SNÖ!



Det är snö och regnoväder på rivieran! Alla bussar och spårvagnar är tydligen inställda och många skolor är till och med stängda (till alla barns stora lycka). Ja, ni fattar vilken panik som råder här just nu!

Än så länge spöregnar det bara just där vi bor men det är tillräckligt för att jag ska vilja stanna inne under en varm filt. Älsklingen jobbar förmodligen inte imorgon heller pga ovädret. Så imorgon blir en officiell mys-dag!

Och jag är samtidigt glad över att detta väder kom nu och inte nästa vecka när jag får besök!


Splash of Grenadine.




Mitt senaste tillskott från Essie som jag köpte när jag var i Stockholm!


2ème fois d'afilé.




Sådär, utgång ikväll igen! Älskar den här klänningen för övrigt. Ett kap för 14,90 euro på H&M. Riktigt smickrande för figuren och bekväm! Skulle gärna ha den varje gång jag gick ut om jag kunde. Antar att det märks, haha.


LMFAO @ High Club




I'm sexy and I know it.








Everyday I'm shuffelin'!

















Wohooooooo!!

Det var en grym kväll igår när LMFAO spelade på High Club! Det var en riktigt bra idé att gå trots mycket folk, för det visade sig vara en riktig show! Champagne som sprutade och grymma dansmoves!

Fullpott!


Fredag förmiddag.

Ja, jag erkänner att jag vaknade för en liten stund sen. Pinsamt, jag vet! Jag avskyr att sova så här länge, eller snarare vakna sent. Men S började sent idag så vi sov länge båda två.

Till saken hör också att vi la oss rätt sent igår. Jag satt och pluggade och försökte få in massa fakta om USA's politiska system, ytterst tråkig information.

Jag ska nu ta en dusch och tvätta håret och sen åter ta tag i en oändlig text om USA för idag ska jag bli klar med de frågorna har jag bestämt. Jag tror jag kanske drar in till Monaco senare och möter S om jag har lust/tid. Det är däremot spått på "météon" att det ska regna så vi får väl se! Gör det så slutar han även tidigare så på ett sätt håller jag lite tummarna för det.

Men nu ska jag sluta babbla om ingenting och hoppa in i duschen!


Chocolate Soleil



För er som letar efter en bra bronzer så kan jag rekommendera Chocolate Soleil från Too Faced! Den ger en snygg gyllenbrun, matt färg och är nästan omöjlig att "få till fel". Dessutom är det väldigt lätt att bygga upp den om man vill ha mer effekt.

Och det bästa av allt - den doftar choklad!


Mer cupcakes!


Hallonsmak den här gången.

Jag är inne i en baknings-period nu. Fast nu känner jag att jag inte vill göra cupcakes på ett bra tag framöver... Fått lite nog av det nu. Slänger in ett gäng i frysen, kan vara bra att ha! Fick ett litet ryck när jag tog en paus från pluggandet. Kände att jag ville göra något produktivt, och då känns bakning som ett bra alternativ!

Hade dock lite brist på florsocker till frostingen, men slängde i lite vetemjöl för att tjocka till konsistensen lite och det visade sig funka helt okej. Ska köpa lite karamellfärg nästa gång, fint med färg!


25.01.12


Vi var ute och bowlade i måndags.

Jag hade en sån vidrig dröm i natt så ni anar inte. Vaknade upp med hjärtat i halsgropen, tacksam att det inte var mer än en dröm! Pheeew. Var glad att jag ställt klockan på alarm för annars skulle jag redan vara död och begraven vid det här laget.

Jag gick upp i tid idag, försöker få in en bättre rytm nu och gå och lägga mig tidigare för att gå upp tidigare och tidigare. Det är ju så mysigt att vara uppe tidigt på morgonen med en kopp te och kolla igenom mailen. Dessutom får man så mycket gjort!

Idag ska jag mest plugga och städa samt sy in några knappar på en kavaj bland annat.


Love at first sight.



Okej, jag blev dödskär i den här hatten när jag sprang förbi den på Lafayette. Perfekta våraccessoaren! Måste slå till på den senare annars kommer jag ångra mig i en hel livstid...


