kvinna drunknad!

Idag jobbade jag ju inte som tidigare nämnt så jag åkte in till Nice (som alltid när jag är ledig). Det sjuka är att jag bara sovit en timme i natt men inte känner några som helst trötthetstecken, inte ens nu när jag kommit hem! Antar att det blir tuffare imorgon. Skulle i alla fall lämna tillbaka en tröja på H&M men till min förvåning så kunde man inte lämna tillbaka plagg om man betalat kontant! Hur stenålders är inte det? Fattade ingenting.

Gick runt på Jean Medecin, gud vad varmt det är nu! shorts och topp är det som gäller. Men jag klagar inte, man vänjer sig ganska snabbt vid värmen. Mycket mindre folk på gatorna en måndag dessutom om man jämför med en lördag, så lördagar kan man ju gärna undvika det om man inte vill få värmeslag.

Köpte en glass i gamla stan, satt på trottoaren och tittade på folk.  Sedan tänkte jag ta en promenad till hamnen för att handla på en matkedja där istället som är billigare än affären där jag bor. Vilken skillnad det var på priserna! Som tur är ligger den precis vid busshållplatsen så jag kommer nog handla där i fortsättningen.

Hur som helst, när jag gick ut på strandpromenaden på väg mot hamnen så såg jag att livräddarna på stranden sprang omkring panikartat och ropade åt varandra. En stor folkmassa var samlad runt någonting. Så såg jag helt plötsligt en livlös kropp vid strandbrynet! Även uppe på promenaden stod folk och tittade på. Jag stannade också till på promenaden, på lagom avstånd, och tittade ett bra tag. Såg hela processen när de gjorde hjärt och lungräddning och försökte rädda hennes liv, de höll säkert på i en halvtimme och försökte få igång hennes hjärta men hon låg helt livlös. Massa polisbilar och ambulanser kom också men sen tror jag att de var tvungna att dödförklara henne för det blev lite lugnare.

Nu vet jag inte hur hon dog eftersom jag inte var där när det hela började, men eftersom hon låg precis vid strandbrynet antar jag att hon drunknat och de dragit in henne till land. Det var inte ens vågor utan en helt lugn dag! Tänk att det är så lätt hänt, bara man tappar kontrollen lite så kan det vara kört. Jag själv är lite smårädd för havet där så jag vågar inte gå ut mer än ett par meter när jag badar själv, och det är nog lika bra att man är lite rädd ibland. Havet ska man ha respekt för!



VÄRLDENS timing!

Haha, vet ni vad? Just precis ringde mamman och sa att hon mådde väldigt illa (hon är ju gravid) så jag skulle inte komma idag. Det var ju tråkigt för henne men det kunde inte haft bättre timing för mig!

Tack gud, om du finns! Nu kan jag vila ut min sömnlösa och bakfulla uppenbarelse.

måndag

Åh nej... ingen bra start på veckan. S var här igår, jag har sovit en timme och har ingen mat i kylen. Jag lagar just nu pasta till frukost!

Hoppas jag överlever dagen!

myggbett

Hade båda glasdörrarna öppna hela dagen igår och det märks, jag har svullnader över hela kroppen efter myggbetten jag fått under natten! Fy alltså, jag har aldrig blivit såhär svullen av myggbett.

Synd att jag inte har kameran för ni ska se mina underarmar, de ser ut som stockar. Ont gör det också och bränner! Jätteobehagligt. Undrar om det finns något man kan badda med som får ner svullnaden, alkohol kanske?


slumdog millionaire


Den här sysselsätter jag mig med att titta på en lördagkväll som denna. Jag har precis börjat få tillbaka min röst från den konstiga förkylningen så tänkte att en lugn helg inte skulle skada.

Uppdatering: Wtf, inga engelska subtitles! Går ju inte att förstå indisk engelska... jag kollar på Sunes Sommar istället, yeeah! :D

light


Taillefine, älskar den här läsken! Smakar inte sötningsmedel för fem öre och svalkar precis lika bra som Cola!

Men absolut megagodast är lightsafterna från Teisseire, sååå galet goda att jag inte kan fatta hur de fick de så goda utan socker.

Om det är något jag älskar så är det lightgrejer typ "ät/drick hur mycket du vill - 0 kalorier" och framförallt drycker. Älskar just bara tanken på att man kan häva i sig något obegränsat och ändå inte få i sig några kalorier alls! Jag har liksom fastnat för det. Bäst är ju Coca Cola Zero såklart men det är ju rätt dyrt att fylla kylen med.

Men det finns även några safter här som är sjukt goda och smakar precis som vanlig saft. Söt, fruktig smak utan någon förnimmelse av sötningsmedel! Kan det bli bättre?

midsommar


Ja, då sitter man här i sin lägenhet och hör bilarna svischa förbi utanför. Utan ett endaste midsommartecken så långt ögat når! Där hemma sitter väl alla och har det trevligt och äter köttbullar, sill och kanske marängsviss till efterätt? I vårat fina kök på Lotsvägen!

