ursakta bloggen...

Men jag har haft krangel med internet sedan i fredags. Mojligheterna att blogga har alltsa varit begransade! Det ar problem med min dator sa nu ar jag inne pa hemmets dator som givetvis inte har svenska tangenter.

Skulle ju kunna dra lite vad jag haft for mig i helgen i alla fall! Lordagen var regnig och ruggig sa den spenderades i Cap 3000. Hall i er nu! Vi at lunch bestaende av en god och generos sallad. Kopte ett bakverk pa ett patisserie som vi delade pa. Delade pa en glass. Kopte massa choklad med oss hem fran LaFayette Gourmet. Ar det helg sa ar det!

Pa kvallen var vi ute pa ett stalle i Juan les Pins, le Village. Trots att det ar mina trakter sa har jag inte varit ute i Juan les pins forut. Det var i alla fall en jattekul kvall! vi var ute bara vi tva men vi hade superkul anda. Riktigt snygg inredning i lite gammaldags lyxig stil och bra musik. En hel del ungdomar i och for sig men det kan man val ta.

Sondagen spenderades under tacket da det var ruggigt vader ute. Pa kvallen var vi pa en restaurang som heter La Toscana som ligger i St Laurent. Sjuuuukt god mat!! Vi satt ett bra tag och hade det mysigt och sen kandes det jattetrakigt att aka hem. Men nu ar det i alla fall tisdag och imorgon ar det mitten av arbetsveckan. Hoppas veckan gar snabbt for sen aterstar det en enda vecka innan jag far ledigt!

12 dagar

Idag jobbar jag 12 dagar till innan jag far julledigt! Det hurrar vi for.

101125

Torsdag idag, denna vecka har gått så sjukt snabbt så jag hänger inte alls med. Fredag imorgon? Känns som att det var måndag igår.

Det sjuka är även att jag efter denna vecka bara jobbar två veckor till innan jag blir ledig för jul. Sammanlagt är jag ledig minst 20 dagar! Varav jag kommer befinna mig i Sverige 9 av dem. Längtar redan till julskinka, gott bröd, chokladpraliner och att mysa framför sköna julfilmer på tv. Typ Ensam hemma och sånna filmer man kollade på när man var liten. Ska bli så underbart skönt att vara hemma ett tag!

Idag har jag och Lavi promenerat runt nästan hela dagen, har fått ordentligt med motion. Det blir ju liksom dubbelt också när man går med en välgödd 22-månadersunge i vagnen. Bra träning både för lårmusklerna och armarna. Gick in på ett Pharmacie och lyckades få ytterligare ett prov på en hudlotion. Har hittat en butik nära tågstationen med Vero Moda-kläder, massor av fina blusar osv. Tänkte titta in imorgon, har inte riktigt haft tid tidigare.

Annars vet jag inte riktigt vad helgen bjuder på. Slänger nog in ett inlägg imorgon också med en uppdatering!


dress


Åh vad denna var fin!

la roche posay

Det finns många bra hudprodukter på Pharmacierna här och min stora favorit är märket La Roche Posay. Det här är min favorit för ansiktet, Effaclar! Ph-neutral ansiktstvätt som blir skönt skummig och är testad på känslig hy. Rengör och gör huden fräsch utan en massa starka grejer som skadar hyn.

Sist fick jag prover på en ansiktslotion i samma serie, ska testa i några dagar och se om jag gillar den lika mycket!


rouge


Köpte ett nytt nagellack idag för 0,99 euro. Inte dåligt! Men kan väl inte räkna med att kvaliteten är något utöver det vanliga direkt. Såg när jag tog kortet att det faktiskt står "nagellack" på svenska... skumt!


måndag encore une fois


Uppe vid chateaû:et, underbart fint när det börjar skymma.

 

Då var det måndag igen. Har kanske inte något extraordinärt att berätta men tänkte dra helgen ändå ifall någon därute är intresserad...

