Norge

Ar forresten helt chockad over det som hant i Norge. Det ar ju helt ofattbart hemskt och fruktansvart! Sa manga oskyldiga manniskor dodade helt i onodan.

Har en norsk kompis harifran Nice som akte hem till Oslo DAGEN innan det hande. Alltsa i torsdags. Kan ni fatta att komma hem dagen innan nat sant hander? vilken sjuk kansla.


2 days to go!

Imorgon ar det sondag, aaaaaaaaantligen. Vilket betyder jobb fram till 16, och sedan mysmysmys med karleken och forberedelser infor mandagen! Packa en liten weekendvaska till hotellet ocksa, jag har ju faktiskt lyxen att jag ska fa bo med min mor och mormor pa hotellet.

Annars inget nytt. Lag vid poolen trekvart efter jobbet, precis som igar. Vid 16-tiden ungefar. Det ar sanna dar korta stunder senare pa eftermiddagen som ar bast om man ska sola. Da branner man sig inte och far inte solsting pa kvallen! och sa bygger man upp en snygg langvarig branna.

Nu ska jag ta ner min "weekendvaska" (en stor tygpase, men weekendvaska later glammigare) och se hur mycket som far plats i den.

Kram pa er!
 


aaaaand torsdag.

                                                     

Fick ett sant jaaakla sug efter salt helt plotsligt, ni vet som man kan fa efter att ha plaskat i vattnet och varit i solen ett tag (dock bara en och en halv timme, men anda). Sant dar sommar-salt-sug. Sa jag sket i att jag egentligen ska vara nyttig och sa tankte jag, asch. Har atit meganyttigt sedan i mandags sa en dag kan val inte skada? Det ar ju faktiskt sommar... *intalar mig sjalv*

Sa jag traskade ner till mataffaren och kopte mig nagot motsvarande Maxi Mix i Sverige, eller vad heter det? Ni vet den dar ladan med snacks i olika former, kexgrejer och sant dar. Skitgott var det! En burk med Nivea-lotion fick jag med mig ocksa. Sa nu har jag precis snaskat pa det (inte Nivea-cremen, men det fattar ni nog) och druckit lite cola. Inte helt fel en solig eftermiddag.

Kylen borjar gapa tom nu ocksa och jag har i princip inte mycket mer an creme fraiche, ketchup och senap och lite ost i kylen... plus pasta och sant i skafferiet. Svarforaldrarna bjod upp mig pa middag senare, far se om jag gar upp eller stannar hemma. Ar inte jattehungrig nu sa kanske klarar mig.

Nar jag jobbar behover jag verkligen ingen mat hemma, for da far jag med mig en macka hem efter jobbet. Aven en kaka ocksa om jag vill. Sa da haller jag mig liksom matt pa det. Nar Seb kommer hem daremot sa marks det skillnad. Da galler det att bankra upp ordentligt i kylen for han gar hungrig mest hela tiden...


onsdag!

Imorgon ar jag ledig och tankte hanga lite vid poolen. Vill mest att veckan ska ga snabbt nu for i veckoskiftet vantar mycket gott. Forst kommer Seb hem pa sondag efter tva veckor i Auron. Och sen kommer som sagt mamma och mormor pa mandagen!

Som gradde pa kakan har jag dessutom fatt ledigt de tre dagarna de ar har. Sa ja, jag ser fram emot nasta vecka av manga olika anledningar.

Men framst ser jag fram emot mitt besok. Ser fram emot att fa visa lagenheten och dar jag bor! det ar ju bara Hakan av familjemedlemmarna som sett hur det ser ut i kvarteret.

Jag gor verkligen ingenting nu nar jag ar ensam hemma, forutom att typ jobba och sova. Nar jag kommer hem fran jobbet satter jag pa tvn, stadar lite och slanger mig i sangen (som ju har funktion som soffa ocksa). Sen sover jag typ en tupplur och vaknar vid 19-tiden. Pratar med Seb i telefon och sen kollar pa tv resten av kvallen. Och sen... surprise! Sa gar jag och lagger mig.

Sa intressant ar det for tillfallet. Ni kanske fattar att jag langtar efter att fa besok.

svensk mat!

               


Ikvall har jag en san dar kvall da jag tanker pa hur mycket gott vi faktiskt har det hemma. Ar helt trott pa allt (naja, mycket) i matvag har.

For tillfallet fantiserar jag om gott hembakat brod med leverpastej och gurka, dillkaviar-mackor med goudaost, och OSTKAKA! Mums vad gott.



samedi

Idag ar det lordag och alskling ar hemma fram tills imorgon. Trots att det bara ar en vecka sen vi sags kanns det som en manad! Ikvall ska vi bara mysa hemma, titta pa tv och ata godis. Klassisk myskvall med andra ord.

