min födelsedagstårta!

En gigantisk chokladtårta som Seb köpt. Med tänt ljus i mitten!

 


present

Det här fina smink-kitet fick jag av Sandy (mamman) idag! Hur gulligt var inte det? Jättefina läppfärger och ögonskuggor, mascara och kajalpenna. Blev jätteglad!

 


22 år


Idag är det faktiskt min födelsedag för de som inte vet om det. Så grattis till mig själv! 22 hela år är jag nu.

bilder från förra helgen



Haha, jag har ju faktiskt en del läsare som inte är familjen och som inte sett Seb ännu. Så här kommer två bilder!

lovely weekend!


Moules marinière

My birthday gift!

Jag har haft en jättemysig helg med föräldrarna och pojkvännen. I torsdags åkte jag, mamma och pappa till Antibes och gick runt i gamla delen där. Tog något att äta och satt på en bar under kvällstimmarna. Sen kom även S och mötte oss och vi strosade runt bland lyxbåtarna. 

På fredagen åkte jag, mam + pap in till Nice och shoppade bland annat en parfym till mig. Det blev Miss Dior Chérie till slut. Älskar den! Vi köpte även en present till S mamma och ett jättefint set med 10 år gammal whisky och whiskyglas till honom. Han blev jätteglad! Han älskar nämligen whisky.

På kvällen på fredagen gick vi till en restaurang i Juan les Pins där jag och mamma åt underbara musslor. Nog de godaste jag ätit tror jag! Vi delade även på Profiteroles till efterrätt.

På lördagen åkte vi till Italien, och det var tänkt att Seb skulle med och vara våran personliga guide. Det var en jättemysig dag! Även om det tog lite längre tid än vi trott att komma fram på grund av oväntade tågbyten. Men vid halv tre-tiden kom vi fram och fick i oss något att äta, varpå vi strosade runt och gjorde stan. Självklart stannade vi vid gelaterian där vi åt med S mamma för någon vecka sedan. Sjukt gott, men jag har nog aldrig varit så mätt som efter den glassen.

Sedan strosade vi runt ännu mer, tog ett glas vin på ett café nära stationen, och begav oss hem. S och jag tog hans bil till "mitt hus" och jag hämtade grejer eftersom vi skulle på fest senare. Sedan tillbaka till Juan les Pins, mötte föräldrarna, gick ut och åt på en restaurang vid strandpromenaden. Sedan skildes vi åt och jag och S åkte hem till honom, skyndade oss att duscha, och blev sedan hämtade av hans kusin.

Festen var i Grasse i ett stort häftigt stenhus. Men den var sådär! Kände inte en kotte så jag kände mig rätt lost. Dessutom var alla jättefulla när vi kom fram. Och höga. Men vi tre-tiden åkte vi hem och somnade gott.

Det var den uppdateringen!


mam + pap on their way!

Flyget har gått och päronen anländer om cirka en timme. Hurray!

Lavi somnade i soffan idag innan lunch, jag försökte väcka honom men han sov så sött på min axel. Så jag bärde upp honom och så fick han sova middag direkt. Trots att han inte ätit. Klockan var trots allt halv tolv så det var nästan dags att sova ändå. Han får äta när han vaknat helt enkelt.

Och förhoppningsvis vaknar han lite tidigare vilket betyder att jag kan gå ut med barnvagnen och möta päronen! Känns inte fel alls. Vi kan promenera runt lite och leka i parken. Sen går jag tillbaka strax innan 18 och när jag slutat så är jag fri som en fågel.

Je suis très contente!

pas besoin de toi


Älskar den här låten, ryser varje gång jag lyssnar på den.


no news = good news

Har surfat in på Arlanda och Norwegians hemsida under dagen och inga nyheter eller besked om inställd avgång för imorgon. Informationsrutan om strejken på Norwegians hemsida har tagits bort! Det måste ju tas som ett bra tecken. Och på Arlanda kunde jag se att ett flyg till Nice gick idag (med SAS) och flera flyg till Paris.

Så jag känner på mig att detta kommer gå vägen! Om inte annat får vi veta det senast 10 timmar före avgång, alltså klockan tolv. Jag kommer nog inte kunna slappna av förrän tills dess.