I fredags åt vi på musselrestaurangen, men var ute lite väl tidigt för fransk standard så vi gick till ett spanskt ställe bredvid för att ta en drink innan. Vi beställde en karaff med Sangria och fick tortillachips till. Riktigt mysigt ställe och så spelade de så skön musik också. Vi satt nog där i en och en halv timme ungefär, sen kände jag att jag inte kunde avsluta mitt glas eftersom jag redan var rätt hungrig och trött. Började ganska snabbt känna effekten av alkoholen sätta in! Sen gick vi som sagt och åt, det blev mycket musslor men det var inte jättebra kvalitet på dem. Lite mer hak över det hela, mysfaktorn var liksom noll. Men billigt var det ju och mycket musslor fick vi.

På lördagen tog vi oss in till Nice och gick till den skandinaviska restaurangen Fjord som ligger i hamnen. Köpte med oss Ballerinakakor och Marabou med smak av Daim. På vägen tillbaka till centrum började det spöregna dessvärre, men vi tog oss till Jean Medecin och in till Fnac, där vi tittade på diverse böcker och sedan satte oss på cafét högst upp för att ta det lugnt ett tag. Och sedan, håll i er - köpte jag havregryn! Blev retad hela dagen för min desperata jakt efter havregrynen. Men nu har jag dem i min ägo, och imorse blev det havregrynsgröt till frukost. Det var så underbart gott!

På kvällen gick vi ut, träffade några kompisar till S som vanligt, och ännu fler inne på klubben. Hade en riktigt trevlig kväll! På söndagen gjorde vi absolut ingenting, kollade på tv och film hela dagen. Väldigt mysigt och otroligt avkopplande, tror jag låg i någon slags dvala hela söndagen.


moules à volonté


Imorgon ska jag och S på en restaurang i St Laurent med obegränsat intag av musslor för ett och samma pris. Ett halleluja-moment för skaldjursälskare! Detta blir garanterat av nästa gången päronen kommer på besök, med en mor som älskar musslor lika mycket som jag.

Nu ska jag och min trötta kropp lägga mig raklång i sängen och sova. Efter restaurangbesöket imorgon blir det garanterat hemmakväll som gäller för oss båda. Känner jag mig själv rätt kommer jag somna vid 23-tiden. Det är ju dessutom det bästa sättet att somna på, när man är med den man tycker om. Av någon anledning somnar man så mycker bättre!

God natt på er däruppe i Sveariket!


torsdag


Är det onormalt att känna julstämning i november? Normalt sett brukar jag inte få känsla för julen förrän i december men av någon anledning så har jag intalat mig själv att det inte alls är lång tid kvar till jul. Vad säger ni? Har i alla fall fått massvis av idéer på julklappar som jag ska inhandla innan avgång mot Sverige!


Fina kläder har de dessutom på Carrefour. Likaså billiga.



Varför inte en lysande isbjörn i trädgården?


Kollade även i en choklad-receptbok som finns här hemma. Underbara recept! Skulle gärna prova dessa Petits Fours någon gång...

Frestade?

Veckan har varit rätt så tråkig och långsam så jag längtar något oerhört efter helgen. Vi har planer på restaurangbesök, Cap Ferrat, utgång och omkringstrosande på obestämd plats. Typiska helgaktiviteter! Men allt beror ju lite på vad vädret har att bjuda på så det är lite svårt att säga i förväg.


sverige 19 - 28 december

Jobbar sista dagen för året den 10 december vilket faktiskt är jättesnart. "Familjen" ska åka utomlands så jag får ledigt tidigt. Har däremot bokat flygbiljett hem den 19 för att jag och S ska kunna ha tid tillsammans innan jag åker hem. 

Idag är det 23 dagar tills jag får ledigt och 30 dagar tills jag åker hem till Stockholm. Inte mycket alls!


inte fint väder

Det har spöregnat sedan igår och idag är det inte bättre väder. Mörkgrått på himlen, monsunliknande regn och åska. Tråkigt! Får bli till att stanna inne hela dagen som igår. Har i alla fall tur som kan komma iväg på kvällen, annars skulle jag nog bli galen...


väldigt sent inlägg!