Tisdag.

Visst är det väl tisdag idag? Ingen koll på dagarna just nu. Tänkte egentligen ta en långpromenad nu på morgonen, hade joggingskorna och allt klart men till min förfäran så har S tagit det sista fungerande paret hörlurar när han stack till jobbet. Katastrof! Jag gillar verkligen inte att promenera utan musik, det är sjukt tråkigt. Så nu tar jag en dusch istället och sticker in och köper ett par hörlurar helt enkelt. Får bli nån joggingtur senare.

-16 dagar idag tills jag får besök av kära mor min!


Indiskt.







Ikväll åt vi indiskt på restaurang Kashmir som ligger i hamnen i St Laurent. Den visade sig vara överlägset bättre än konkurrenten som vi åt på någon gång förra året! Underbart gott! åt currykyckling med ris och S åt lamm i Tikka Masala-sås.


God morgon söndag!

Trots att jag är liiiiiite smått bakis så känner jag mig på strålande humör idag. Igår var en kul kväll med älsklingen, hans kompis Joffrey, och ett gäng av mina kompisar från Subway. Vi träffades alla i Vieux Nice. Vi gick till Les 3 Diables (mer känt som 3D) och tog lite shots. Det var däremot smockat så inte mycket plats för att dansa. Dessvärre ville S och Joffrey vidare till High Club så vi drog efter drygt en halvtimme. Hade gärna velat stanna lite men ibland får man offra sig!

Vi var på High en och en halv timme ungefär innan vi drog hem. Så ja, det var den kvällen! S skulle upp och jobba idag men visade sig komma hem strax efter klockan ett på grund av inställda lektioner. Så nu ligger vi under täcket och bara slöar.


Receptet

Till bland annat mormor som ville ha receptet på cupcakesen, så är det Leilas recept som du kan hitta här!


Resultatet!




Bakning pågår!



(Nej, proteinpulvret ingår inte bland ingredienserna!)


Lördag.

Solen riktigt strålar idag, känns som en härlig lördag! Jag tänkte dra in en snabbis till Nice och köpa bland annat glödlampor och nya hörlurar. Sen tänkte jag dra hem och kanske baka något! Är lite baksugen. Frågan är vad. Något gott men inte allt för komplicerat. Några förslag?

Får bli en hel del plugg också sen på kvällskanten. Men nu ska jag dricka upp mitt te och hänga lite tvätt!


Till middag



Räkpasta med vitlök!


19.01.12


Stadion Stade Louis II i Monaco, som ligger bredvid tennisklubben.



Fick den här söta lilla koftan som present idag!

Idag sov både jag och S till 11-tiden för han hade sovmorgon. Sedan vet jag inte riktigt var dagen tog vägen, men timmarna har bara sprungit fram. Framförallt de senaste dagarna har det känts så. Någon som har koll på vart tiden tar vägen?

Jag hann i alla fall med att städa, tvätta osv. och sedan begav jag mig till Monaco och träffade S när han slutade. Vi avslutade sedan kvällen med bio då vi såg den efterlängtade Millenium-filmen. Och jag tyckte faktiskt den var riktigt bra. Men måste ändå säga att jag föredrog slutet på den svenska filmen. Men Daniel Craig gjorde ett bra jobb och likaså Rooney Mara!


Villa Ephrussi de Rothschild.




Symmetri?



Vackra vyer

En av trädgårdarna.









Inte så pjåkigt va?





Det finns även ett mysigt café i en lummig del av trädgården där man kan slå sig ned.
 
För er som ska till Nice (eller Antibes, Cannes, Monaco) så kan jag absolut rekommendera ett besök på Villa Ephrussi de Rothschild som ligger på halvön St Jean Cap Ferrat. Underbart vackert ställe och det tar ca 20 minuter att nå med buss från centrala Nice. För er som inte känner till namnet Rothschild så är det en av världens mest förmögna familj som även äger denna villa, som nu är ett museum.