Säkert är vädret strålande och alla kommer gå ner till stranden som vanligt där flaggan står på topp och fiskmåsarna kvackar (ja, det var det bästa ordet jag kunde komma på). Själv tänkte jag ta en tupplur innan jag börjar jobba igen om ett par timmar. Slutar någon gång ikväll och sen blir det nog hem och sova tidigt. Så rolig är min midsommarafton!


tävling!


Haha, vet ni vad? Azurlingua (franskaskolan jag pluggade på) har en tävling på sin Facebook-sida där den finaste bilden från vistelsen vinner en gratis vecka på skolan med inkvartering. Jag skickade in bilden ovan och nu är min bild bland de fem finalisterna! Över 500 bilder skickades in och jag är alltså i finalen! Ballt va?

Undrar vad som händer om jag vinner, då får jag ju en gratisvecka på skolan... hur blir det med jobbet? haha.

ma voix est disparu

Ja, då var min röst totalt bortblåst! jag får verkligen inte ut ett ord hur mycket jag än försöker. Nästan lite komiskt! det kommer bara luft.

Får väl hoppas att den bestämt sig för att komma tillbaka imorgon, då det kan bli lite komplicerat att vara barnvakt utan röst!



jaha, en till hemmadag...

Ringde nyss Aurore med inställningen att jag skulle jobba idag. (låter vidrig på rösten men känner mig mycket bättre). Hon ville däremot inte att jag skulle komma med risk för att jag kunde smitta ner Mathys. Vilket jag ju kan förstå, men tror inte direkt han kan bli smittad egentligen eftersom det förmodligen är samma bakterier...

Undrar bara hur det blir med lönen, jag menar, jag skulle ju gärna velat jobba idag för att inte lönen ska bli alltför lidande. Den är ju milt sagt ingen saftig lön jag får och drar man av från den blir det inte mycket att klara sig på. Men det löser sig nog.

Ååååhhh förresten så skulle jag göra vad som helst för att få vara hemma på midsommar imorgon. Köttbullar, prinskorv, gravad lax, jordgubbar... sitta på verandan och sippa en somrig jordgubbsbål! Till och med sill saknar jag. Men såklart mest av allt att få vara hemma med familjen och släkten. Buhu :( Hade jag haft lite mer pengar hade jag bokat en flygbiljett över helgen.

Jag bara måste ha något slags firande här imorgon, jag måste bara komma på hur... Tips mottages tacksamt!


ingen bra natt

Kunde knappt sova i natt pga luftören och halsen typ var helt igensvullna. Otroligt smärtsamt... min röst har nästan helt försvunnit också.

Ringde Aurore och förklarade min situation och hon sa att jag skulle stanna hemma tills jag mådde bättre. Det är i alla fall en bra sak med att hon inte jobbar, att det inte är någon katastrof om man är sjuk. Hoppas bara inte att min lön påverkas av detta! Vet ju inte hur det funkar i det här yrket. Inte kan de väl dra av för dagar jag är sjuk? Då skulle min lön typ vara icke existerande...

Jaja. Idag får jag vila och hoppas på bättre tider imorgon.


rosslig hals

Rosslig? Vet inte ens om det är ett ord...

Jag har i alla fall precis avslutat ett kvällspass. Det gick jättebra att lägga honom idag, känns som att han börjar fästa sig mer vid mig nu och det funkar bättre. Han är så söt alltså. Världens finaste ögon, jag börjar verkligen bli lite förtjust i honom. Och så har man lärt sig hans språk lite mer och kan kommunicera (även om det inte är med särskilt många ord utan snarare gester...) Man ser liksom hur barn i den åldern tänker så det knakar, och försöker förstå vad som händer.

Men jag känner mig inte helt frisk. Tror det är Mathys som smittat mig, det går liksom inte att undvika hans hostningar. Rakt ut hostar han och typ stirrar på en som att han inte fattar varför man ser så förskräckt ut när man får hans saliv i ansiktet. Hahaha... det är lite gulligt ändå, minus bakterierna.

Idag är min röst typ tre tonarter mörkare, hesare och liksom svagare. Sen är det riktigt svullet i halsen/luftrören och gör ont när jag sväljer. Inte halsmandlarna för ovanlighetens skull. Och så har jag börjat, ja, hosta. Surprise surprise...


måndag

Ja, vad finns det att berätta... febern är borta, jag har jobbat och ätit middag. Hmm, thats about it. Idag är det en fête de la musique i Nice och jag skulle så gärna vilja gå, men det är ju så krångligt för mig. Har inte råd att ta taxi hela tiden och är inte alls sugen på att gå hela vägen hem.