Vad har hänt?! Har inte skrivit på nästan en vecka, skäms på mig. Ja, vad har hänt sedan förra veckan egentligen?

På torsdagen var det "ferie" vilket betyder röd dag, och jag var ledig. Sov alltså över hos S på onsdagen, och på torsdagen hade vi en heldag och strosade runt i Nice. Åt lunch, glass och så vidare (lite samma visa som vanligt). Hade jättemysigt i alla fall.

Fredagen var kort som vanligt nu för tiden, slutade vid halv fyra-tiden men jobbade egentligen inte mycket på eftermiddagen eftersom mamman var hemma. Hann in till Cap 3000, köpa lite grejer, och blev sedan hämtad vid tågstationen. Det var tänkt att vi skulle till High Club då det var en svensk DJ, John Dalbäck, som spelade. Men jag somnade i sängen vid 22-tiden och hade verkligen inte lust att gå ut (kände mig lite tråkig, men kunde verkligen inte pallra mig upp ur sängen). Så S blev hämtad av sin kompis som kom och hämtade honom. Men det var tydligen inte lyckat och så fick jag ett sms mitt i natten "saknar dig, är på väg hem" så han kom hem bara ett par timmar senare. Vi sov ganska länge på lördagen och sedan gick vi och promenerade i Cap 3000. Köpte sån där läskdricka av krossad is (Slush eller vad den heter? Kändes sådär typiskt tonårs-kärleksfilm när vi satt på vår bänk med varsitt sugrör...) och gick omkring i en evighet på Lafayette och kollade på dyra kläder och diverse föremål.

New blouse

På kvällen var planerna att gå ut i Monaco på ett ställe som återöppnade under tre dagar, "Le Mics". Vi blev som vanligt hämtade av hans kompis Mike vars flickvän var med. Åkte till Monaco, stod i kö ett tag, massor av folk men en hel del som blev ratade att komma in. Över huvud taget i Monaco gäller det att tänka på vad man har på sig om man vill komma in på ställena. S kände dessutom de som jobbar där så det var inga problem för oss att komma in. Så grymt snyggt därinne! Enorm klubb med enorm bar, stort dansgolv, 30 euro i inträde och svindyra drinkar. Smakar det så kostar det. Vi var där till 5-tiden och sedan skulle vi försöka hitta något att äta, men Monaco är inte som Nice direkt. Inga snabbmatsställen i gatuhörnen. Så det var som att försöka hitta en nål i en höstack. Vi gav upp och började fundera på att åka hem, men fick trots x antal samtal och sms inte tag på S kompis. Tydligen hade han och hans flickvän somnat i bilen. Så S och jag fick gå till tågstationen och tog tåget vid 7:10. Vi var inte överlyckliga direkt. Men hem kom vi och sov väl till 17-tiden dagen efter...



Igår var tvungen att vara hemma vid 21 eftersom Sandy och Steve skulle iväg. Så jag var hemma här medan barnen sov och sen la jag mig vid 23-tiden. Märkligt nog var det inga problem alls att somna. Idag känner jag mig ordentligt utvilad!

tisdag

Idag skiner solen men det är svalt. Kylan har börjar krypa sig in även i palmerna här på rivieran och inte bara i granarna hemma i Sverige! Däremot är det väl runt 14 grader så inga nordiska minusgrader direkt. Men det är kallt för att vara här och alla går redan runt i tjocka dunjackor. Själv längtar jag efter min ullkappa som ligger hemma i Sverige! Superskön att bara slänga över axlarna och extra skönt på kvällen när man är trött och frusen.

Nåväl, idag har pojken feber och är trött så mamman ska åka med honom till doktorn senare idag (i själva verket för ett vaccin, men för febern också tror jag). Jag kommer vara ledig större delen av eftermiddagen men sedan vara barnvakt ikväll då föräldrarna ska iväg någonstans. Men det blir inte mycket jobb och slit eftersom jag mest bara ska vara här när han ligger och sover.