Villan är omringad av vackra trädgårdar, statyer och en gigantisk fontän i mitten som spelar i takt till De fyra säsongerna av Vivaldi. Otroligt mäktigt att se! Inuti själva villan är originalmöbler, kläder och så vidare behållna och det är väldigt häftigt att se vilken lyx och flärd denna famij levde i i början av 1900-talet.

Ett must-see om ni ska till rivieran! Finast är det på våren, när rosenträdgården blommar.


Onsdag.



God morgon på er!

 Eller ja, lite sent för det kanske. Jag har egentligen varit uppe sedan 10 men tog en långpromenad på nästan två timmar imorse. Nu har jag precis ätit upp min morgongröt. Ja ni märker ju hur hurtig jag låter! Det här året bådar gott om det fortsätter på det här spåret.

Jag tänkte snart slänga in mig i duschen och tvätta håret som är i stort behov av en uppfräschning. Sedan tänkte jag städa lite, plugga och handla. Inget överdrivet intressant med andra ord!


Blog award.



Glömde ju att jag fick en Blog Award av snälla Mia. Tackar så väldigt mycket!

Jag skickar vidare Awarden till dessa tre bloggar (läser inte sådär jättemånga bloggar så det fick bli tre stycken istället):

Christine, Sofia och Karin


Plugg-mode.





Nu är det plugg-mode som gäller. Webbcamen ger verkligen usla bilder...


Promenad











Såhär fint är det där jag brukar promenera/jogga!


God morgon!



Idag börjar min kurs och jag tänkte först ta en liten promenad/joggingtur och sedan sätta mig och ta tag i materialet som ligger ute på nätet.

Vaknade sent idag för vi var nämligen ute igår... Gaykväll på en klubb på promenaden. Haha, sjukt bra stämning! Var helt slut i fötterna efteråt, vi dansade flera timmar. Var med på en mingelbild också så ska leta upp den sen när det kommer upp på sidan. Stackars Seb dock som bara sov 3 timmar i natt... jag vet någon som kommer däcka i sängen efter middagen!


Spotify



Jag måste vara sist i Sverige med att skaffa Spotify. På allvar! Precis som jag gick med en gammal Nokia ända fram till för några månader sedan när jag skaffade min HTC. Då kändes det som att jag var den enda i världen som inte hade Facebook på mobilen. Eller förlåt, iphånen. Men äsch, man måste ju vara lite originell.

Nu har jag i alla fall laddat ner Spotify och ska söka på en massa bra musik hela kvällen!


15.01.11


S nya solglasögon.


Alldeles för stora på mig, haha.

Förkylningen börjar ge med sig! Skönt. Jag hann dessvärre inte ta någon långpromenad imorse för jag vaknade lite sent. Och jag hade en massa tvätt att göra så det fick dessvärre hamna högre upp på prioriteringslistan. Måste nämligen iväg om drygt en timme för jag har lovat S att åka och möta honom i Monaco idag så vi kan åka hem tillsammans.

Solen strålar ute så jag ser fram emot att få komma ut!


SOLDES!



Överallt står det soldes här nu, alltså rea. Det mesta är faktiskt skräp tycker jag, och jag orkar inte slåss med vassa armbågar eller stå i en milslång kö på Zara för något som jag kommer tröttna på efter en vecka. De här bootsen hittade jag däremot i en billig affär igår. Det var bara ett par kvar och det var i min storlek, då var det liksom inte så mycket att fundera på.

10 euro
senare var de mina. Det tycker jag vi kan kalla ett riktigt reakap!


Långpromenad!



Sådärja, joggingskorna är på! Nu ska jag ta mig ut på en långpromenad/joggingtur i det soliga vädret. Känner fortfarande av förkylningen, samt lite ont i bihålorna. Men lite motion har väl ingen dött av.

Trevlig lördagsmorgon!


like a frenchie



Ett tecken på att man blir som man umgås - när man upptäcker sig själv med en baguette under armen.

Nejdå, skämt åsido. Faktum är att jag känner mig mer och mer svensk här. Det är intressant det där om hur man beter sig utomlands. Det är ett faktum att man blir mer patriotisk när man flyttar utomlands och vill ta tillvara på sina svenska traditioner. När man själv blir invandrare förstår man verkligen varför invandrare är som de är i Sverige. Och i alla andra länder runtom i världen.

