Birdy.

 
Min nya kärlek i musikform. Så vacker röst att jag ryser.

San Remo

 
Nästa vecka har S semester och jag har lyckats få både måndag och tisdag ledigt. Så vi funderar på att åka till San Remo och strosa runt lite. Har aldrig varit där men hört att det ska vara fint! Våra planer är att hitta ett billigt hotell och sova över en natt, och sedan åka hem på eftermiddagen på tisdagen.
 
Någon som varit där?

Macarons.

 
Häromveckan gjorde jag en ny liten upptäckt i vårat område, nämligen en söt chocolaterie med goda macarons! Blev lite irriterad över att jag inte upptäckt den tidigare, då jag går förbi stället varje gång jag tagit bussen. Men jag misstänker att det är nyöppnat.
 
Riktigt goda macaroner hur som helst, och även fina presentförpackningar med deras egentillverkade praliner! Nu tog jag ingen bild därinne, så ni får nöja er med den här bilden på macarons som jag faktiskt köpt på något så flott som Intermarché.

Festlig fredagkväll.

Jag sitter hemma och tycker lite synd om mig själv. Seb åkte till sina morföräldrar i le Var och sover där till imorgon men en annan jobbar ju så jag fick vara hemma. Jag vet inte vad det är med den här dagen, men direkt när han åkte så fick jag sån lust att lägga mig i fosterställning och tycka synd om mig själv... jag tror jag behövde det. Känner mig på lite gråt-humör ikväll. Funderar på att sätta på en riktig snyftarfilm så jag kan få böla ut ordentligt.
 
Någon slags irritation har jag garanterat som behöver komma ut. Antar att det är värmen i samband med tröttheten. Sen har jag så mycket tvätt att ta tag i så jag vill bara skrika när jag tänker på det...
 
Det är i precis sådana här situationer man behöver se filmer om folk som har det mycket värre än en själv. Någon som förlorar båda benen i en båtolycka, eller liknande.
 
Filmtips, någon?

Naf Naf.

 
Inte för att det på något sätt känns aktuellt just nu, med 35 grader i skuggan och en sommar som aldrig verkar vilja ta slut. Men jag längtar så galet efter hösten och alla snygga höstkläder!
 
Som dessa boots från Naf Naf. Kärlek vid första ögonkastet! Äkta skinn, 89 euro.
 
J'adore.

Pinsamt....

Igår:

Jag och pojkvännen går till poolen på kvällen för att ta ett kvällsdopp. Ut genom residenset, stänger porten. Kommer på att vi glömt nycklarna till lägenheten. Vi står i badkläder. Utan nycklar, utan mobil, klockan tio en lördagkväll. Till saken hör att hans föräldrar som bor i samma residens samma morgon åkte till Paris. Jag får panik. Vad ska vi göra nu? I badkläder?!
 
Det slutar med att vi ringer på hos en av våra grannar (en av de otrevliga, som turligt nog inte var på alltför dåligt humör just igår) och pojkvännen får klättra över deras vägg/staket för att komma in på vår tomt. Med två av deras vänner som åskådare.
 
Jag kan ju säga att jag var något lättad över att vi lämnade balkongdörrarna öppna igår. Samt att vi bor på bottenvåningen.
 
Puh.

På tisdag!


Pojkvännen överraskade mig med det här idag. Biljetter till Madonna-konserten nu på tisdag!
 
Hur ballt!?

Helvetesvärme.

Värmen nu är som att vara i helvetet. Jag lovar att om helvetet existerar så är det precis såhär det känns! Det är 40 grader i skuggen på sina ställen i Frankrike. Och någon dag denna vecka skulle det tydligen vara 36 grader på natten! Riktig värmebölja.
 
Jag är så himla dålig på att dricka vatten också så idag hade jag en hemsk huvudvärk i slutet av dagen. En härlig blandning av vätskebrist, värmeslag och sömnbrist gissar jag! Två Treo och en massa vatten senare känns det bättre. Sov en bra stund på eftermiddagen också så nu är jag i form igen. Imorgon tar jag med mig en fet pet-flaska till jobbet och TVINGAR i mig vatten.
 

Goodbye Sweden.

 
Ja, då var mitt besök i Sverige slut för denna gång. Efter en underbar vecka fylld av fint sommarväder, goda middagar och massor av tid tillsammans med nära och kära, beger jag mig hem igen.
 
Dagarna går så otroligt snabbt när man är hemma, trots att jag knappt gjort någonting. Jag har i alla fall njutit av varje sekund och verkligen tagit vara på lugnet och vädret! Det har varit så skönt att inte ha något speciellt schema utan bara göra det som fallit en in. Dessutom har ju mina båda föräldrar haft semester också så det har inneburit en hel del små miniutflykter till mysiga fika- och lunchställen. Ändå har dagarna bara rusat fram! Antar att sex dagar inte är så länge ändå. Men oavsett längd så kommer det alltid kännas lika tråkigt och jobbigt att åka hem igen. Det går nog inte att komma ifrån...
 