Fick även veta idag att jag får vara ledig på grund av mitt besök. Väldigt schysst! Så nu har vi en heldag extra att hitta på något på.



onsdag

Vet fortfarande inte om flygen är inställda imorgon! Någon som hört om hur länge det kommer vara? När jag går in på norwegians hemsida står det fortfarande att "Generalstrejk i Frankrike den 19:e oktober påverkar flygtrafiken". Men det står inget om idag. Får gå in om några timmar och se.

Vore så trist! Men vi får helt enkelt hoppas på det bästa.

101019



vovve

Lunch


Jeans från H&M


Blus från H&M

Vanliga svarta jeans och en sjal

Nagellack som kostade typ 10 kronor styck. Gillar framförallt det nougatfärgade!

Idag är det tisdag och solen skiner. Dock är det kallt ute, kanske 17-18 grader men i solen känns det skönt. På morgonen och kvällen är det däremot svinkallt här nu. Det krävs jacka och gärna sjal. Det var 12 grader imorse, brr. Tur att mamma ska ta med mina stövlar (om inte den jäkla flygstrejken hindrar dem från att komma)!

Jo, en sak har jag inte berättat och det är att Nice största köpcentrum Cap 3000 ligger 10 minuter från där S bor. Hur uttänkt är inte detta? Jag var där första gången igår, de har nämligen öppet till 21. Så igår efter jag slutat åkte jag dit och sen hämtade han mig. Perfekt!

Hade däremot flipflops på mig och frös halvt ihjäl medan jag väntade på honom. Hoppas inte jag blir sjuk nu för jag kände mig lite sådär igår kväll. Fick i alla fall crepes med Nutella när jag kom dit och myste under täcket för att tina upp mig igen. Så då kändes det mycket bättre! Sen somnade jag (otippat) och kom hem vid halv ett-tiden.

I varje fall så köpte jag lite grejor som ni ser ovan. Jeans var jag verkligen i behov av.  Luktade även ut en parfym på Sephora som jag skrivit om nedan.

Det var perfekt att vara där på kvällen för det var nästan helt folktomt. Lite folk här och där men det var inte många ansikten i affärerna. Måndagkvällar är grejen alltså! Däremot är det lite stressigt eftersom jag slutar 18 och måste ta tåget som inte går alltför ofta. Så det är nog inget jag gör fler gånger. På helgen däremot skulle jag gärna kunna ta mig dit istället för att trängas med folk på Jean Médecin. I alla fall om jag har shopping som huvudsyfte.

Nu har jag precis ätit hemmagjord pizza (som de åt igår till middag) till lunch, real good.

Är just nu väldigt orolig över flygstrejkerna som pågår i Frankrike. Mam + pap kommer ju på torsdag och jag idag på Norwegians hemsida stod det att flyget till Nice var inställt. Låt oss nu be till alla existerande gudar att strejken lägger sig inom två dagar! Annars blir jag väldigt ledsen inte bara för min skull utan även för deras.


parfum

Eftersom jag fyller år nästa vecka och mina föräldrar kommer på besök på torsdag så ska jag få kolla ut en parfym som min mor ska köpa med sig på taxfree. Var på Sephora idag och luktade och har hittat två favoriter.

Dior Miss Dior Chérie
Miss Dior Chérie från Dior lanserades 2005 och är oemotståndlig, mjuk och frisk, med doft av jordgubbssorbet, jasmin och patchouli. Toppnot: grön tangerin och jordgubbsblad. Hjärtnot: viol, karamelliserade popcorn (what?), jordgubbssorbet och rosa jasmin. Basnot: mysk och patchouli




Lancôme Trésor In Love
Denna härliga doftsammansättning innehåller fruktigblommiga noter med en cederträbas.
Tresor In Love inleds med nektarin, bergamott, persika och päron. Hjärtat blommigt med turkisk ros och elegant jasmin, avslutas sedan med mjuk ceder.
 


manifestation, strejk + italientripp

Den här helgen har det varit manifestation (för höjningen av pensionsåldern, som ni säkert hört om) i hela Nice så allt var avstängt och blockerat. Se bilden nedan från Nicematin!



Lägg sedan på detta till att det varit strejk i hela Frankrike och varken bussar eller tåg varit i funktion. Slutsatsen man kan dra av detta är att det inte fanns mycket att göra denna helg! Som en bonus på detta hade även S tappat bort sina bilnycklar så vi kunde inte ta oss någonstans. Han hittade dem sedan på lördagen men då var vi inte sugna på att ta oss någonstans.

