Mystorsdag

 
Idag efter plugget träffade jag Caroline, en jättetrevlig svensk tjej som jag jobbade tillsammans med i somras. Hon har precis som jag hittat en fransman här, fast hon pluggar just nu i Sverige så hon åker hit lite då och då under terminen. Tydligen ska vi även hem till Sverige samma dag vid jul, den 20 december. Lite kul sammanträffande! Tyvärr ska vi till olika flygplatser.
 
Vi hade en jättemysig eftermiddag med julklappsspaning, fika på Fnac och lite shopping! Jag köpte nämligen lite juldekoration på 2-eurosbutiken. Hehe. Lite glittriga kottar och sånt, får se vad man kan hitta på med det.
 
Julmarknaden är ju i full gång att monteras ihop nu och jag längtar att få gå dit och dricka varm choklad och äta churros!

TAL

 
 
 
 
 
Att erkänna att man lyssnar på TAL är lite som att i Sverige erkänna att man lyssnar på Darin. Ingen vill erkänna att de lyssnar på honom men när hans låtar kommer på radion så börjar alla likförbannat svänga med huvudet i takt med musiken, till och med kostymnissarna på Handelsbanken.
 
Men jag vågar faktiskt erkänna att jag gillar TAL! Jag tycker hon sjunger bra, verkar jordnära och spelar inte så mycket på sin sexualitet som många andra artister gör. Dessutom har texterna faktiskt en mening, inte bara "hey hey, oh oh, come and kiss me". Sedan är låtarna faktiskt välproducerade och riktigt sköna om ni frågar mig!

Julmat

 
Gud vad jag längtar efter svensk julmat. Dillpotatis, julskinka och köttbullar... Men framförallt den traditionella provsmakningen av julskinkan på en skiva hembakt julbröd på självaste julaftonsmorgonen. Godaste som finns.

Veckans snackis.

Omslagsbilden...
 
Verkligheten.
 
Den tidigare presidentfrun och artisten Carla Brunis smått retuscherade ansikte i det senaste numret av Vogue.

Regn, regn regn.

 
Veckans väderprognos. Regn varje dag fram till helgen...
 

Styrketräning

 
God morgon! Har suttit och slappat hela morgonen nu framför datorn, så skönt. Men nu tänkte jag sätta igång med ett litet styrkeprogram som jag snickrade ihop igår. Har ju en hel del hantlar och sånt här hemma tack vare pojvännen som styrketränar. Jag gillar verkligen styrketräning och det är faktiskt viktigt för tjejer också, även om man lätt glömmer bort det. Bra för att stärka musklerna i överkroppen och få en snygg hållning! Dessutom är det ju så skönt att känna träningsvärken i armar och mage dagen efter!
 
Egentligen hade jag velat köpa ett gymkort, men på gymmet där pojkvännen går har de tydligen för många medlemmar... (?) så det får bli efter jul istället. Eller så är det bara tanten där som inte gillar mig...

Rensar garderoben...

 
Det vill säga min pojkväns garderob. Blir galen på alla hans ihopknycklade t-shirtar som svämmer över på alla håll och kanter, nu tar jag tag i det här! Och rensa ska jag vare sig han vill det eller inte.

Jullängtan.

Nu har jag äntligen internet igen! Så underbart! Har varit helt handikappad den senaste veckan.
 
Idag är det alltså lördag och det är lite mulet ute. Hoppas för S skull att det regnar imorgon för han har jobbat oavbrutet i flera veckor nu utan en ledig dag och kommit hem sent på kvällarna. Och regnar det så ställs lektionerna in då det är utomhusbanor. För övrigt är det verkligen sjukt hur vissa kan utnyttja folk bara för att de gör sin praktik. Han har en riktig skitstövel till chef och det jobbiga är att han måste stå ut tills hans kurs är klar... för att få sitt diplom  Jag tror inte jag skulle klara att jobba i det tempot, det är helt sjukt att han orkar.
 
Men idag ska han tydligen få veta hur det blir med ledigheten till jul. Jag har ju redan bokat min flygbiljett den 20 december och så fort vi vet hur han jobbar så bokar vi hans också! Ska bli så skönt att ha bådas biljett bokade. Hoppas det blir så att vi kan stanna över nyår, skulle vara så mysigt.
 
Längtar så gaaaalet till jul nu ska ni veta! Åker hem om mindre än en månad!

Internetproblem

Hej på er! Har lite problem med vårat internet för tillfället, så skriver inte så frekvent just nu. Har en internet-USB-grej med 30 timmars internet, så det gäller att ekonomisera internetanvändandet!

Luciafirande.