Men det ska självklart bli skönt att komma hem också och att få träffa min älskling igen. Fast har försökt att inte sakna honom för mycket ändå, för då skulle jag känt att jag inte tog vara på tiden tillräckligt här hemma. Det är nyttigt att vara ifrån varandra lite då och då tror jag.
 
Så - tack Sverige för denna gång! Vi ses igen till jul!
 
Och till mina kära föräldrar - vi ses i oktober! Saknar er redan.

Summer peach.

 
Bild härifrån
 
Det här nagellacket har varit min vapendragare i sommar. Så otroligt snygg, neonorange färg. Från Sinful Colors, ett bra budgetmärke som säljs bland annat på LaFayette. Mycket mer lysande och neon-ig än på bilden! Har fått många komplimanger för mina naglar när jag haft den.

Veckans...

Godaste: Underbar Taramosalata på Faros.
Bästa: Det fina vädret och att få vara i Sverige med nära och kära.
Sämsta: Att OS är slut. Vad ska man nu slötitta på?
Roligaste: Bridesmaids på dvd, riktigt rolig!
Antiklimax: Behöver jag ens nämna det? VM-finalen.
Skönaste: Att sitta i hammocken på balkongen. Avkoppling när den är som bäst!

En Suède!

 
Ja, nu är jag i Sverige helt plötsligt! I ett betydligt svalare, men minst lika behagligt klimat. Jag njuter till fullo.
 
Idag har jag varit med päronen på Bullandö Glassfabrik ute på Värmdö som gör underbart goda glassar och lunchmackor. Tog en smarrig glass med smak av hasselnöt och choklad (vem hade kunnat ana?). Sedan satt i ett par timmar i solen längs husväggen och bara njöt av lugnet och av att titta på folk. Så mysigt!

Nu tänkte jag bre ut mig i soffan och kolla på handbollsmatchen som precis började. Kom igen nu, Sverige! Äntligen dags att sätta den blågula flaggan på kartan i detta OS?

Minigolf & nöjespark.

 
 
 
Nu har jag ledighet!! Så underbart att inte behöva ställa klockan på en vecka. Kändes så jäääkla skönt när jag gick ifrån jobbet idag. Riktig semesterkänsla, även fast det bara är en vecka.
 
Ikväll har vi haft en så himla mysig kväll. Först spelade vi minigolf, sedan gick vi till en fête foraine som kallas Antibesland (en nöjespark som är där under sommarmånaderna). Vi delade på en pizza, strosade runt och köpte oss en varsin klocka för 10 euro. Såååå mysigt att bara gå runt där hand i hand och inte behöva tänka på någonting! Man uppskattar verkligen sådana kvällar extra mycket när man inte har så mycket ledig tid tillsammans. Det känns verkligen som en lyx för oss, eftersom vi väldigt sällan har gemensamma lediga dagar. Ändå gör vi vårt bästa för att hitta på saker då och då och inte bara däcka i soffan när vi kommer hem från jobbet... men oftast blir det så ändå, vilket ju är ganska normalt.
 
På torsdag bär det av till Sverige! Men imorgon har jag lite saker att göra. Först ska jag göra naglarna (mer om det senare!), sedan ska vi åka och kolla på en lägenhet! Håller tummarna för att den faller oss i smaken.

De låter som porslin!


Jämställdhet & utséendefixering.

 
Läste det här inlägget i Christines blogg (till er som inte besökt den innan - gör det!) och blev så glad att någon mer än jag reflekterade över detta. För det här är verkligen något jag ständigt tänker på när jag bor här, och tycker det är en av de största skillnaderna mellan Sverige och Frankrike. Jag tycker det är så intressant hur ett land som Frankrike, som är ett av världens mest rika och välutvecklade land, fortfarande kan ha en så otroligt gammaldags syn på många saker. 
 
Då tänker jag på det faktum att Frankrike känns som ett påtagligt mer utséendefixerat och ojämställt land än vad Sverige är. Framförallt gällande synen på kvinnor. Detta märks inte minst när man en helt vanlig kväll kollar på tv och märker att nästan alla kvinnliga presentatörer är antingen skönhetsopererade eller naturligt modellsnygga, och självklart unga. Jag tvivlar på att ens hälften av dem har en journalistutbildning. Medan männen som syns i tv nästan utan undantag är över 40 år, saknar hår på huvudet, ja, de uppfyller inga kriterier över huvud taget om man ser till det rent estetiska. Det märks tydligt att kvinnorna blivit anställda för sitt utséende, och männen för sin kunskap.
 
