311011



Ledsen for dalig uppdatering! Nu ar delar av min dator ute pa aventyr igen. Den nya datorn den har gangen... Seb lyckades namligen skicka med MIN batterikabel med sin dator som han skickat pa reparation... vilket betyder att min ar urladdad och ej gar att anvandas for tillfallet (grrr...). Forhoppningsvis far jag tillbaka kabeln om ett par dagar.

Hur som helst sa hade jag en underbar fodelsedag med mina foraldrar och S. Jobbade pa dagen och sen hade Seb en overraskning till mig som visade sig vara en harlig massage med oljor! Sa efter att ha mott honom sa var jag inne i en mysig liten lokal dar en thailandsk kvinna skulle ge mig en massage. Saaa skont var det och en perfekt fodelsedagspresent! Hann med lite shopping ocksa och fick ett par stovlar av mam + pap. Vi avslutade kvallen pa en restaurang pa Rue Masséna och sedan gick jag och S hem och slappade. Inget party har inte, haha!

Pappa har jattefina bilder pa sin kamera och eftersom jag tycker kvalitén ar mycket battre pa den (logiskt, systemkamera) sa tog jag inga bilder med min. Men har bara fatt en skickad till mig an sa lange, sa fler bilder kommer varefter!

Nu ar jag ledig i tva dagar och det kanns underbart skont for jag var bara ledig en dag forra veckan. Nu har jag som en minihelg! Tankte for det forsta ge mig ut och kopa harfarg idag for jag borjar bli trott pa min dassiga gulblonda farg. Vi far se hur detta slutar.

28 oktober.



Idag är det min födelsedag! 


Lights.


Hinner inte skriva så mycket men jag bjuder på den här låten så länge! Love it.


snörvel snörvel.

Har åkt på en ordentlig förkylning. Tur att jag inte har feber eller ont någonstans! bara rinnande ögon och näsa och total avsaknad av smak... 

Får pimpla i mig vatten och hoppas att det går över snabbt. Så tråkigt när huvudet liksom är alldeles igentäppt och man inte känner NÅGON smak what so ever. Lite surt sådär.

Men nu till något roligare, imorgon landar nämligen mamma och pappa vid ett-tiden! Det ska med all säkerhet regna hela dagen men inte bryr jag mig om det. Lika mysigt blir det nog för det och vi får väl se till att hålla oss under tak under morgondagen.

Nu vill jag mest att kvällen ska gå snabbt och känner mig väldigt rastlös...


Rugby world cup






Här i Frankrike är rugby en stor sport och nu är la France i finalen mot "the all blacks", Nya Zeeland. Har tur som inte jobbar idag och kan kolla! Jag kan ju inte sådär jättemycket om rugby egentligen, men lika kul är det för det!

Låt bäste land vinna!

lördagkväll.

Sitter med en stor kopp te och försöker mildra halsen lite. Har egentligen inte ont, men sådär torrt och irriterat som det kan bli när man känner att en förkylning är på gång. Och tung i huvudet och känner mig sådär allmänt ynklig och orkar-inte-göra-någonting-ig. Önskar jag hade honung, det skulle nog göra susen för halsen!

Imorgon ska jag bara vara inne, kolla på film och dricka massvis med te! Och längta till tisdag.

Dessvärre, detta får mina kära föräldrar vara beredda på, så står det att det ska spöregna på tisdag. Dålig tajming och inte kul alls. Men det finns liksom inte så mycket man kan göra. Får hålla tummarna för att väderkvinnan spått fel och att resten av veckan blir fin! 

Nu väntar jag på att Seb kommer hem, håller på att göra i ordning middag!


seeeeg.

Känner mig lite småsjuk, ont i halsen sedan igår, tung i huvudet och lite smått febrig... det är flera som varit sjuka på jobbet så det är kanske inte konstigt. I torsdags dessutom stod jag och lastade in kartonger i ett frysrum i drygt en timme tidigt på morgonen, tror det blev lite för mycket ansträngning för min kropp. Imorgon ska jag ta det megalugnt och ligga och kolla på tv heeeela dagen och dricka en massa te.