Under tiden jag är själv hemma tänkte jag fixa med en grej som är mitt nya lilla projekt. Mer info kommer om detta!

Dessvärre kommer jag inte kunna träffa S imorgon heller eftersom han slutar sent på onsdagar. Två hela dagar alltså... får hoppas jag överlever. Men å andra sidan är det redan torsdag nästa gång vi ses, och då känns det som att helgen inte är alltför långt bort (med en dos optimism). I helgen hade vi tänkt åka till Villa Ephrussi (se bild!) i Cap-Ferrat, han har aldrig varit där nämligen. Jag längtar redan! Har varit där tre gånger och blir lika förälskad varje gång. Vackrare ställe får man leta efter och det ska bli mysigt att besöka det såhär på hösten för jag kan tänka mig att det är lite annorlunda. Att sen åka men någon man tycker mycket om gör ju inte saken sämre!



Cap Ferrat summer time

migrän...

Åh fy, jag har haft en så vidrig migrän sedan imorse. Det bara känns i hela kroppen. Ont i nacken, sprängande huvud, illamående...

Har inte alls kunnat äta lunch heller för det går liksom inte när man har migrän. Och det blir ju inte bättre heller av att gå med tom mage. Bara ännu mer obalans i kroppen. Tog två Treo imorse men det hjälpte inte ett dugg, sen hittade jag Effaralgan (som Ipren tror jag) här i ett skåp och slängde i mig. Fick även i mig en liten macka så nu hoppas jag att detta lugnar ner sig...


lugn helg



Ventimiglia





Har haft en mysig helg som vanligt!

En sak som är bra nu på fredagarna när det börjar bli mörkare är att jag slutar vid fyra-tiden. Detta eftersom det är "shabbath" (judisk grej) varje fredag och då får man inte använda elektricitet efter att solen gått ner. Och då äter de ofta tillsammans med släkt och vänner och måste förbereda allt i förväg. Så i fredags slutade jag vid 16-tiden och S kom och hämtade mig vid 17. Blir ju inte sämre för min del i och med att det blir mörkare och mörkare... ;-)

I fredags gick vi ut och åt vid 20-tiden i hamnen i St Laurent du Var som vanligt, och åt på restaurangen där vi åt förra veckan. Det är en supermysig restaurang med lite äldre genomsnittsålder vilket gör att det är lugnare och lite bättre service. Gott bröd innan maten, plock med oliver och sånt där. Jag åt en underbar saffranspasta med musslor (såklart). Sen åkte vi hem och kollade på tv har jag för mig, och somnade vid tolv.

På lördagen skulle vi åka till Genova i Italien men det tog tydligen ganska lång tid dit (2 timmar) så vi skippade det och åkte än en gång till Ventimiglia. Tredje gången för min del. Vi åt glass, lunch/middag på ett hak vid stranden, strosade runt ännu mer och åkte hem vid 18-tiden. Sen kom även S kompis Bruno över och skulle äta med oss. S hade dock uppfattat det som att han bara skulle äta där och sedan åka hem, då vi planerat att gå på bio på kvällen. Men han blev lite långdragen och det går ju inte direkt att kasta ut honom. Så vi tolv-tiden skjutsade S hem honom och sen spenderade vi ett par timmar framför tv:n.

Vi gick däremot på bio igår istället och såg Paranormal Activity 2. Någon som sett den? Den var sjukt långsam i början men vissa grejer var så sjukt läskiga så jag kramade sönder S hand ett tag. Är glad över att jag inte bor själv efter sånna filmer! Vi var på Pathé Lingostière som är en av de största biograferna i Nice som jag aldrig varit på förut, ett stort komplex med cafée, restaurang, väntsal, massor av godis (till och med lösviktsgodis) och glass. Snygg inredning dessutom.

Pathé Lingostière


nyårsdress


De tre till vänster från Nelly och den längst till höger från Mandel

Det är ju faktiskt nästa månad det är nyår och därmed julafton! Kommer tillbaka till Nice den 28 december och kommer fira nyårsafton här vilket jag ser fram emot. Har redan börjat spana lite på nyårsklänningar, dessa ovan är ett par kandidater.

the french way of eating...

