29 december.

Bild från julafton.
 
För tillfället blir jag inte klok på hur blogg.se fungerar i iPaden, det är en massa problem när jag ska lägga in bilder vilket resulterar i att den enda bilden jag kan lägga upp är den ovan... Så fler inlägg kommer när jag kommit underfund om detta.
 
Hur som helst. Imorgon anländer Seb till Stockholm, vi har varit hela tio dagar ifrån varandra nu, det är nästan rekord för oss. Vi får en hel vecka julledigt tillsammans och det ska bli så mysigt! Men det har ändå varit skönt att vara hemma lite själv nu under julen, jag tror man behöver det också ibland. Nyårsafton firas i hemmets lugna vrå med festmåltid och champagne tillsammans med mina föräldrar. Ska bli väldigt trevligt det med!
 
Hoppas ni alla haft/har en mysig julledighet!

Juldagen

 
Sitter här i lugnet och surfar på min nya julklapp - en iPad! En kopp te bredvid och mysiga julfilmer på tv:n. Man kan inte klaga direkt! Gud vad smidigt det är skriva på iPaden förresten. Smidigare än jag trodde.
 
Jag hade en sådan mysig julafton med alla klassiska julbehör! Mumsigt julgodis, nubbe och julskinka. Har lite bilder som jag tänaket lägga upp men det blir sedan när jag hunnit överföra alla bilder.

Gamla stans julmarknad.

 
Ah, det ar ju sadan nostalgi att ga runt i gamla stan under julen! Kommer ihag nar jag var liten och smaskade i mig branda mandlar dar.
 
Nar jag var yngre spelade jag aven teater i gamla stan, vi var ett litet teatersallskap av vuxna och barn som gestaltade 1700-talets Stockholm och spelade utomhusteater i granderna runt stortorget. Jag var till och med med i tidningen da nar det var ett litet reportage om oss, haha... spelade ett barn som dog av pesten bland annat. Hehe.

Julbak

 
 
Igar hade jag en riktigt mysig hemmadag med julgodisbak och fixande. Nu ar kylen full med vit chokladtryffel, cornflakeschoklad och wienernougat. Tankte hinna med att gora branda mandlar ocksa idag eller imorgon, det ar ju en klassiker till gloggen!

I ett snoigt Stockholm

Vi hundvaktar "lilla" Zoe under julen.
 
Da var jag hemma i Sverige. Ah, vad glad jag ar over detta underbara vintervader! Meterhog sno pa balkongen och fjaderlatta snoflingor som faller ner oavbrutet. Nagon minusgrad pa det. Battre julkansla har jag nog inte haft pa flera ar.
 
Langtar redan tills pojkvannen kommer ner och far se detta underbara vader! Hoppas det haller i sig fram till nyar. Just nu har jag precis druckit te och atit en macka framfor Efter Tio, och nu ska jag bylsa pa mig flera lager klader for att ta ut var tillfalliga hund Zoe pa promenad! Hon ar en riktig bjasse sa jag har bestamt mig for att inta en diplomatisk men auktoritar roll. Far se hur denna promenad gar... Jag ar ju van vid sma terriers!

Svenska kanelgifflar

 
Alltsa... hur irriterad tror ni inte jag blev nar jag sag det har pa Monoprix idag, dagen innan jag aker hem till Sverige? Jag som suktat efter kanelbullar hela hosten. Gillar dock att Monoprix tar in svensk mat! Skorpor, knackebrod, och nu alltsa aven kanelgifflar.

Julmarknad


18.12.12

 
Imorgon ska jag traffa Malin och vi tankten strosa runt pa julmarknaden eller ata en god crêpes pa nagon servering... Far se hur det blir. Det blir en sista tur i stan infor hemresan och mer an tva veckor i Sverige!
 
Sa det galler att njuta, framforallt av vadret. Jag har kunnat ga runt i tunn bomullsjacka de senaste dagarna och det har varit runt 16 grader! Sommar typ. Men sedan galler det att harda till sig lite infor nordliga breddgrader...

Le meilleur patissier.

 
Som Top Chef, fast deltagarna tavlar enbart i tartor och bakverk. Underbart! Och valdigt frestande...

Sondag.

 
Redan sondag och tredje advent, vad var det jag sa?

Idag har jag hunnit med att stada, sola pa balkongen och just nu sitter jag och fargar ogonbrynen. Annars ar det ganska lugnt och skont for mig just nu. Jag har inga mer lektioner den har terminen, bara en tenta i "informatique" pa tisdag. Underbart!
Sa de foljande dagarna kommer mest besta av lite sista julklappsfix och packning.

Décorations de Noël


Beslutsångest

Jag stod i en evighet inne pa H&M och valde mellan de har mossorna. Den till hoger ar korallrosa i verkligheten och sa himla snygg! verkligen en fargklick. Men det blev anda den till vanster for den ar i samma nyans som min halsduk... Tankte att det var mer praktiskt.
 
Fast angrar jag mig ar det ju bara att byta... vad tycker ni?

Soligt vintervader.

 
Vadret ar otroligt fint och soligt har nu och ni ma tycka att jag ar knapp men jag langtar efter kyla och morker (okej, kanske inte kylan...) Det har vadret ger mig snarare varkanslor mer an nagot annat...

Ska bli saaa mysigt att komma hem till stora snodrivor och minusgrader. Riktig julkansla ska det vara.

Julmys.

 
(Skriver pa Sebs dator nu eftersom min kranglar "lite"... ber om ursakt for detta!)
 