Känns lite trist. Det ska tydligen vara en grym kväll med en massa musik ute på gatorna så det känns lite surt. Men men. Jag sitter hemma och tycker synd om mig själv istället.


no superstar


Den här låten går på repeat just nu medan jag pimplar i mig te...

sicko

Jag har blivit sjuk. Feber, ont i nacken, ont i huvudet. Hela huvudet känns avdomnat! Skulle inte förvåna mig om Mathys (barnet) smittat mig, han har bokstavligen hostat mig i ansiktet flertalet gånger de senaste dagarna. Han har varit småsjuk ett tag.

Hoppas det känns bättre imorgon, annars blir det ju krångligt att jobba. Men har tagit det lugnt hela dagen idag så har vi tur känner jag mig som en ny människa!

Har även laddat ner två filmer, Slumdog Millionaire och Frozen River. Ska bli spännande, har inte sett någon av dem!


myssöndag

Idag är det blött och grått ute för det har regnat och åskat under natten. Jag har fortfarande ont i fötterna + lite ont i halsen så jag tänkte ha en myssöndag för mig själv! Se på film, göra lite fotbad och sånt där. Precis vad jag behöver. Undrar vilken film jag ska se bara? Har med mig några stycken men jag kanske skulle ladda ner någon som jag inte sett...

Gud vad gott jag sov i natt förresten. Förutom att jag vaknade vid tio av åskan. Det är lite läskigt när det åskar här för jag bor ju liksom uppe på kullen. Och jag är inget stort fan av åska och blixtar. Lät nästan som världens undergång... som tur är bor jag på andra våningen så slår det ner i huset så är det väl de på högsta våningen som drabbas (haha, snällt av mig!)

Ska dricka en massa te idag för att lugna halsen lite. Dessutom tror jag inte jag fått i mig tillräckligt med vätska i veckan. Jag dricker nästan ingenting (åtminstone inte vatten...), det är så konstigt för jag är liksom ALDRIG törstig. Även när det är varmt och jag gått länge så känner jag ingen törst. Till och med mamman i familjen frågade mig om jag aldrig blir törstig. Konstigt det där. Jag får alltid tvinga i mig vatten för jag vet att jag måste få i mig det på ett eller annat sätt. Men ibland går det en hel dag och jag har varit igång sedan morgonen men ändå har jag kanske druckit ett halvt glas vatten.

Men nu ska jag ta en dusch!


wayne's encore une fois!

Yeeaahh, ikväll blev det en efterlängtad Wayne's-runda. Så kul jag hade! Dansade, träffade lite nytt svenskt folk + en norska som Jenny kände, och träffade Juanjo och Steffi från residenset!! Hur kul som helst var det, jag blev nästan lite sentimental.

Sedan gick vi vidare till Pompei när Wayne's stängde men jag gillar inte det stället alltför mycket. Konstiga människor, halvdålig musik, trångt... tjaaa.

Nu är jag megatrött och har blåsor på fötterna så jag ska sova. Förresten, S har sträckt vaden när han spelade tennis och går nu på kryckor. Vilket betyder att vi inte kan träffas på en vecka för han kan inte köra! Fy vilken tråkig vecka det kommer bli...

jobbfredag

Precis kommit hem från ett barnvaktspass. På tisdagar och fredagar jobbar på kvällen också och idag är jag så slut så jag orkar inte göra något än att hänga framför tv:n. Kanske kan tyckas tråkigt, men jag behöver verkligen sömn. Har haft sömnbrist typ hela den här veckan och nästan däckat ihop så fort jag fått tillfälle.

Skönt att slippa behöva prata bebisspråk på två dagar. Vilken lyx! Inga skrikande leksaker, blöjor, yoghurtkladd, INGET som har med barn att göra över huvud taget.

Imorgon ska jag träffa Jenny och vi ska kolla på vårat kungliga svenska bröllop som visas på en tv-skärm i gamla stan! Jag ser mycket fram emot en ordentlig Sverigedos, jag önskar faktiskt att jag var hemma och upplevde kaoset. Sedan drar jag hem till mig, typ äter, gör mig i ordning och sedan blir det utgång även det med Jenny. Vi tänkte köra på en helkväll! Får se vart vi gå med Wayne's är nästan givet som startpunkt. Ser fram emot det!

Allt detta förutsätter ju såklart att jag inte mår sämre imorgon, vilket jag absolut förbjuder mig själv från att göra, eftersom jag vill göra en massa roliga saker. Helgen är min heliga tid och jag tänker absolut inte spendera den genom att ligga hemma och må dåligt. Där med basta!


nice by night


Tog den här fina (men otydliga) bilden med mobilen på väg från hamnen förra helgen.

tequila

Jag är trött! Igår var S här och vi hade bestämt innan att vi skulle dricka tequila (fråga mig inte varför). Haha. När det gäller alkoholen har jag typ blivit lite fransk och dricker var och varannan dag. "för att fira att jag inte jobbar" som det kallas. I Sverige skulle man ju klassas som alkis om man drack på en torsdag...