I fredags var vi i alla fall i port du St Laurent du var, hamnen där han bor. Åååhh det är så fint! Massor av charmiga restauranger, barer osv längs med vattnet med siluetten av alla båtar som utsikt. Vi åt båda moules frittes och drack rosé. Sedan gick vi hem igen och låg och kollade på en film hela kvällen.

I lördags var det ju tänkt att jag skulle till Nice, skulle bland annat träffa en vän och uträtta lite ärenden. Men det var ju totalt omöjligt i och med manifestationen + strejkerna. Så istället åkte jag, Seb och hans mamma till Italien! Ventimiglia närmare bestämt, som är precis vid landsgränsen. Det tar bara en halvtimme med bil. Första gången i Italien för min del så nu kan jag pricka av det på listan! Det var en jättetrevlig dag och vi strosade runt, åt universums godaste (och största, och då menar jag större än Fjällgatans) glass. Jag har ätit många glassar men denna tog priset. Så krämig och underbart god. Kommer nog åka tillbaka dit snart enbart för glassen. Jag tog smakerna Choklad och en smak av krossade hasselnötter.


Nästa gång måste jag prova Kinder eller Nutella...

Sedan kom vi hem vid 18-tiden och låg mest och slappade hela kvällen också.

Så det var min helg! På torsdag kommer föräldrarna mina och det är väldigt efterlängtat! Får se vad vi hittar på under lördagen då vi alla har hela dagen fri. Kanske blir det en utflykt till Eze eller Ventimiglia och Nice resten av dagen. Vad säger ni?

Hade egentligen massa grejer jag behövde köpa, det börjar bli kallare här nu och jag är i behov av ex. långbyxor och sånna grejer. Har mest flipflops och kjolar här. Även lite i smink- och hygienväg som jag har brist på. Får se om jag hinner ta mig in till Antibes i veckan, även om där inte finns mycket i shoppingväg men åtminstone ett par parfymerier och sminkaffärer. En fördel med sådana helger är i alla fall att man sparar lönen och har dubbel lön helgen efter. Det är ju aldrig fel!

Med detta säger jag god natt!


vendrediii


Äntligen fredag! Har suttit och tittat på Pingu på morgonen med Lavi. Hur bra är inte Pingu?! Perfekt för små barn och lika underhållande för vuxna. Okej, mig då. Kollade ju en massa på Pingu när jag var liten så det är lite nostalgiskt.

Har sovit väldigt gott i natt, först somnade jag hos S igår. Sov kanske en timme och det var jätteskönt, som en powernap ungefär. Mindre skönt att behöva pallra sig upp ur sängen däremot och åka hem... men idag är det fredag och jag kan vara där hela helgen.


bilder


Här är förresten föräldrarnas jacuzzi i sovrummet. Skulle gärna ha en sådan i mitt framtida hus!


De två äldsta barnen

jeeeudi

Idag har det inte varit lätt med den lilla människan här hemma. Han är förkyld så han har grinat oavbrutet och minsta lilla grej som inte går som han tänkt sig, leder till värsta utbrottet. Som typ när han tappar skeden till yoghurten eller inte lyckas sätta sig själv i soffan. Vid lunchen lyckades jag inte få honom att äta någonting, han fick välja mellan soppa, ris, yoghurt, chokladpudding, men inget föll honom i smaken. Han bara skrek och grät och ville ha mamma.

Så nu kom äntligen Sandy hem för en halvtimme sen och nu ligger han och sover. Får hoppas eftermiddagen inte blir alltför krånglig.

Ikväll ska jag ta tåget till Seb eftersom han slutar lite senare, så vi sparar lite tid. Har inte ännu tagit tåget i Juan les Pins så det är på tiden att jag hittar tågstationen! Men vet ungefär vart den ligger. Det är bara några stationer till St Laurent du Var så det bör inte vara alltför krångligt.


onsdag

Onsdagen är äntligen avklarad! Den tråkigaste dagen på veckan och även den långsammaste. Extra långsamt eftersom vi måste spendera större delen av dagen hos farföräldrarna eftersom det kommer en kompis till mamman och städar här. Då är vi mest ute i deras lilla trädgård och det var svinkallt idag (med dessa mått mätt, cirka 16-17 grader) och jag frös ständigt.

Ikväll jobbar även S sent så vi kan inte träffas. Jag funderar på vad jag ska göra. Skulle kunna ta en cykeltur till Antibes eller så men det är ju inte så mycket som är öppet efter 19. Men jag skulle ju iofs kunna cykla lite ändå. Tråkigt att bara sitta hemma här tycker jag, finns absolut inget att göra i rummet förutom att sitta vid datorn. Och efter ett tag tröttnar man ju på det också. Jag skulle kanske kunna sätta i nån film i datorn och sysselsätta mig med...

