba kväll för det känns som att man bara går och väntar på jobbpasset. Hade tänkt städa en massa innan men sen tänkte jag, äsch, gör det imorgon istället när jag är ledig. Åker kanske in lite tidigare idag för att försöka hitta ett par träningsbyxor.

Imorgon är jag ledig med Seb jobbar. Typiskt. Alla andra har långhelg dessutom för att det var röd dag här igår. Jag vill börja plugga! Är så avis på alla som får lov här och var och är lediga på röda dagar.

Jaja. Ska göra mig i ordning och åka in snart så jag har lite god tid på mig. Känner mig sådär småirriterad idag av ingen orsak alls. Som att en boxningssäck skulle komma väl till hand... Hoppas ni andra har en roligare helg än jag har.

Runners.



Joggingskor - check! Lyssnade på er läsares råd och köpte nya. Hittade ett par Nike idag på rea på City Sport. Supersköna och prisvärda. Nu längtar jag efter att inviga dem! Har dock skoskav av mina stövlar för tillfället så ska vänta några dagar.


101111.


Då var denna dagen avklarad! Ogillar starkt torsdagarna och det kanske jag babblat tillräckligt om redan. Tidig morgon och jobbigt arbetspass. Men nu är det avbockat och det känns extra bra att det dröjer en hel vecka innan nästa gång!

Är så sugen på att komma igång och powerwalka/jogga nu och letar febrilt efter ett par joggingskor på nätet. Köper man ett par nya Nike/Adidas kostar det ju skjortan och jag har inte riktigt lust att spendera så mycket på det just nu. Det räcker gott med min höga mobilräkning som kommer ovälkommet i slutet av varje månad.

Så därför håller jag på att kollar på franska blocket, men har inte riktigt hittat något bra ännu. Vill bara hitta något nu så jag kan komma ut och jogga! Längtar efter att få börja röra på mig. Tycker hela livsstilen som automatiskt blir mycket sundare när man börjar träna. Och så får man så härliga endorfiner efter ett träningspass. Träning är medicin för hälsan helt enkelt.


Mercredi.


Från min födelsedag.

Idag träffade jag två jättetrevliga svenska tjejer på jobbet. De pluggar här via Mälardalens högskola som har en kurs här i Nice. Alltid lika kul när det kommer trevliga svenskar och vi klickade riktigt bra och babblade på ett bra tag. De ville lära känna mer fransmän för att öva språket och jag vill ju träffa fler svenskar, så de skulle lägga till mig på Facebook. Perfekt ju!

Det är verkligen inte fint väder just nu. Hela helgen har det regnat och likaså idag. Dessutom faller mörkret snabbare och det känns riktigt att vintern är på ingång. Men borde inte klaga, slipper ju minusgrader och snö i alla fall! Men det känns ändå lite ovant. Sommaren var ju alldeles nyss liksom.

Jag har dock inget emot att mysa under stora filtar med en tekopp och ett gäng bra filmer! Älskar hösten och alla vackra färger.


Eze with the parents.








Lite bilder från när jag var i Eze när föräldrarna var på besök. En jättefin liten by högt uppe i bergen med otroligt häftig utsikt.


Good morning.

Då var det söndagmorgon och jag är helt ledig! Underbar känsla. Vi båda vaknade vid tolvtiden och eftersom det spöregnar ute (gjort det typ hela veckan) så är det ju extra skönt att bara ligga under täcket och slapptitta på tv. Inget dåligt samvete här inte!

Tänkte väl tvätta håret lite senare, och så finns planer om att äta ute ikväll. Men fram till dess - sängläge!


Brownie.




Japp. Nu har jag blivit brunett. Resultatet av ett gäng misslyckade hårfärgningar... Nu ligger det i en brun toning åtta veckor framåt. Hur jag ter mig som brunett återstår att se.


Lafayette Gourmet



Jag älskar Lafayette Gourmet som är som matdelen av varuhuset LaFayette. Det finns bland annat i Cap 3000 nära där vi bor. Rätt dyrt är det ju men det finns massor av välsorterade produkter från världens alla hörn och till och med egna små hyllor från olika länder. England, USA, Italien osv.

Dessutom kan man till och med sätta sig och ta ett glas vin och en matbit vid delikatessdisken. Som en minirestaurang mitt i mataffären! Hur lyxigt är inte det att ta en paus i mathandlingen med ett glas rosé?

RSS 2.0