Man blir verkligen mer svensk när man flyttar utomlands! Man glorifierar allt som har med Sverige att göra, tycker att allt vi gör hemma är bäst på alla sätt och vis och kan diskutera i evigheter om varför allt är så mycket bättre i norden. Haha, fråga min pojkvän. Ibland blir jag nästan chockad när jag hör mig själv gå igång på varför fullkornsbröd är så mycket bättre än baguette. Eller varför skolorna är så mycket mer pedagogiska än här och folk är mer... ja, bättre helt enkelt. Svenska.

För att inte tala om när något handlar om Sverige på tv - jag blir helt galen! Typ skriker till min pojkvän "sa de Sverige?? sa de svenskar??" jag blir helt utom mig och följer allt med tv:n på högsta volym. Det känns som att jag själv är med på tv, haha.

Någon mer utlandssvensk som känner igen sig?


Good choice.



Pojkvännens val av efterrätt visade sig vara ett smart val för att charma till sig extrapoäng.

Dessert : 10 poäng!


Halv åtta hos mig

Jag har drabbats av en riktig täppt-näsa-rinnande-ögon-förkylning. Folk trodde väl att jag satt och grät på bussen idag när tårarna bara rann, haha. Har haft lite sådär ont i huvude/bihålorna också som man lätt får när man är förkyld. Nu när jag kom hem tog jag dock en TREO och hittade nässpray i en låda. Det var dagens bästa beslut, känner mig som en ny person! Att jag inte tog med den här lilla mirakelflaskan i väskan.

Idag ska jag och S ha en liten Halv åtta hos mig-kväll (lite kul förresten att klockan är just halv åtta nu när jag skriver det här), efter en liten överenskommelse! Un dîner presque parfait som programmet heter på franska. Detta betyder alltså att S ska förbereda förrätt, varmrätt och efterrätt och jag ska sätta poäng på kvällen efteråt. Jag ska till och med klä upp mig lite och sen knacka på dörren, på min egen lägenhet. Haha. Vi får se vad min kära pojkvän kokar ihop! Om jag säger såhär, hans ambition är större än hans talang i köket. Men nu ska vi inte dra några förhastade slutsatser, jag kan ju bli riktigt överraskad!

På söndag är det min tur, och jag har redan börjat spana på vad jag ska göra. Det här ska jag ta hem har jag bestämt! Tänkte göra en riktigt svensk middag med typ löjromstoast/skagentoast till förrätt.

Men nu behöver jag lite förslag - vad ska jag göra för varmrätt och efterrätt? Något gott och svenskt, inte jättekomplicerat. Gör i och för sig inget om det inte är svenskt (man kan ju alltid låtsats som att det är det...).

Så vad säger ni?


Journée en amoureux.

Idag är älskligen ledig så vi ska ha en heldag tillsammans. Åka in till shoppingcentrumet Cap 3000 (som ligger tio minuter härifrån) och strosa runt! Ikväll tänkte vi gå på restaurang i Antibes. Det var länge sedan! Det är inte ofta vi har sånna här heldagar tillsammans eftersom S jobbar sju dagar i veckan. Så vi ses inte så mycket på dagarna och när han väl kommer hem är han helt slut och somnar typ direkt. Som igår till ex. när han somnade vid 21 och sov hela natten efter det. Jag själv var uppe till typ 1 och rensade i garderoben, haha.

Så därför är dessa dagar extra uppskattade! Vaknade dock med jättetäppt näsa och smått rinnande ögon idag så antar att en liten förkylning är på väg. S hade också en liten förkylning för någon vecka sen, men den varade bara ett par dagar. Hoppas jag har lika tur!

Nu ska vi snart sticka iväg här, trevlig torsdag på er!


Les Coulisses.


Bruno och Seb








Småcheesy bild...





Det blev en liten mittiveckan-utgång igår kväll. Först träffade vi en kompis till S och drack lite vin i bilen men han hade inte lust att hänga med oss ut så det blev bara vi två till slut. Vi var på Les Coulisses som har en "soirée" på tisdagar då det är en massa folk.