Så ja, vi hade lite fest här kan man säga. Tequila med citron, salt och hela köret. Men jag mår som jag förtjänar idag... börjar ju två så det är ingen större fara. Värre för S som hade en match idag klockan tio. Skulle inte vilja byta plats om jag säger så! :)


onsdag - check

Två Treo hjälpte inte alls mot migränen. Den fanns kvar även imorse men efter ytterligare två gav den med sig. Har dock känt mig sådär efter migrän-ig hela dagen idag, vanligtvis brukar jag inte känna något efter men det var extra starkt tror jag. Har känt mig alldeles yr och matt hela dagen, och mått lite illa. Nästan svimfärdig när jag rest mig upp snabbt. Inget vidare...

Så skönt att det är torsdag imorgon! På fredag jobbar jag dock till tolv på natten så än ropar jag inte hej... Imorgon ska mamman vara borta större delen av dagen (rätt skönt) så det är jag och pappan hemma.

En fördel måste jag säga när man tar hand om ett litet barn är att han sover middag mellan 14 - 16. Så två timmar kan man sitta och ta det lugnt och läsa en tidning. Två timmar mindre att jobba! Skönt eftersom det tar väldigt mycket energi att springa efter en 1 1/2-åring. Och så kan man samla ihop lite energi till resten av dagen. Fast de senaste dagarna har jag snarare däckat ihop lite smått och nästan somnat när jag suttit och läst. Vet inte varför, har inte haft någon energi. Kanske även det är lågtrycket? Eller så är jag helt enkelt bara trött.

lågtryck

Jaha. Då kom migränen som ett brev på posten, tack vare lågtrycket. Det tackar man för... två treo och sen är jag i form igen.

Skönt att föräldrarna inte skulle gå ut ikväll på grund av regnet så jag slutade halv tio. Maintenant je suis à la maison et je suis très contente!

Det finns inte så mycket mer att skriva. Jag tänkte i alla fall posta hem min kamera den här veckan så att de kan lämna in den på reparation eftersom garantin fortfarande gäller. Vet att bloggen är supertråkigt när det inte är några bilder, hoppas ni står ut med det. Har upptäckt i alla fall att videofunktionen fungerar på kameran men inte fotofunktionen, skumt...

himlen har öppnat sig

Det fullkomligt ösregnar här. Seriöst, jag tror inte jag sett såhär mycket regn någonsin. Med undantag från monsunregnet i Thailand!

Och jag ska ut och gå till bussen för att jobba 18 - 00. Låt min påpeka att jag känner mig otroligt motiverad.


måndag

Tur att jag börjar 14 på måndagar så jag slipper den värsta måndagsångesten. Igår var S här och vi kollade på nån James Bond-film, haha. Dubbad på franska såklart så man jag orkade inte riktigt hänga med. Dessutom tycker jag de är rätt tråkiga, i alla fall de där med Pierce Brosnan. Så det blev mest pratande.

Imorgon jobbar jag 09.30 - 13 och sen börjar jag ett till pass 18 - midnatt. Hmm hmm. Jaja. Lite bra att jag är ledig några timmar på dagen för jag behöver fixa en del ärenden. Segt att jobba till midnatt bara, jag behöver verkligen mina 9 timmar sömn för att inte gå runt och gäspa hela tiden.

Finns inte mycket mer att skriva om just nu, eller jo det kanske det gör, men inget som jag vill skriva nu. Men det kommer snart.

kändisspotting i nice!


Har precis varit i gamla stan och hängt med Jenny. Vi såg en kändis!!! Snyggingen Paul Wesley från Vampire Diaries. Han hade verkligen lite kändisaura runt sig och såg väldigt självsäker ut. Vi följde efter honom ett par hundra meter men sen förlorade vi honom... Gaaahh.


otroligt komplicerad fredag

Herregud vad komplicerat det blev igår när man försökte ta sig ner till staden. Först skulle Johanna och hennes vän (som har bil) hämta mig, men de hittade inte så de åkte vidare till att hämta en annan kompis. Jag fick alltså gå runt och leta efter en taxi vilket inte var det lättaste. Fick ringa en massa dyra samtal med min mobil för att få tag på en taxi som kom efter kanske 45 min. Vid ett var jag inne i Nice!!

Och väl ute ur taxin hade min kära mobil stängt av sig själv. Jag har nyligen fått en ny pinkod som jag INTE kom ihåg! Fick lite panik och var trött och smått gråtfärdig av den otur jag hade. Gick runt och frågade folk om jag fick låna deras mobil och alla bara sa blankt nej, så jävla själviskt. Om jag såg en tjej klockan ett på natten som behövde låna en mobil skulle jag utan tvekan låna ut den.