Idag tankte jag ha riktigt advents-mys har hemma (bestar min blogg av annat an mys nufortiden?). Har dessvarre varken pepparkakor eller glogg, men en adventsljusstake och lite julglitter sa julstamningen ar det inget fel pa! Jag skulle kunna baka typ lussebullar men med en pojkvan som inte gillar saffran sa kanns det lite val ambitiost. (Nej, inte saffran heller!)
 
Har ni tankt pa hur snabbt tiden gar efter forsta advent? Det ar som att veckorna efter bara svischar forbi och man hinner inte riktigt med. Men pa ett bra satt saklart.

Inget internet

...igen!
 
Skriver från mobilen nu. Egentligen tror jag att det är meningen att internet ska sluta funka med jämna mellanrum... För det är galet vad mycket jag fått gjort idag! Tvätttat, diskat, storstädat lägenheten och sytt ihop ett par trasiga byxor bland annat. Senare tänkte jag träna lite!

I mataffären


Choklad, choklad, choklad.

 
Träffade Caroline idag i Cap 3000 för lite julklappsletande. På bussen dit satte sig fyra killar bredvid mig. "Vad vackra ögon du har. Wow. Är det linser?" "Eh, tack... nej." Jag vet aldrig hur jag ska bete mig i dessa situationer. Är man för trevlig så tror de ju att de är fritt fram men är man otrevlig så tar de illa upp! Så till slut fick jag fram "ursäkta, men jag är upptagen..." och tittar ut genom fönstret. Haha, jo jag måste sett riktigt upptagen ut. "Du lyssnar på musik eller?" Och sen var konversationen slut. Ja, de fattade att jag inte var sugen på att prata i alla fall. Men vad ska man säga? Det bästa är kanske att låtsats som att jag inte pratar franska, som jag gjorde i början...
 
Nåväl. Väl inne så gick jag och Caroline bland annat förbi denna underbara, nyöppnade chokladbutik. Herregud, Cap 3000 börjar likna ett matmecka. Lafayette Gourmet, Starbucks, ett yoghurtglass-ställe, Jeff de Bruges, Amorino, LAC, Paul, och ett gäng andra finare lunchställen med goda mackor och bakverk.
 
Det är en bedrift i sig att jag gick därifrån med bara en lunchmacka i magen... Lafayette Gourmet är verkligen ett paradis för de som är matintresserade. Utbudet av julchokladaskar och olika sorters julgodis den här tiden på året är verkligen enormt!

Jag gillar!

 
Fick nyss min mobilräkning från Orange. Tydligen betalade jag för mycket förra månaden - vilket resulterat i att DE är skyldiga mig 20 euro! Jag behöver alltså inte betala en krona den här månaden.
 
Det kallar jag flyt.

Morgonpromenad

I brist på snö och allmän julkänsla så får man helt enkelt kompensera med att slänga upp glitter och girlander i träden istället...

Fuskbränna.

 
För er som letar efter den bästa brun utan sol-cremen - här har ni den. Clarins Auto-Bronzant Instant Gel. Love it!

- 16 dagar till Sweden!

 
Helt galet vad tiden går snabbt, nu är det bara 16 dagar kvar tills jag åker hem till Stockholm. Yay! Ska vara hemma ganska länge denna gång, fram till den 6 januari. Den 30 december kommer Seb och joinar mig i det kalla svenska vinterlandskapet! Hans ledighet börjar då så vi firar nyår i Sverige men jul på olika håll.
 
Så det blir nästan tre veckor för mig hemma i Sverige. Mycket tid att hinna mysa framför svenska tv-program och äta julmatsrester i mysbyxor och raggsockar!

Kall måndag.

Nej, det ser kanske inte kallt ut - men det ÄR kallt!
 
Igår var jag på restaurang med pojkvännen och ett gäng av hans kompisar och gamla tränare från tennisklubben där han tränade förut. Det var sviiiiinkallt därinne för vi satt precis vid en plast-vägg och luften liksom blåste igenom. Dessutom hade jag bara en tunn höstjacka på mig. Så nu är jag övertygad om att jag kommer bli sjuk. Har redan lite ont i halsen...
 
Men soligt är det i alla fall! Man får försöka ta vara på solstrålarna. Och vinterjacka blir det helt klart för mig idag, även fast min höstjacka är mycket snyggare. Haha. Jag har lektion fram till 16 och sedan måste jag posta iväg ett brev.
 
Ha en trevlig måndag!

1:a advent.

 
Ha en mysig första advent!

Juldekoration

 
Här är mitt hemmagjorda lilla julfat! Tycker de här kottarna är så fina. Både julkulorna och kottarna hittade jag på en butik nära tågstationen där allt i butiken kostar 2 euro. Riktiga kap med andra ord! Jag tänkte dock försöka hitta ett lite juligare fat med högre kanter men det här får duga så länge.

Solig 1:a december.

 
Första december idag och solen har äntligen hittat tillbaka! Det har verkligen varit ett riktigt skitväder hela veckan och spöregnat utan uppehåll. Jättemysigt när man är inne under en filt men mindre mysigt när man måste ta sig ut i ovädret...
 
I och med att det är december månad så tänkte jag gå loss på julpyntet idag. Jag har i och för sig varken julstjärna eller adventsljusstake men lite julglitter och annat smått har jag däremot.
 
Så lite julstämning ska vi nog lyckas få till här!

Pyjamasbyxor.

De här fina pyjamasbyxorna kan man hitta på H&M! Blev lite kär. De är dock mer rosa i verkligheten. Jag fullkomligt lever i mysplagg nu på vintern och älskar att krypa ner i soffan i ett par mysbyxor! I och för sig lever jag i mysplagg även när det inte är vinter...

RSS 2.0