Dessutom är det allt som oftast en man som är programvärd, medan kvinnorna är inbjudna att diskutera i panelen eller stå vid sidan av som en snygg accessoar alternativt "luck-öppnare" i spelprogrammen.
 
Häromdagen när jag tittade på OS var det (som i de flesta fallen) ett par män i övre medelåldern som kommenterade. Hela tiden var det "här kommer den vackra Maria" eller "den söta lilla Sarah" när de presenterade de kvinnliga tävlande. Antingen den unga eller den söta. Det kändes otroligt oprofsigt och oseriöst. Som om utséendet skulle ha någon betydelse, speciellt i ett sådant sammanhang som OS?
 
Jag har märkt att fransmän är mer ytliga rent generellt sett också, och mindre blyga för att kommentera och kritisera varandras utséende. Det tänkte jag på i början när jag träffade min pojkvän, och vi gick på stan eller kollade på tv. Han har liksom aldrig lärt sig att hålla vissa kommentarer för sig själv utan kan slänga ur sig alla möjliga elakheter (som jag anser det vara) om folk på stan. Om deras kläder, vikt, utséende, vad som helst. Jag trodde ett tag att det var typiskt min pojkvän att prata så, men jag har märkt att alla hans kompisar är likadana.

Det intressanta är också att här nere ser alla i princip likadana ut. Jag menar, det är ingen som sticker ut sådär jättemycket rent utséendemässigt. Kanske beror det delvis på att Nice inte är någon storstad, och de må vara annorlunda i till exempel Paris. Men ändå. I småstäder i Sverige finns det ju punkare och mer alternativa stilar, eller hur? Inte bara i Stockholm. Och på tal om Stockholm. Ni kan ju fatta chocken när min pojkvän var där första gången. Han höll på att garva ihjäl sig åt varannan människa som vi gick förbi. Han hade typ aldrig sett folk med grönt hår eller tuppkam, haha.
 
Det roliga är att det är så talande för hur samhället ser ut här nere. Folk har ingen acceptans för mångfald och för sådant som är annorlunda. Allt som är "konstigt" eller annorlunda i deras ögon, möter de med kritik och negativitet.
Skulle kunna skriva hur mycket som helst i det här ämnet, men då får ni väl skavsår i ögonen. Haha.
 
Dela gärna med er av era åsikter inom ämnet!

Molnigt.

 
Alltså, det här är nog min blekaste sommar någonsin (ja, åtminstone sedan jag flyttade till sydfrankrike). Varje dag jag har varit ledig den här sommaren och tänkt gå och sola så går solen i moln. Så fort jag bara tänker tanken så glider solen in i någon ficka och gömmer sig. Självklart är det strålande väder alla andra dagar, det är bara någon som vill jävlas med mig. Så idag har jag varit inne och städat istället (min lägenhet däremot är allt som oftast i städat skick nu för tiden...).
 
Nåväl. Jag tänker såhär: mindre sol - färre rynkor om 20 år. Man får ha lite framförhållning.

Lördagkväll

Är helt slut! Värmen tar död på mig. Det har varit kvavt som en bastu idag, helt galet.
 
Vi har precis varit och ätit middag hos svärföräldrarna och några andra släktingar till pojkvännen. Jättegulliga är de paret. Tror det är pojkvännens mammas kusin eller något sånt. Alltid så nyfikna och ställer frågor om de svenska traditionerna, vad vi äter och så vidare. Vi åt en otroligt god middag bestående av kött och ugnsrostad potatis och haricots verts! Till efterrätt pistageglass. Ja, det går ingen nöd på mig.
 
Imorgon är det söndag och jag jobbar alltså inte. Ska hänga vid poolen tänkte jag! Sedan återstår bara två arbetsdagar för mig innan en veckas semester! underbart.

Årets värsta föräldrar...

 
Hederspris för årets värsta föräldrar måste väl ändå gå till dessa två? Först glömmer de medvetet kvar sin 2-åriga dotter på flygplatsen och ger sig iväg på semester i Grekland. Sedan skyller de hela kalaset på sin 10-åriga son! Snyggt jobbat där.

Karin

Grattis alla Karinor på namnsdagen idag!

Chocolate chip cookies

 Bild lånad härifrån.
 
Jag har varit sugen på att baka i flera dagar nu, och framförallt har jag varit otroligt sötsugen. Idag är det dags! Tänkte sticka iväg och köpa lite ingredienser snart, sedan blir det chocolate chip cookies à la american style med massor av chocolate chunks inuti! Yummie.

RSS 2.0