Så träffade jag två finlandssvenska killar som var hur hyvens som helst och lånade ut sin mobil till mig! Det ska vara nordbor alltså. Så himla trevliga var de, och efter att ha pratat med pappa insåg jag att jag hade ändrat min pinkod så jag kom faktiskt ihåg den. Yeeeaah!

Fick äntligen tag på Johanna och kunde träffa dem där de satt i lugn och ro på en bar. Satt där och pratade lite en timme och sen fick jag skjuts hem av Johanna.

Eeehh ja. Trevligt att träffa lite nytt folk! Men som sagt, kanske lite väl komplicerad kväll... Ikväll tar jag nog 19-bussen ner till Nice och så får jag väl hänga hos Jenny innan vi går ut. Orkar varken gå de kilometrna eller spendera dyra pengar på taxi. Man lär av sina misstag!


yeeey

Det verkar som att det blir utgång ändå, efter att jag hört lite med mina Nice-kontakter. Får se vad som händer under kvällens gång... uppdatering kommer imorgon!

fredagsplaner?

Har precis slängt (bokstavligt talat) i mig en middag bestående av tonfisk och... gröna ärtor! Så uppfinningsrikt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll. Ska ju ut imorgon med Jenny (hon som jobbar i hamnen) men jag är faktiskt sugen på att gå ut ikväll också. Vill bara göra något kul, denna vecka har bara bestått av jobb och jag vill bara få tänka på annat.

Seb skulle kommit hit ikväll, och jag kanske är taskig men jag skulle faktiskt hellre gå ut just nu, haha. Har liksom inte varit ute sen jag kom tillbaka till Nice! Saknar Wayne's och roliga utekvällar. Sen jag kom tillbaka har jag typ bara jobbat. Bussarna slutar gå vid typ 19 så jag kan inte göra något på vardagkvällar. Kul liv man har... alla som man ska träffa måste typ komma hit och det är ju inte alltid det funkar för alla har inte bil.

Näe, jag vet inte... kanske har en liten deppkväll bara. Och just därför vill jag INTE vara inne. Börjar bli trött på att sitta i lägenheten, ikväll vill jag bannemig hitta på något.


hotmail hackad?!

Jag måste ha världens mesta otur när det gäller teknikgrejer. Kan inte komma in på min hotmail sen imorse, de säger bara att lösenordet är fel! Men jag har ju samma lösenord som jag haft i typ tio år. What to do?? Har fått en massa skräppost de senaste dagarna, hoppas det inte är nån som skickar en massa grejer från mitt konto nu...


mitt beroende

Det här är mitt beroende just nu, eller typ de senaste månaderna. Helt ärligt så finns det inte mycket jag tycker är godare för tillfället, jag bara älskar gröna ärtor i burk och då ska de vara otillagade. Just den här sorten köper jag på Casino där jag bor. Har ätit en sån här liten burk varje dag den här veckan, det är som någon slags gravidcravings (obs, skämt!) och jag kan helt enkelt inte sluta.

Får typ ett sug flera gånger om dagen efter att öppna en sån här burk och stoppa en gaffel full med ärtor i munnen. Jag är nog inte helt normal...

Aja, hellre vara beroende av det än typ choklad. Väldigt kalorisnålt och väldigt billigt (typ en euro för tre småburkar). Win win sitation!


inte så mycket nytt

Jobbar 14-19 idag, vill bara att dagen ska ta slut så det snart är fredag! Vill ha helg...

Imorgon jobbar jag tydligen 9,30 - 13, sedan en paus fram till 15 och så slutar jag 18. Då är frågan vad jag ska göra under två timmar? Hinner precis tillbaka till lägenheten och hinner förmodligen inte mer än ner till Nice och sätta mig på bussen tillbaka igen. Får väl komma på någonting...

På lördag ska jag i alla fall ut med en tjej som jobbar i hamnen i Nice, det ska bli trevligt. Var evigheter sedan jag var ute nu känns det som, vore grymt med en Wayne's-runda!

 


tisdag

Slutade ju 13 idag men trots det så fick jag inte sådär jättemycket gjort, tog bussen ner till Nice och gick runt tills jag var nästan svimfärdig av orkeslöshet. För det första sov jag jättedåligt i natt, fick för mig att mitt mobillarm inte fungerade så jag vaknade en gång i timmen HELA NATTEN. Blev typ jättestressad över att jag skulle försova mig.. vilket jag såklart inte gjorde.