Jag vet inte jag. Något vet jag som är bra och det är i alla fall att mamsen och pappsen kommer och hälsar på nästa vecka! Torsdag till söndag. Det ska bli megamysigt och det ser jag verkligen fram emot!

Nu vill jag mest ha fredag.

shopping


Mörkblå blus från Zara med rosett, som verkligen inte gör sig på bild.

Nagellack från Lafayette. Betalade 8 euro för båda! Älskar nagellacksutbudet på Lafayette!

 


sammanfattning av helgen

Ett tecken på att veckorna går snabbt är att man sammanfattar helgen på tisdagen. Det är först nu jag har ork och tid att skriva! Igår på lunchen var jag så slut så jag sov typ två timmar.

Vet inte om det är så intressant kanske men i fredags så var i alla fall jag och S på restaurang i Vieux Nice (alla lokalbor säger Vieux Nice och inte Vieille Ville, så nu har jag tagit efter). På Cours Saleya bland alla restauranger. Tog en underbart god Spagetti aux Fruits de Mer med massvis av goda skaldjur. En av de bästa sakerna med rivieran - skaldjur! Älskar det.

Efteråt skulle vi till High Club med Sebs kompis Mike, hans flickvän och en annan kille som brukar vara med men jag inte kommer ihåg namnet på. Det var Joachim Garrault, Frankrikes största Dj som spelade och det var tydligen ett måste. Men när vi körde fram så var det folk typ 20 meter ut på promenaden och att ta sig in skulle nog ta en timme eller två. Dessutom skulle det vara smockat när vi väl var därinne så vi skippade det. Jag var redan från början helt död (hade jobbat 10 timmar och varit i parken med två av barnen, utmattande!). Ni vet när man är sådär trött så hjärnan går på lågvarv. Så när de ville vidare till ett ställe i St Laurent du var (där vi var förra helgen, vid vattnet) så fick jag S till att släppa av mig hos honom och så fick jag sova där. Han var ute i typ 2 timmar och sen kom han hem igen.

På lördagen var jag inne i Nice och shoppade lite nagellack och en fin blus. Blev dock alldeles utmattad av att vara i stan som vanligt på lördagar men det är ju enda dagen i veckan då jag kan shoppa (allt är stängt på söndagar) så den smällen får man ta!

På kvällen bestämde vi oss för att gå ut igen och då var jag mer taggad, vi drack en flaska vin innan hos honom och sen hämtade hans kompis upp oss. Det var bara jag, Seb, Mike och hans flickvän. Det var faktiskt en riktigt bra kväll. Vi var på High Club och det var nån kvinnlig Dj som spelade, Tanja LaCroix tror jag hon heter.

Hmm ja. Det var väl typ min helg!

natt till tisdag


Har inte alls haft tid att skriva sedan i fredags. Jag och S har precis kollat på en äcklig (men bra) fransk skräckfilm och nu är jag jättetrött. Ska sova och hoppas på att det imorgon är finare väder än idag då det spöregnat!

Skriver lite mer imorgon på lunchen, nu kallar sängen!


reno


Måste bara tipsa om det här grymma nagellacket från Mavala. Sån där snygg uppfräschande ljusbeige/vit nyans! Passar dessutom till alla färger så man slipper byta hela tiden.

eclair au chocolat


Detta smakade jag igår hos S. Sjukt gott men väldigt mättande. Det är som chokladkräm ovanpå och så någon slags mjuk brödaktig grej och så chokladmousse i mitten. Haha, typiskt franskt och mega-onyttigt.

FREDAG

Finally! Det är inget superväder idag, det är blött på marken men varmt ändå. Så trots att fransmännen anser det vara "dåligt väder" så vet ju jag att dåligt väder i Sverige är tio tusen gånger värre. För mig är det fortfarande bra väder!

Dagen består av att passa Lavi här hemma fram till lunch och sedan ta honom till parken efter att han sovit middag. Måste slänga in några grejer i tvätten också och slänga ner allt jag vill ha med mig i helgen. Hoppas han sover bra idag så jag har tid att fixa lite för igår sov han bara drygt en timme och sen skulle han prompt upp. Sen var han gnällig resten av dagen så det är ju inte idealt direkt. Bättre om han sover ut.