Idag jobbar jag nämligen till 17, och imorgon är jag ledig. Jobbar måndag och ledig tisdag, då mam + pap kommer!

Men först gäller det att ta sig igenom denna jobbdag, wish me luck!

ny väska.


Köpte denna igår. Har egentligen spanat på en annan cognakfärgad men sen såg jag den här på Accessorize och blev ännu mer kär. Perfekt höstväska!

I love airports.


Åkte till flygplatsen idag för att hämta ett paket som lämnats hos DHL som har lokal där. Jag älskar verkligen att gå in på flygplatser. Tycker flygplatser känns som någon slags mellanvärld, man är varken i verkligheten eller i luften. Man är liksom i något slags väntrum. Ingen bryr sig särskilt mycket om en utan går i sin egen lilla värld. Alla är på väg någonstans, men de flesta till helt olika platser i världen.

Middag ute.




Stackars krabbor som väntar på att bli uppätna...

Min sötnöt!

Vi åt ute ikväll på en av våra favoritrestauranger i hamnen. Underbart gott och mysigt! Åt lamm som vanligt där. Gudomligt... vilket resulterade i en ordentligt mätt mage. Som det ska med andra ord!


homemade cookies.


God dag på er förresten! Tänkte baka något idag när jag ändå är ledig och inte har något för mig. Dessutom tycker jag det är så mysigt att ha gjort hembakta kakor tills S kommer hem. Han har jobbat varje dag den här veckan den stackarn. Så ja, goda kakor är på sin plats!

Sist har jag bakat ett gäng grymt goda chocolate chip cookies men tänkte köra på något annat idag.

Förslag på goda grejer att baka? Förutom muffins, har inga muffinsformar...


skum dag.

Idag skulle jag kunnat tro att det är något skrivet i pannan på mig. Den ena märkliga händelsen efter den andra. Lite som att någon vill säga mig något...

Märklig händelse 1. Det är en kund på jobbet, polis i 45-årsåldern som jag brukar prata med lite när han kommer och köper mat. Lite sådär kallprat i kassan "ja hej, ja men vad trevligt, var kommer du ifrån?" och frågor om Sverige osv. En trevlig poliskarl helt enkelt. Idag däremot fick jag en helt ny bild av honom. Han börjar med att fråga hur det står till den "den söta svenskan" och efter lite prat frågar han vad jag heter. Inget konstigt än så länge, han är helt enkelt social tänker jag. Jag svarar så snällt och är trevlig tillbaka (normalt betéende). Sen innan han går stannar han till vid kassan och kommer med ett "Om du har lust kan vi kanske ta ett glas någon kväll". Ehh... VA? 45 år och poliskonstapel och bjuder ut en 22-åring som skulle kunna vara hans dotter... Nej, det ger mig snarare äckelkänslor än något annat...  

Märkligt händelse 2. Jag har fått dricks två gånger idag. På Subway. Seriöst, hur ofta händer det? Vi har ju inte ens servitriser... Och på en och samma dag? Undrar varför alla kände sig så givmilda just idag.

Märklig händelse 3. På vägen hem vinkar en kvinna till mig som jag aldrig tidigare sett.

Märklig händelse 4. När jag går på väg hem från bussen ser jag två megasöta små 3-åriga flickor gå hand i hand på trottoaren. Alldeles bredvid trafik och bilar, helt själva utan föräldrar. Jag ser att andra kollar lite också och undrar var deras mamma är. Försöker fråga dem var mamma är och de vimsar som 3-åringar gör och går åt andra hållet som för att smita. Fick med dem till residenset bredvid tillsammans med en annan kvinna och det visar sig att de små flickorna råkat smita ut från portgrinden när en bil åkt ut, och mamman befinner sig INNE i residenset och flickorna ute på gatan. Som tur är kommer mamman springande just när vi kommer dit. Hur galet är inte det? Fatta vad som kunde hänt om de kommit längre bort. Och med alla fortkörande bilar alldeles bredvid... Herregud vilken panik!