Sedan släpade jag upp barnvagnen fullproppad med mat när vi hade varit och handlat, typ uppförsbacke hela vägen och jag kände mig inte så jättefräsch när vi väl kom hem (svettig). Hade dessutom gått till jobbet istället för att ta bussen. Så ja, jag får motion i alla fall! Var jättetrött tidigare idag men nu har det liksom släppt, tror väl det kommer senare eller imorgon bitti.

Ikväll ska S komma hit, vi har träffats ett par gånger sen jag kom. Det är bra för han har bil och jag har ju svårt att ta mig någonstans på kvällen på grund av bussarna :P

Längtar redan till fredag då jag slutar ett, kommer kännas som en lång helg! Även om jag trivs bra med allt så är det ganska psykiskt utmattande att jobba på det här viset. Just själva grejen att jobba medan mamman och pappan ser på... mamman är ju liksom hemma hela tiden och ofta även pappan, tror han jobbar mycket hemifrån. Så ja, det är en lite speciell situation. Skulle nog aldrig palla det om jag inte hade ett eget place att komma hem till som jag har nu.

un diner presque parfait


Det här är Frankrikes motsvarighet till Halv åtta hos mig. Väldigt underhållande! Dock lite mer urspårat och flummigt än den svenska versionen... Ja, mer franskt helt enkelt.

arcachon






Har kanske inte berättat att jag ska till Arcachon med "familjen" i mitten av juli. Vi kommer att vara där en månad, alltså in till mitten av augusti. De har tydligen släkt där och ska hyra ett hus, så jag kommer följa med hela familjen och ta hand om Mathys (sonen) under tiden.

Tror nog att det kan bli mysigt. Det ligger på Frankrikes västkust nära Bordeaux och tydligen ligger Europas största sanddyn där. Har alltid varit nyfiken på Atlantkusten så det ska bli spännande. Lite länge att vara där en månad bara, hoppas jag inte dör av längtan tillbaka till civilisationen (Nice). Men det verkar ju vara mycket liv där också så jag ska väl överleva.

Fint ser det ut i alla fall!


food shopping


Slutade lite tidigare idag så jag hade tid att handla. Jag älskar att ha kylen fylld med god och nyttig mat!
Grönsakerna är så goda här, och ser så mycket mer lockande ut i affären. Inga färdiga förpackningar utan allt är färskt. Stod i en evighet och valde mellan allt. Köpte tomater, gurka, gröna ärtor, bananer, persikor, äpplen, russin... och så mat också såklart, kyckling, tonfisk, lax osv. Känner mig nöjd!

Förresten har jag en liten nyhet. Mamman i familjen är nämligen gravid! Så om jag stannar ett tag får jag se den lilla varelsen. Hon behöver tydligen mer hjälp nu också för graviditeten var lite besvärlig så hon får mest vila säger doktorn. Det var väl passande att jag kom nu då.

Imorgon slutar jag faktiskt klockan ett, vilken lyx va? Får se vad jag hittar på då, kanske stranden om vädret tillåter. Tänkte ju gå imorse men det har varit lite molnigt idag. Alternativt kanske jag drar ner till Nice och promenerar runt. Känns nästan som ett bättre sätt att spendera dagen om ni frågar mig!

 


070610

7 juni, har tiden verkligen gått så fort? Hmm... Jag ska strax iväg och jobba, kan ju ta bussen ner men tänkte få lite motion och gå istället. Har inte stenkoll på hur lång tid det tar och vill inte komma sent så har 45 minuter på mig, då slipper jag stressa.

Kommer ju få matpengar att handla för idag också, irriterande bara att jag slutar 19 vilket är när mataffären här stänger. Får bli imorgon istället... min kyl börjar gapa tom nu.

Någon som vet förresten hur länge kokta ägg håller sig i kylen?

underbart

Det här stället verkligen överträffar sig själv gång på gång. Idag var jag nere vid stranden, helt makalöst vackert. Dock smockat med folk! Man ligger typ bredvid varandra, haha. Mest fransmän vilket man ju kan förstå eftersom det är söndag och allt är stängt. Det är mindre turister på stranden här i Villefranche än stranden i Nice så det är ju en fördel.

Schysst i alla fall att jag har ett ställe så nära (minus dock för helvetestrappan) så jag kan sola ett par timmar när jag börjar senare! Tänkte gå ner imorgon innan jag börjar jobba klockan 14, då får jag ett par timmar. Inte fel start på dagen.

Låg på stranden ett par timmar idag, korkad som jag var glömde jag dock vattenflaskan. Jag höll på att dö på vägen tillbaka när jag gick uppför trappan... 

god morgon söndag!

Idag tänkte jag leta mig ner till stranden här i Villefranche. Får se om jag lyckas! Just nu kokar jag ett par ägg på spisen, tänkte ha lite framförhållning när det gäller lunchen.