Kameran gick verkligen varm såg jag nu i morse, haha. Massa bilder som jag knappt kommer ihåg att vi tog.


Plugg!



Nu kan jag kalla mig student igen!
Känns skönt av någon anledning. Det så att jag ska läsa en engelskakurs på distans nu i vår, med start vecka 3. Via Halmstads högskola (trots att jag aldrig ens varit där, haha) på grund av att de hade en distanskurs utan sammankomster. Så håller på att sätta mig in lite i skoldatabasen, registrering, kurslitteratur osv. Har beställt hälften av all kurslitteratur som krävs nu och det kostade mig 1400 spänn. Urk! Kurslitteratur är verkligen hiskeligt dyrt.

Böckerna kommer till mina föräldrars adress hemma i Stockholm. Ska få en del postade till mig sen och resten tar mamma med sig när hon besöker mig i början av februari. Ser faktiskt redan fram emot att få hit böckerna och ta tag i pluggandet! Jag har faktiskt saknat det litegrann.

Sedan är planerna att jag ska börja på universitetet i Nice till hösten, Université de Nice Sophia Antipolis, som det heter. Vilket jag längtar desto mer till! Äntligen riktigt studentliv, och ett franskt sådant dessutom. Ser fram emot en höst med nya upplevelser och erfarenheter. Hoppas jag gör bra ifrån mig bland de franska eleverna, hehe... Det kommer i alla fall att bli en väldigt spännande och förhoppningsvis lärorik höst!


Fotoförstörare.



Kul att man har en pojkvän som är en sån linslus!


Strandpromenad.




Januari.


Från våren 2010


St Jean Cap Ferrat, våren 2010

Jag vet inte vad det är med januari det här året, vanligtvis tycker jag att januari brukar vara en rätt tråkig, lång och händelselös månad. Men den senaste veckan har jag känt mig på så obeskrivligt bra humör och liksom lätt som en fjäder! Det är ljusare ute och vädret har varit riktigt vårlikt den senaste veckan. Vet inte riktigt vad det är, det måste vara fågelkvittret som gör mig på bra humör.

Känns nästan som att våren redan är på ingång. Fast det vet jag ju att den inte är, riktigt ännu. Men inte långt borta i alla fall. Det FINNS inget som slår våren på rivieran. Det är så otroligt vackert här då. Man kan börja klä av sig koftor och jackor och leta sig fram mot stranden. Lägga sig längs "muren" vid stranden (ni som varit i Nice vet vad jag menar), rikta sitt soldyrkande ansikte mot solen och bara njuuuuuta av solens strålar. Genast glömmer man alla livets bekymmer! Det är livskvalitet det. 


BIBA



Jag är riktigt lättköpt när det gäller gratissmink och gåvor med tidningar. Som här till exempel - 3,50 euro för två nagellack OCH en tidning! Det kallar jag ett kap. Snygga var de dessutom, även om det syns väldigt dåligt på bild. Ett mörkgrått och ett nougatfärgat.


New Year's Eve.



Den här filmen såg vi igår och den var så pinsamt dålig. Vi gick till och med i mitten för vi orkade inte kolla längre, haha. Alltså. Först slängs man in i filmen där det är typ tio olika karatärer som man får följa under nyårsafton och lite deras livssituation. Men grejen är att man hinner liksom aldrig lära känna karaktärerna eller känna något engagemang för dem eftersom att det är så många olika personer. Man får knappt se dem några minuter och sen hinner man glömma bort dem tills de skiftar till nästa. Så man känner verkligen att man inte kunde bry sig mindre om vad som kommer hända med dem. Dessutom är karaktärerna så otroligt kliché så man tappar intresset direkt och känner att man redan sett dessa skådespelare i exakt dessa roller typ femtusen gånger tidigare.

Sen är manuset så löjligt dåligt och innehållslöst så man undrar verkligen hur bra skådisar som Robert de Niro och Halle Berry har kunnat acceptera att vara med i filmen.

Att de alla fick en fet lönecheck i slutet måste vara den enda förklaringen till att de tackat ja. URK.


Sunset.


Städdag.