Får se vad som händer resten av kvällen. Känner på mig att denna dag inte är slut än!

Läggdags...

Nej, nu får det vara nog! Har suttit och fixat med bloggdesignen halva natten. Länge sedan jag var uppe såhär länge, klockan är ju snart fyra! Jobbar ju imorgon så nu är det dags att ta och lägga sig.

God natt på er!

tv-night.

Har precis ätit popcorn med älsklingen och kollar nu på franska Robinson, Koh Lanta. Snart blir jag dock själv för han ska ut med en av hans kompisar som fyller år. Men inte gråter jag för det! Är riktigt sugen på hederlig tv-kväll och det ska bli skönt att bre ut mig över hela sängen här och zappa mellan tv-kanalerna! Sedan är ju dessutom finalen av dokusåpan Secret Story som jag följt slaviskt de senaste veckorna, och det kunde jag ju absolut inte missa heller.

Annars räknar jag mest ner till den 25 oktober just nu då jag får efterlängtat besök av mina kära föräldrar över min födelsedag. Ska bli otroligt mysigt som vanligt! Tiden går snabbt, snart är ni här igen!


God morgon!


Renovering

Nej hörrni! Nu tänker jag göra om lite härinne på bloggen, det ser så tråkigt ut och jag börjar bli trött på den här designen. Vi får väl se vad detta resulterar i.

Håll till godo!


Le Romarin


Den här restaurangen i gamla stan är fasligt mysig och har världens godaste lamm även kallat "souris d'agneau" på menyn. Alltså den finaste och möraste delen av lammet till skillnad från "côtes d'agneau" som är mer som torra grillspett. Den här restaurangen har blivit lite av vår "säkra kort"-restaurang när vi inte vill riskera så mycket utan helt enkelt vill ha god och prisvärd mat.

Dessutom har man första parkett för att kolla på andra kvällsflanerare.


nice style


En fransman med svenska kalsonger.


A little update.

Nej nu ska man väl ta och tvinga ur sig ett blogginlägg ändå. Bara för mina trogna läsare där hemma!

Idag har jag varit på strålande humör, jag vet inte riktigt varför. Dagen har flytit på så skönt bra och inte ett problem har jag stött på. Kan inte minnas sist när jag känt mig på så bra humör utan egentlig anledning! Den irriterande tjejen jobbade jag inte med idag heller så det bidrog kanske en del. Sköna jobbarkompisar, bra ny musik i mobilen och Wordfeud-spelande med mamma. Sedan kom jag hem och hade så mycket positiv energi så jag började dammsuga och skura hela golvet (ja, hela det enorma golvet i vår enorma etta!). Nu sitter jag här på en nybäddad säng med Grey's Anatomy på tv:n. Som jag inte gillar egentligen, eftersom det är så typiskt amerikanskt och förutsägbart, men det är sådär lättsmält och skönt att ha på i bakgrunden när man inte riktigt kollar på tv:n.

Om tio minuter börjar dessutom Secret Story, en fransk dokusåpa som jag blivit beroende av på senaste tiden. Dokusåpor är ju som de är, men denna är riktigt spännande då alla medlemmar har en hemlighet som det är de andras uppgift att komma på. Det är så klockrena personligheter med också så det är sjukt beroendeframkallande. Fatta min panik förra veckan då när jag jobbade kväll och missade elimineringen... Men som tur är finns det repriser.

Dessutom laddade jag ner Glasblåsarns barn igår på datorn, tänkte se den ikväll kanske. Men det får jag nog göra själv för den fanns inte med fransk undertext.

Ja, det var allt för tillfället!


RSS 2.0