 
Häromdagen anmälde jag mig till luciatåget som hålls i svenska kyrkan i Cagnes sur mer varje år. Jag vet inte om jag tog mig vatten över huvudet nu med tanke på att jag var typ tio sedan jag stod på en scen sist, då förmodligen i samband med den grandiosa högtiden Blockflöjtens dag... Men tänkte att det kan väl vara kul? Lite traditionsenligt svenskt firande för en gångs skull.
 
På söndag är i alla fall första repititionen, ger er en uppdatering då!

For you ladies

 
Från gårdagens avsnitt av La France a un incroyable talent. Var och borstade tänderna under pausen igår kväll, och jag har nog aldrig varit så snabb tillbaka till tv:n som när pojkvännen ropade...

Migrän...

Lider av en obotlig migrän sedan i morse. Har legat och sovit med alla lampor släckta ett bra tag (drömde högst märkliga drömmar under tiden) men man känner sig helt isolerad efter en stund, orkar inte ligga så mer nu. Även om det lindrar migränen avsevärt. Så fort jag sätter på tv:n och lamporna igen så kommer det tillbaka... vidrigt. Jobbigast är illamåendet som kommer på köpet också.
 
TREO och Samarin blir min middag ikväll. Trevligt.

Udda fakta om det franska universitetet.

Jag har kommit på en hel del konstiga och udda grejer gällande universitetet här i Frankrike. Tänkte att det kan vara kul för er att läsa! Så, några av sakerna jag tänkt på är:
 
1. Man behöver i de flesta fall inte köpa kurslitteratur. Lärarna baserar allt på egna powerpoints och resten lägger de upp på en dataportal.
2. Föreläsningssalarna är uppbyggda tvärtemot hur de är uppbyggda i Sverige. Fönster på alla sidor är verkligen supersmart tänkt när solen skiner 365 dagar om året och man försöker urskilja något på diaporama-skärmen.
3. Lärarna håller i en mikrofon när de pratar istället för att ha headset. Otroligt oergonomiskt och störande, speciellt eftersom vissa lärare inte lärt sig hur man pratar i mikrofon och låter som att de ska äta upp den.
4. Inga av toaletterna på universitetsområdet har toalettringar...
5. Alla ansökningar sker via papper. Inget sker via internet, och man har tur om man ens får svar när man skickar ett mail till någon av skolans personal. Det gäller att inte ha telefonfobi i det här landet.
6. Eleverna är i genomsnitt mycket yngre än på svenska universitet. De yngsta är 17 år. Genomsnittet är 18-19.
7. Det är tabu att "schhh"-a till någon som pratar mycket. Även om personen pratat oavbrutet i 4 1/2 timme.
8. 50 % av klassen kommer för sent till föreläsningarna (koppling till punkt 6...). Läraren låser aldrig dörren (f.ö så finns inte ens lås på dörrarna) så alla glider in och ut ur salen som om det vore en mataffär.
9. Bland de franska eleverna gäller devisen "hellre anteckna än förstå". Så fort läraren knystar ett par ord dyker alla ner i sina anteckningsblock och antecknar ordagrant. Frågar man dem vad det betyder, är det ingen som har en aning om vad läraren just sa.
10. Klasser är icke existerande. På föreläsningarna är man runt 300-400 elever i en och samma föreläsningssal, det vill säga alla kursens elever på samma gång...
11. Glöm allt vad diskussioner och grupparbeten heter! Här är det läraren som pratar, och eleven som håller tyst.
12. I skolcafeterian säljs rostade Nutella-paninis, pains au chocolats och liknande långsamma kolhydrater. På snackeriet bredvid skolan säljs pommes frittes- och hamburgarfyllda baguetter. Nämner du "sallad" eller "frukt" tittar folk på dig som om du kommer från en annan planet.
 
Påfyllning kommer! Och glöm inte att det här är så det ser ut där jag pluggar... lokala avvikelser kan förekomma.

Åh.

 
Varför finns inte Skopunkten här? Så jäkla snygga stövlar ju! Billiga som tusan också.

Cinnamon buns.

 
Jag svär över det faktum att jag är tillsammans med en fransman som avskyr allt som har med kanel att göra. Jag har varit sugen på att baka kanelbullar flera månader nu! Men jag kan ju inte direkt sätta i mig en hel plåt själv. Hmm...
 
Någon som vet om det funkar att ersätta kanelen med något annat?

Fars dag.

 
Idag är det fars dag och därför vill jag gratta min älskade pappa! ♥

God morgon lördag.

Det är riktigt grått och ruggigt väder ute idag! Jag "måste" däremot ta mig in till stan för att hämta en klänning på H&M som jag fått i försenad födelsedagspresent av min svärmor! Så snällt.
 