Idag är det städdag med stort S som gäller! Vi har båda två verkligen totalignorerat allt som behövts göras de senaste dagarna och nu är lägenheten i stort behov av rengöring och städning. Jag menar verkligen STORT behov. 

När ska man förresten lära sig att göra sådant varje dag istället för att storstäda när det hamnat dammråttor i hörnen och ett berg av disk i köket? Det blir alltid så hos oss att vi/jag storstädar någon gång i veckan och resten av dagarna struntar man i det. Då tänker man liksom att "ahh, vad skönt! nu slipper jag göra det på ett tag." Vilket betyder att det hinner bli så himla ofräscht under de dagarna man inte städar.

Det är ju inte så att det ligger massa kläder och sånt framme, utan på ytan ser det liksom okej ut, men egentligen är det jättedammigt och garderoben är full till bristningsgränsen bara för att man slängt in ett ton klädesplagg i sista minuten, för att det ska se ut som att det är städat. Går man dessutom in i köket märker man nästan alltid ett berg av disk (trots att vi nu har diskmaskin, hur kan det stämma?)

Slutsats av detta: Jag måste börja städa oftare! (och min pojkvän måste börja hjälpa till mer!)

Mina favoriter under 2011.



Album: Adele's 21.
Parfym: Miss Dior Chérie.
Produkter: La Roche Posay's ansiktsprodukter.
Beroende: Activias kokos-yoghurt. 
Tidning: Franska BE.
Bok: Har faktiskt inte läst en enda i år. Skärpning!
Bostäder: Hos au pair-familjen i Juan les Pins, ett kort tag hos pojkvännens föräldrar, och nu i en lägenhet i St Laurent du Var.
Serier: Blev helt "accro" på franska Secret Story i år (dokusåpa) så den följde jag slaviskt varje dag. Annars typ franska talangjakt-program och Robinson. Sånt där lättsmält.
Fika: Fikar nästan aldrig här, men min favorit är chokladmacarons.
Pryl: Min HTC-mobil.
Bästa film: Den franska filmen Intouchables som vi såg för några veckor sedan.
Sämsta film: Friends with benefits, Det är aldrig för sent Larry Crowne, Bad Teacher... och så Thor på 3D (somnade dock till den).
Restaurang: Vår stammisrestaurang Le paradis Marin i hamnen.
Alkoholfria dryck: Cola Zero, helt klart.
Alkohol dryck: Rosévin, gärna med bubbel!
Craving: Den hemgjorda italienska glassen i Antibes.
Färg: Mest basfärger, grått, vitt och svart.
Nagellack: "Nice" från Mavala, snygg orangeröd nyans.
Väska: En beige i fejkskinn från Accessorize blev lite av en favorit.
Länder: Frankrike, Italien och Sverige.
Godis: Kinder Schoko Bons.
Träning: Inte alls så mycket som jag hade önskat. Det får det bli ändring på 2012!
Bästa händelse: Trippen till Rånäs slott med hela släkten var en minnesvärd händelse. Och alla de gånger någon familjemedlem kommit och hälsat på!
Bild: Den ovan!

I've got internet!!

Sådääärja! Äntligen har vi internet igen i lägenheten!!


Från i julas.





































Sitter på Donken igen och surfar. Tänkte lägga in lite bilder från i julas för er som ännu inte sett!

Som sagt så var det ju egentligen inte meningen att Seb skulle komma med mig till Sverige, men finurlig som han är så kom han och överraskade mig på juldagen. Så vi hade fem dagar på oss tillsammans i Stockholm och istället så åkte vi hem den 30!


Brist på internet.

Hej bloggen! Är tillbaka i La France nu men vi har olyckligtvis fortfarande inte internet hemma i lägenheten. Så nu sitter jag på ett McDonald's och skriver. Kommer nog få bli så ett par dagar till, kanske ända fram till den 7 januari (hoppas inte).

Så fram till dess blir det inte mycket aktivitet i bloggen! Men när internet kommer tillbaka ska jag lägga in ett gäng bilder från mitt Stockholmsbesök.

Hoppas allt är bra med er!


RSS 2.0