cherries


Mitt fredagsmys igår. Körsbär är underbart goda den här tiden på året! Och som ni ser har min kamera börjat fungera igen, je suis très contente!

köpenhamn



Tivoli!



Det ser ut som att jag har feta bullmagen här, men det är faktiskt min kjol som är av puffmodell...


Besök på Christiania, man fick typ inte ta bilder där så det blev bara några från en bar/pub.


Nu är jag hemkommen i regnovädret. Vilket ruggväder! Som tur är hann vi hem innan himlen öppnade sig. Vi har i alla fall haft en väldigt mysig weekend med god mat, shopping, turistande och flanerande. Har fyndat lite fina plagg! Lägger kanske upp bilder på det sen.

Hoppas bara sommaren kommer tillbaka till Stockholm igen . Det här är ju bara deppigt! Tur att friidrotts-VM går så man har något att se på TV.


mot köpenhamn

Klockan ringer 02:30 imorgon bitti. Hurra! Men jag har inte så jättemycket emot det, så länge jag får sitta med min iPod sen och halvsova på gaten. Ska ta med mig kameran (som funkar, halvt men tillräckligt för att det ska gå att ta bilder) så det kommer nog lite bilder sedan.

Kommer även ta med mig laptopen eftersom det är gratis wifi i hela hotellet! På så sätt kan jag även prata med S på kvällarna... :) Yehoo.

Bäst jag lägger mig nu så jag får åtminstone några timmars sömn, vi hörs imorgon.


gnälliga fransmän

Herregud, vad trött jag är på många fransmän. De äldre är verkligen värst, och då menar jag 40 och uppåt.

Nyss blev kvinnan som har agenturen typ sur för att jag råkade skriva "tu" istället för "vous" i EN mening i det senaste mailet. Alltså du, istället för ni. Jeeeeeesus! Kan de inte ta pinnen ur... ja ni vet var. Kan ni fatta att en äldre kvinna tar illa upp över en sån löjlig sak? Speciellt när hon vet att jag INTE är fransk eller har franska som modersmål. Herregud, jag försöker ju. Men det har de tydligen ingen förståelse för...

Nej, tacka vet jag svenskar som har normala och rationella värderingar. Där de äldre inte automatiskt är mycket viktigare än de unga bara för att de är just äldre. Hela den mentaliteten tycker jag är så otroligt mossig.

Respekt åt båda hållen kanske vore något.


köpenhamn


Nu har jag och mamma bokat en liten resa till Köpenhamn på måndag. Ska bli helmysigt! Var där förrförra året på hösten men kan tänka mig att det är väldigt fint på sommaren också. Sitta och äta räkor vid vattnet, mmm! Mysigt. Vi kommer hem på torsdagen igen!

den sista måltiden

Haha, gud vad kul jag hade åt det här! Det är rena rama Da Vinci-koden. Jag tror jag kommer finna universums hemlighet snart om jag fortsätter. Kolla fotot från Nice som jag laddade upp för en stund sen på Facebook...



Det första roliga är att de på bilden kommer från åtta olika länder (som alla deltog i fotbolls-VM), varav Nick som sitter i mitten kommer från Sydafrika som var värdland! Haha. Det andra är att bilden är som "Den sista måltiden" eftersom vi alla sitter samlade vid ett bord och det just då var Julia's sista måltid i Nice!

Jag håller er uppdaterade på om jag hittar fler gömda hemligheter i bilden... det här var ju riktigt underhållande!


bloggpaus

Det händer inte så mycket här hemma just nu mer än att jag solar, latar mig på balkongen osv. Så ni får ursäkta med den tråkiga uppdateringen! Det kanske kommer lite mer inspiration sen när kameran är fixad och jag kan dokumentera lite mer.

Hoppas ni njuter av sommarvärmen!

i'm in stockholm!

Och det är supermysigt. Har precis ätit en stor frukost med kusin Anna som är här och bor ett par dagar. Idag är det strålande sol och varmt och vi ska ligga på stranden hela dagen. Ikväll ska vi ha picknick nere vid vattnet!