Ja, what else? Jobbar 14-19 imorgon. Sen ska jag träffa en svensk tjej som jobbar i hamnen som jag haft kontakt med ett tag! Ska bli trevligt, vi hade tänkt hänga på stranden eller liknande.

Det var allt för idag! Hur är vädret där hemma?

blah...

Nu är min kamera helt svart när jag sätter på den. Vad kan ha hänt?? Det går liksom inte att se något alls, och vad jag kan se så är det inget på kameralinsen.

Några idéer?

villefranche-sur-mer


På andra sidan är Cap-Ferrat! Det är den här "nivån" jag bor på.

Den lååånga trappan ner till centrum.


På vägen ner


















Så var det bara att bege sig uppåt... kan meddela att jag var blöt av svett när jag kom upp.


Var nere i centre ville idag. Herregud så vackert det är. Kan inte beskriva utsikten tror jag. Ni får helt enkelt se på bilderna och komma och hälsa på så ni får se hur det ser ut i verkligheten!

Känns helt overkligt att man ska få bo såhär fint i ett helt år! Kan inte fatta att folk som bor här någonsin vänjer sig vid hur fint det är. Men om ett par månader kanske inte jag heller tänker på utsikten när jag går till bussen. Men än så länge har jag inte vänt mig, det är helt enkelt underbart!

Kunde inte välja bland bilderna så det blev en hel drös med bilder, hoppas ni inte har något emot det! ;)


äppeljuice

 
Jag gjorde misstaget att köpa äppeljuice när vi var och handlade i tisdags. Det gör jag inte om! Jag älskar nämligen äppeljuice och kan liksom inte sluta dricka det. Bara dricker och dricker. Lär ju fräta sönder mina tänder om jag fortsätter såhär, så nej, nu får det vara!

Tur att förpackningen är slut.

fredag



Lite fina bilder jag tog idag på väg från deras hus.

Har precis slutat för dagen! Eller precis och precis, har precis anlänt från bussen. Fick sluta tidigare idag eftersom i princip hela familjen var hemma + en bekant till dem så det fanns inte så mycket att göra.

Nu är klockan alltså drygt tre och jag vill hitta på någonting så inte dagen går till spillo. Ska jag ta mig ner till Nice kanske? Och bara strosa runt. Villefranche har tydligen ett jättemysigt centrum med en gamla stan, en hamn och caféer. Dit har jag inte ens hunnit än! Tydligen är det en lång trappa härifrån som man kan ta. Jobbigt dessvärre att gå upp igen...

Tror jag tar mig till centrum i helgen då jag ju inte jobbar. Ikväll ska jag eventuellt ut i Monaco med ett gäng svenskor och norskor, tror jag kan sova hos någon så då funkar det ju.

aaoous

Haha, förresten... är det inte komiskt hur fransmän säger "house" helt utan H-et? Och så verkligen betoning på AAOOUU så det låter så sjukt roligt. AAAaaooouse! Man fattar liksom ingenting.

Det är så skumt det där med språket, ibland överraskar man sig själv med att förstå jättebra och kunna föra en diskussion. Medan vissa gånger är det som att det är helt blockerat och man inte får fram någonting. Det går verkligen upp och ner. Men idag kände jag mig skitduktig när jag och mamman satt ute på balkongen och pratade i typ två timmar. Det går verkligen framåt snabbt när man är här, men kommer man hem igen så - poff! Som bortblåst. Bra i alla fall att det kommer tillbaka snabbt igen.


hungry like a wolf


Underbart röda och goda körsbärstomater. Se, jag äter grönsaker!


Gjorde en "riktig" måltid, jag var hungrig som en varg och ville ha ett riktigt skrovmål.

Har inte visat sovrummet ordentligt (har nu lyckats få upp stålgrejen man hissar ner för fönstret). Såhär ser det i alla fall ut.

OBS! Får ej bort den kursiva texten... bara så ni vet.

Idag har jag flängt runt på alla möjliga ärenden, pratat med mamman osv. Blev ingen normal arbetsdag eftersom hela familjen var hemma (fattar fortfarande inte varför alla är hemma och inte i skolan/på jobbet?!) Vi var även och köpte ett kort till en av deras franska mobilen som jag ska få låna, så nu har jag ett franskt nummer som folk här kan nå mig på. Det blir mycket billigare att ringa och smsa inom Frankrike då.

Det är lite underligt det här med mamman, de har både städerska och au pair och ändå är mamman hemmafru. Vad gör hon hela dagarna?! Blir spännande att se...

Kommer i alla fall väldigt bra överens med mamman, hon är jättetrevlig och väldigt opretentiös. Lätt att prata med. Sonen (17-åriga) är även väldigt trevlig men pappan gillar jag inte. Väldigt konstig typ och svår att få kontakt med, han verkar liksom inte intresserad. Jaja, hans förlust om man säger så.