Jag har börjat få problem med magen här. Mår illa stup i kvarten och igår kändes magen som en uppsvälld boll. Det finns liksom inte mycket magvänlig mat här, sånt som den behöver när den är lite krasslig. Så som yoghurt, havregrynsgröt, fiberrikt bröd. Idag har jag gått och letat efter något som skulle göra magen lite gladare men jag hittade ingenting så det fick bli mjölk och flingor till lunch också, jag klarade inte ens av att tänka på något annat.

Önskar så att jag kunde ha Arlas vaniljyoghurt här, bananer och annan frukt (oftast är fruktskålen tom här, barnen äter godis och kakor som mellanmål...), havregryn, mörkt bröd. Ja ni vet sånt som magen lugnar ner sig av! Här i huset finns det inte särskilt mycket om man vill äta lite nyttigare eller snällare för magen.

Jag funderar på att gå till någon mataffär snart och handla havregryn och bananer. En bra start på dagen med havregrynsgröt skulle nog min mage bli glad av!


liten uppdatering

Idag är det onsdag och inte mycket nytt. Mormorn kommer vid 15 och då ska vi åka till parken med barnen. Det är jättefint väder ute och jag var utan jacka tidigare idag när vi var ute på promenad med barnvagnen. Svettades till och med när jag gick i tunn kofta. 

Hoppas dagen går fort för vid 18 kommer Seb och hämtar mig. Vi träffades inte igår nämligen så jag längtar redan.

I måndags när vi träffades var han febrig och så hade han stött på två killar som försökte råna honom på hans mobil. De slog honom flera gånger och han hade märken i ansiktet, det var så synd om honom. Han hade flera blåmärken och ont i ryggen. Det var precis utanför där han bodde dessutom, så nog är det allt inte ofarligt här trots allt.

Men nu ska jag fortsätta läsa lite tidningar, och sedan äta lunch. S har köpt potatis till mig tills ikväll, bara för att jag pratat om att jag saknar att äta vanlig potatis. Hur gullig är han inte? Han kommer ihåg sådana där smågrejer som jag säger, det tycker jag är väldigt fint. Sen började jag fundera på vad jag kunde köpa till honom som han gillar, men kom inte på något. Måste fundera ut något...

från i helgen


Sebs morfar Philippo (stavning?)

Sötnosen med sin Italien-mössa. Haha

Det mysiga huset


Usla mobilbilder men här är en av S hundar Taz, den andra heter Tartine.


helg i la campagne

Några fina bilder från pappas kamera

I helgen har jag varit hos S morföräldrar uppe i bergen, i "Var"-regionen. Det har spöregnat hela helgen sedan i fredags och idag öser det fortfarande ner. Det är översvämningar på många ställen så idag blir det till att stanna inne dessvärre.

Hur som helst så har det varit en underbart mysig helg. Ett jättefint stenhus med gulliga små rum och jag och S sov på vindsvåningen. Vi har mest bara ätit (jättegod mat) och sovit hela helgen. Hans morföräldrar är ganska gamla så det var lugna gatan om man säger så. Hans mamma var med också så det var trevligt.

Idag är det första november och i princip alla är lediga eftersom det är en röd dag här. Men jag jobbar ju eftersom föräldrarna inte har samma lediga dagar som andra pga att de är judar. Synd bara att jag inte var ledig också för då skulle vi kunnat stanna en dag extra däruppe!

Tog några bilder med mobilen som jag ska försöka få in i datorn. Dessvärre kan jag inte skicka sms just nu från min svenska mobil och jag vet inte om det beror på ovädret. Att det kanske är dålig mottagning. Det jobbiga är att min franska mobil har slut på pengar så för tillfället kan jag inte använda någon av dem. Och jag kan inte direkt ta mig ut till en tobaksaffär för att köpa kort idag för vi kommer förmodligen inte lämna huset i det här vädret.

Hmm... får komma på en lösning på detta!


RSS 2.0