Ikväll ska jag och S på restaurang i Antibes eller Nice, sen förmodligen till någon pub i Nice. Helgen är helt oplanerad förutom utgång imorgon och sedan hoppas jag att det dyker upp något kul.


eftermiddag/kväll i antibes


Idag skulle jag inte träffa Seb så jag fick för mig att ta en tur till Antibes. Messade runt bland alla mina Nice-boende vänner men ingen kunde träffas. Så då begav jag mig helt enkelt av själv.

Jag köpte mig någon italiensk grej att äta till middag, typ som en liten pirog. Inte så överdrivet god men det funkade. Gaah vad mycket mysiga restauranger det finns i Antibes! jag vill prova alla. Och hamnen är sjukt fin. Det är rätt lugnt i Antibes på kvällen så det gillar jag.

En kompis till Sandy (som också heter Karine) är här och städar en gång i veckan och hon bor i Antibes så jag åkte med henne dit. Sen var det tänkt att jag skulle ta bussen hem men jag gick runt ett tag och hittade inte linjen som jag fått veta att jag skulle ta. Så jag tänkte, äsch. Jag vet ju vägen hem, det är i princip bara rakt fram hela vägen. Så jag gick hem! Men det var mycket längre än jag trott och lite krångligare. Men hem kom jag. Fast nästa gång tar jag bussen, det var för långt att gå och väldigt tråkig väg.

Hittade en affär som sålde jättesnygga underkläder med bh och tillhörande trosor för bara 10 euro. Snygga dessutom! Så jag fick med mig ett set hem. Sen tröttnade jag lite på mitt eget sällskap och dessutom började det mesta stänga.

Där har ni min kväll! Dagen bestod som vanligt av barnvaktande och en sväng till farföräldrarna som bor 10 minuter bort. Annars inget nytt.

onsdag






Skönt att det är mitten av veckan. Bilderna är från igår när vi var i en park i Juan les Pins. Det var säkert 25 grader i skuggan, sommar igen! Skönt att vara ute också men rätt utmattande att gå upp och ner i backar när det är så varmt. Men bra motion!


måndag kväll / tisdag natt


Märkte att jag inte skrivit någon uppdatering idag. Har känt mig sådär halvdålig hela helgen (fysiskt sett) och idag har jag känt av allt möjligt. Halsmandlarna har varit svullna sedan i fredags och idag har jag mått illa och haft ont i halsen. Så när Lavi sov middag la jag mig och sov också.

Det har spöregnat idag så vi var inne hela dagen. Tittade på tecknat, lekte med bilar. Det är bara lite jobbigt när man mår dåligt för allt blir liksom lite jobbigare. Har verkligen inte mått jättedåligt men när man känner lite av varje så är man inte riktigt på topp.

Slutade lite innan 18 i alla fall och har precis kommit hem från Seb. Vi skulle kolla på filmen L'Arnacoeur med Vanessa Paradis men min energi tog slut gällande koncentrationen på språket. Så jag orkade helt enkelt inte kolla mer! Hjärnan arbetar ju på rätt bra ändå så det blev lite overload. Det slutade med att vi hamnade på Google och googlade fram kändisar vi tyckte var snygga. Det visar sig att vi har helt olika smak vad gäller manliga kändisar. Den vi hade gemensamt var Smith Jerrod i Sex and the city, som vi båda tycker är övermänskligt snygg. 

Hinner inte sova sådär jättemånga timmar i natt men 6 timmar åtminstone. Är jag helt död så sover jag under siestan, annars tar jag en promenad till Juan les pins. Skönt att komma ut lite och dessutom skulle vädret bli bättre imorgon.


söndagkväll + huvudvärk

Har haft en underbar helg vill jag tala om!

I fredags så skulle ju bara jag och Seb ut och äta med hans kusin men det slutade med att halva släkten följde med. Vi åt på en restaurang i gamla stan och hade jättetrevligt! Hans kusin var väldigt trevlig och även hans moster. De är en bunt trevliga människor hela högen. Sedan ville några av hans kompisar ut i St Laurent du Var där han bor, det finns en del uteställen där vid vattnet. Sjukt fint är det. Det var nån klubb med stor glasvägg och man såg ut över hela vattnet. Men själva stället var sådär, och jag och S blev sjukt trötta och somnade i en soffa, haha. Hans kompisar ville stanna längre så vi fick snällt vänta då hans kompis körde. Dessutom var det något företag som festade på stället så dansgolvet dominerades av berusade medelålders kvinnor som dansade lite för utmanande för sitt eget bästa. En kvinna kunde inte låta bli att stöta på S och hans kompisar. Hon hade den där typiska "45-åring som tar igen sina ungdomsår"-blicken. Verkligen siktet inställt på att få sig ett ragg under kvällen. Hon kunde nog inte förstå att blickarna hon fick inte riktigt var "vilken pangbrud" utan snarare "vad gör du här?". Men i hennes hjärna var hon nog kvällens pingla. 