Fick även se bilder på stället vi kommer åka till i mitten av juli och vara på en månad, det heter Arcachon. Verkar superfint! Milslång strand och Europas största sanddyn. Det tar emot liiite att vara borta från civilisationen en månad, men det kan nog bli en intressant upplevelse. Verkar jättefint och då har jag ju lärt känna familjen lite bättre så det ska nog bli bra.

Ikväll blir det väl att hänga här i lägenheten, kanske ska sätta på en film?

05:23 och NU går jag och lägger mig

Har precis haft sällskap här av S och vi hade väldigt trevligt. Drack lite vin och pratad, lyssnade på musik osv. Nu har nog min franska rört sig framåt åtminstone ett steg. Känner mig rätt trött nu så hade tänkt slänga mig i sängen.

Ja, var inte så mycket mer än så att berätta. Börjar jobba imorgon 14:30! Vet inte när jag slutar men rapporterar senare om hur det gick. Tror jag ska träffa S igen på kvällen om han orkar köra hit igen efter jobbet!

God natt!


i'm in love with this place




Jag bor i den rosa byggnaden med blå fönster!



Där vid havet är Promenade des Anglais!





"Min" gata

Vilket äventyr det var att ta sig ner till Nice idag kan jag säga. Först var bussen typ inställd, sedan stod jag tydligen vid fel busshållplats då den bara gick förbi mig. Sen fick jag vänta ytterligare en timme på nästa. Vid 17 var jag nere på Place Masséna! Hurra hurra. Så skönt att se lite bekanta trakter igen, det känns liksom mer hemma.

Växlade i alla fall pengar och köpte bodylotion och sånt som jag behövde. Gick en sväng i gamla stan och blev förföljd ett par hundra meter av två jobbiga killar. Fast jag inte svarade när de började prata så följde de efter, jag kände hur de var bakom mig. Så kom den ena fram och började prata igen. Jag sa "vous pouvez me laisser?" Han typ "ca te derange?" jag ba "Oui un peu" "Seulement un peu??" Jag ba "non beaucoup" och"d'accord je te laisse" "MERCI BEAUCOUP!"

Aja, sen tog jag bussen tillbaka vid 19:15. Och nu sitter jag här!

Alltså ni ANAR inte hur vackert det är i Villefranche. Har aldrig sett en sån här vacker utsikt! Man ser ut över heeela Nice, som en panoramavy uppifrån. Jag höll på att tappa andan när jag gick längs med vägen här, det blev nästan en slags euforisk känsla. Kolla bara på bilderna.


fler bilder





Inte fel att vakna upp till den här utsikten!


Fransk brunch.

Gud vad skönt, jag sov hela elva timmar i natt! Det behövdes kan jag lova. Det går ju inte riktigt att inte vara på bra humör när solen strålar och det är 20 någonting grader ute. Så skönt att man kan ha ""balkong"dörren öppen också och höra lite morgonljud.

Huvudvärken har dessvärre inte gett med sig, trots två värktabletter igår. Ska man ta två treo kanske? Jag avskyr verkligen att gå runt med huvudvärk, det kan förstöra den bästa av dagar.

Idag är jag som sagt ledig, jobbet börjar imorgon! Så idag tänkte jag åka ner till Place Masséna och växla pengar och köpa tvål och lite sånna grejer. En del köptes igår när vi handlade men jag glömde några grejer. Ikväll ska jag även träffa Sebastien. Han ska hämta mig vilket är tur eftersom jag fick veta att bussarna här inte går efter 9 på kvällen.... Hurra! Undrar hur detta ska gå till. Well well.

Nu ska jag fortsätta morgonslöa lite och sen göra mig i ordning.
 

nya uppgifter

Så nu har jag alltså lite annat hemnummer och adress än tidigare.

Hemnummer (till lägenheten): 0033493766220

Adress:

Karin Roos
c/o Mr Melon
"Le Medicis" B2
23 Boulevard de la Corne d'Or
06230 Villefranche-sur-Mer
FRANCE


Det var allt! Ska förmodligen skaffa ett franskt simkort också för att det ska bli billigare att kontakta vänner här, och då får jag ett nytt franskt nummer men tills vidare har jag mitt gamla.

i nice




Fler bilder kommer imorgon när jag packat up mina grejer!

Jag är i Nice och jag lever. Men knappt! Har inte ätit sedan åtta imorse, sovit lite och försökt prata ett språk jag knappt behärskar hela dagen med folk jag inte känner. Känns som att jag glömt all min franska under mina två veckor i Sverige... hoppas jag bara inbillar mig.

Så ja, har sömnbrist och matbrist och är slut på energi. Orkar helt enkelt inte skriva mer nu... Mer kommer imorgon. Är ledig fram till torsdag så det är i alla fall skönt.


RSS 2.0