Sedan tänkte jag ge mig runt och dela ut CV:n i shoppingcentrumet här. Mina timmar på cafét är nämligen typ obefintliga just nu och det är väldigt irriterande då jag har många halvdagar i skolan och en del lediga dagar. Jag behöver verkligen jobba just nu! Att bara få hoppa in när någon är sjuk typ en gång varannan månad räcker liksom inte... Annars får ni alla räkna med att få en teckning av mig i julklapp... haha.
 
Inte jättesmart att gå runt på en lördageftermiddag egentligen, men bättre än ingenting.

Flowers

 
Fick dessa fina blommor av min kära pojkvän idag <3

BJORG

 
Min absoluta favoritfrukost är denna müsli tillsammans med naturell yoghurt och skivad banan! Så underbart gott och riktigt fiberrikt, en bra start på morgonen. Innehåller svarta vinbär, tranbär, blåbär, mandel och är utan tillsatt socker. Gillar verkligen det här märket som har jättemycket bra och nyttiga produkter, alla ekologiska. Brukar bland annat köpa mina havregryn härifrån när mina svenska tagit slut!

Onsdag.

Så har skolan dragit gång igen efter lovet! Ganska skönt med omväxling. Har däremot en lååång dag framför imorgon och jag har förberett lunch och radat upp frukt som står och väntar i kylen. Annars är det bara att ladda upp batterierna (sova). Föreläsningarna på fredag och lördag är av någon anledning inställda så nu känns ju faktiskt morgondagen liiiite lättare att vakna upp till.
 
Det är så kallt ute nu, måste tråkigt nog ta fram vinterjackan snart... mest för att ha på morgonen och kvällen/eftermiddagen, mitt på dagen går det oftast att gå utan jacka i solen. Sånt skiftande väder! Men fryser nästan ihjäl mig på morgnarna nu i skinnjacka, så dags att byta snart.
 
Ska välja ut lite kläder inför morgondagen nu (gör jag det på morgonen slutar det alltid i att jag river ut hela garderoben och ändå inte hittar något att ha på mig) - sedan direkt i säng!

Lovely.

 
 
Här finns receptet för den som vill baka! Jag hade i Ferrero Rocher (hasselnötskräm-praliner) i mitten, det blev ljuvligt gott. Kan verkligen rekommendera aluminiumformar istället för pappersformar, muffinsarna blir mycket finare och stiger på höjden istället för bredden.

Myssöndag.

 
Det spöregnar ute och jag har precis slängt in en plåt amerikanska muffins i ugnen! Tänkte se ett avsnitt av Game of Thrones under tiden. Så mysigt med sådana här lugna hemmadagar, speciellt när vi
är lediga båda två! 

Helg!

Smällde just huvudet in i sidan av badrumsdörren när jag varit på toa, AJ! Fy tusan vad ont, och jag har redan fått en gigantiskt bula i pannan...
 
Den här veckan har enbart bestått av jobb, därav bristen på uppdatering! Har ju höstlov nu så istället för att sova till två och hänga framför Glamour på tv så har jag jobbat på cafét. Det har varit en jobbig men kul vecka. Roligt att återse alla arbetskamrater! Vi har faktiskt jättekul ihop på jobbet, eller - så kul man kan eller hinner ha på jobbet. Jag jobbar med två brittiska killar som heter Matt och Dan, och de är båda två riktigt sköna killar med underbar sarkastisk humor.
 
Men det har varit jobbigt att gå upp tidigt och komma hem sent på kvällen när det är mörkt ute. Dessutom är jobbet så rörligt så det tar på fötter och ben. Jag kan ju säga att under mina föreläsningar så får man träsmak i rumpan av allt sittande så nu har jag vant av mig av allt det där springandet! Man får börja sporta på annat sätt istället så kroppen får sin aktivitet.
 
Jaja. Riktigt härligt med ledig söndag imorgon och på måndag börjar plugget igen. Ska försöka ta det så lugnt som möjligt imorgon så jag känner mig redo för en ny vecka på måndag! Det regnar även ute så Seb är också ledig imorgon. Men han är ute ikväll så det blir med all säkerhet lång sovmorgon imorgon... och det passar mig perfekt för jag behöver SOVA!

Movember

 
Först idag upplyste en på jobbet mig om betydelsen av ordet Movember. Och bara för det så ser jag det överallt just nu. Nu i november är det ju nämligen aktuellt för de män som vågar och vill att låta mustachen växa fritt i manshälsans tecken. Då framförallt för att lyfta fram testikelcancer hos män och andra typiskt manliga sjukdomar.
 
Använder man det här uttrycket hemma också?

RSS 2.0