Sen kom vi hem, sov till halv två och sedan skjutsade han in mig till Nice där jag träffade Jenny och kollade i lite affärer. Hittade äntligen ett par Havaianas, mina gamla flipflops har gått sönder. Jag blir som flipflop-beroende här, dessutom är det så skönt att bara slänga på sig om man är ute i trädgården och leker med barnen. Andra skor är så opraktiska.

På kvällen var det tänkt att vi skulle ut, jag och S drack en flaska vin hos honom innan och sen åkte vi till Nice där vi träffade hans kompis. Jag ringde Madde och de skulle tydligen till en fest hos en dansk tjej så vi bestämde oss för att joina och kom fram efter X antal telefonsamtal och irrande. Det var en riktigt lyckad kväll, jag pratade med lite nytt folk och med S och hans kompis som var väldigt trevlig. Även med Madde såklart som jag inte träffat på typ 3-4 månader. Där var ett gäng danskor, några svenskor, fransmän och två ryska tjejer. En salig blandning med andra ord. Enda nackdelen med kvällen var att jag drack alldeles för mycket vin! Blev verkligen illamående i slutet och jag har mått skit hela dagen idag. Snacka om påminnelse om att inte dricka för mycket, men ibland så gör man ju det ändå.

Idag klev jag och Seb upp vid, håll i er - klockan fem! Haha. Då hade jag huvudvärk, vätskebrist och en hungrig mage. Eftersom S är så gullig som han är så gjorde han i ordning mat och det var supergott. Enkelt men ändå precis det magen behövde. Ris, cordon bleu och stekt ägg. Sen var vi mätta och belåtna och la oss i sängen och kollade på "Prestige" som jag hade med mig. Supermysigt att bara ligga och ta det lugnt.

Så kom jag hem nu vid 23-tiden och har precis tagit mig en dusch. Imorgon är det som vanligt igen här hos familjen, det vill säga barnen går i skolan och föräldrarna jobbar. Vilket betyder att jag är själv med sonen så jag planerar att ta mig en promenad med barnvagnen till Juan les pins om det är fint väder.

Men längtar redan till nästa helg igen, de går ju alldeles för fort. Har trots allt hunnit med väldigt mycket roligt under helgen, så jag är mer än nöjd!

Hoppas ni andra haft en bra helg!

freeedag!



Redan fredag igen! Fattar inte hur det går till.

Idag är familjen i synagogan igen på förmiddagen och jag har gjort lite disk och ska sedan dammsuga och skura på övervåningen. Sen ska jag nog slappa med franska Elle som jag hittade i vardagsrummet.

Fick två jättefina nagellack av S mamma igår, hur gulligt! Hon hade två blåa som hon hade köpt men inte använt. Jag är verkligen jätteglad över att min franska fortsätter att gå framåt och jag nu kan föra en konversation med dem utan större svårigheter. Hans mamma säger hela tiden hur bra jag pratar och att hon är förvånad hur jag kan prata så efter att varit här så pass "kort" tid. Jag märker till och med själv att det går bättre och bättre varje kväll jag är där. Konstigt men så är det faktiskt. Varje dag är ett litet framsteg då jag bara pratar franska här. En del som kommer på besök här hemma säger till och med att jag inte ens har någon accent! Herregud, vilken komplimang. Även om jag inte håller med. Men S gillar min accent så den vill jag nog inte bli av med, haha.

Det roliga är också att jag verkligen utökat mitt ordförråd, man lär sig nya ord hela tiden när man bor som jag gör. Typ sånna vanliga ord som "eluttag", "fjärrkontroll", typ sånt.

Ikväll ska jag och Seb på restaurang i Nice med hans kusin och flickvän. Ska bli spännande att träffa dem. Sen ska vi bara vara hemma och på lördag ska vi ut, och jag träffa en kompis i Nice på dagen. Det blir nog en bra helg!

RSS 2.0