Kommer nog ta lite mobilbilder för att dokumentera. Men annars ska jag mest slappa!

värmeirrande

Har just sovit flera timmar på soffan, sånt där halvsovande tillstånd. Det är helt galet varmt ute, jag längtar redan tills solen går ner! Värst är det ändå mellan sex och åtta när kvällssolen steker på för fullt just där jag brukar sitta i soffan. När det är såhär varmt räcker det med att man bara lägger sig ner nånstans så somnar man typ på två sekunder.

Måste stanna i lägenheten idag för att vänta på att föräldrarna ska kolla lägenheten. Finns inte så mycket att göra. Är sjukt sugen på salta pistagenötter...

040710

Det är verkligen intressant hur man kan ändra sin smak här nere. Jag har till exempel börjat älska mjölk (som jag aldrig dricker hemma), tomater och mozzarellaost. Det sistnämnda gillade jag i och för sig innan också. Jag är helt besatt av tomat och mozzarella just nu. Tomaterna är så underbart goda här så ni anar inte!

Nu ska jag återgå till att pimpla i mig vatten. Det är galet varmt här nämligen. Och idag ska jag städa lägenheten som föräldrarna sedan ska "kontrollera". Det blir en städdag med andra ord.

Rätt skönt dock för då kan jag ta det lugnt imorgon, packa osv. 13:25 anländer jag till Stockholm på tisdag!


nyheter

Ja, nu är det nämligen såhär att jag kommer hem till la Suède på tisdag! Familjen ska nämligen till Arcachon som tidigare nämnt och jag ville ju inte riktigt följa med. Så lösningen på det hela är att jag åker hem till Stockholm och är hemma medan de är borta.

Det ska bli jättemysigt att vara hemma i Sverige när det är som finast, under sommaren! Men det ska också bli tråkigt att lämna Nice och speciellt S. Men jag hoppas att tiden kommer gå fort och sedan är jag tillbaka igen med ny energi!

En sjuk grej bara. S fyller år samma dag som jag åker hem! Den 6 juli. Hur bisarrt är inte det? Verkligen dålig timing på den biten!

pinsam händelse

Okej. Jag var nyss med om århundradets pinsammaste ögonblick. Skulle handla lite middagsmat och hade noga räknat så att allt skulle kosta 6 euro (bara några smågrejer). Men till min chock kostade det 6,85! Sa till den snälle mannen "j'ai seulement six", jag har bara 6 euro. Dum som jag var tänkte jag ju inte på att jag kunde ta bort någon grej utan det stod liksom still i hjärnan. Stod bara där och kände mig som ett fån! 

Han sa att jag kunde komma in imorgon med resten men jag skämdes ändå otroligt mycket. Kände mig som en förvirrad fattiglapp där med mina ihopskramlade mynt! Efter någon minuts kallpratande på väldigt knacklig franska (var trött, varm och inte sugen på att prata) gick jag ut och kände mig sådär otroligt dum. Uuuussch, skäms fortfarande när jag tänker på det!

Det där är det pinsammaste jag vet. När det visar sig att man räknat fel och man har för lite pengar i affären. Det  är nån stolthetsgrej tror jag. TUR så in i baljan att det inte var andra bakom mig i kön. Då skulle jag nog skämts i dagar efteråt...


argsint försäljare

Häromdagen när jag var i gamla stan blev jag stoppad av nån indisk kvinna med ett formulär. Jag trodde först det var en protestlista så jag började skriva mitt namn. Hon log så varmt och rörde vid mina kinder som för att säga "vilken godhjärtad människa du är" och saatt jag var vacker. Sen upptäckte jag att man var tvungen att donera pengar, så jag var tvungen att ursäkta mig och avbryta. Hennes ansiktsuttryck utbyttes verlkligen på en bråkdels sekund, hon blev som ett åskmoln. Började vifta med händerna och duttade till mig jättehårt med bläckpennan på armen när jag försökte gå!

Blir så äcklad av sånna människor! Bara för att hon vill få in pengar behöver hon ju inte bete sig som en idiot.

RSS 2.0