Imorgon ar jag dessutom ledig. Sen far vi hoppas nasta vecka gar snabbt for veckan efter kommer min kara mor och mormor pa besok! Har lyckats fa ledigt bade mandagen och tisdagen nar de ar har och eventuellt far jag ledigt aven pa onsdagen. Sa det blir som en liten mini-semester for mig med!

Hoppas ni andra har det bra hemma i Sverige!


beach day



Igar fick jag ett paket med massa tidningar av mamsen och dem tankte jag lasa en andra omgang nu!

Idag var jag pa stranden i Villefranche. Gick upp i god tid sa var dar vid halv tolv-tiden. Lag i cirka tva timmar innan jag akte hem igen! Var underbart skont i havet! Perfekt temperatur. Det var helt fullsmockat med folk for det ar rod dag har den 14 juli.


071211

Helt galet att det redan ar mitten av juli. Maste erkanna att jag faktiskt blir lite avundsjuk pa alla som "gar pa semester" och reser bort. Jag fick ju inte ens ledigt ett par dagar i juni for att aka hem till Sverige... kanns lite trist att inte fa vara hemma pa hela sommaren. Och jag skulle ocksa vilja ha en eller tva veckors semester och aka bort! Men det ar en drom for tillfallet med min ekonomi.

Men nu ska vi inte gnalla. Man bor ju trots allt i ett varm och skon stad vid medelhavet dar man kan bada i havet fram till september. Och med mest soltimmar i Europa. MEN det ar ju just det dar miljobytet som man vill ha. Komma till ett annat stalle och leka turist, ni vet! Det tycker jag ar sa mysigt.

Jaja. Pa torsdag ar jag ledig och det ska bli skont. Men jag borjar kanna mig lite solo har i lagenheten nu. Det ar skont nar man kommer hem fran jobbet - det ar ingen katastrof, saker ligger nagorlunda pa sin plats och sa vidare. Men sen pa kvallskvisten kanner man sig lite val ensam och uttrakad. Ingen att prata med, ingen att gosa med. Tva veckor kommer jag alltsa fa ha det sa!

Ujujuj.

dress





Och sa har jag kopt en solhatt!

Den har klanningen fyndade jag pa ebay. Den sitter perfekt och kostade mig typ 10 euro totalt.

pizza


En supergod pizza som vi gjorde for ett par veckor sedan. Mozzarellaost, parmaskinka, tomat och basilika. Mmm!

tattoo





Den ar inte helt klar utan han ska fylla i konturerna och gora texten svart...

Jag hittade min kamera idag som jag letat efter i ett par veckor. Langst ner i garderoben lag den av nagon anledning. Sa har har jag lite bilder som jag inte visat pa nar alsklingen gjorde sin tatuering for drygt en manad sedan.

Sa nu har han ett fett kors pa ryggen for er som inte visste det.
 

sondag

Om ni undrar varfor jag inte har de svenska bokstaverna sa ar det for att det ar fel pa min dator sa jag far lana Sebs...

Jag ar nu sjalv i lagenheten under tva veckor, med undantag fran lordag nar S kommer hem en snabbis. Kanns redan valdigt ensamt och tyst (och valstadat!). Hoppas veckan gar snabbt for jag langtar redan.

I fredags hade vi ju fest har och det kom runt 15-20 pers. Det var i alla fall valdigt lyckat! hade jattekul. Det var lite segt att jobba igar men det gick. Nar jag kom hem hade alsklingen stadat undan ALLT och det var inte en flack nagonstans! Blev sa glad for jag forvantade mig en katastrof nar jag oppnade dorren. Vi slangde oss i poolen direkt och pa kvallen var vi pa bio och sag nagon usel film med Tom Hanks och Julia Roberts. Somnade efter halva och missade slutet, vilket inte var sa ovantat. Sen var vi jattetrotta och dackade i sang.

Sen akte han imorse vid halv tolvtiden. Sen dess har jag legat vid poolen, diskat allt fran i fredags som fortfarande inte blivit diskat, vattnat graset och slangt in en maskin tvatt. Nu sitter jag har och kollar pa tv och gor ingenting. Ganska skont med sadana dagar.

Nu ar det bara runt tva veckor kvar tills jag far besok har sa det ser jag fram emot enormt mycket!

älsklingens födelsedag.




Ska visa presenten sen.

Av sina föräldrar fick han bord och stolar för uteplatsen. Så nu kan vi sitta ute och äta! Vi fick ett bord också men det är inte monterat ännu.


Idag är det älsklingens födelsedag och jag väntar på att han ska komma hem och få sin chokladtårta och presenter. Vi träffades en snabbis för en timme sen men han var tvungen att åka iväg igen och fixa ett ärende.

Sen ska tydligen hans faster och kusiner osv komma hit meddelade hans mamma nyss. Hade ingen aning om det sa nu blir det snabbstadning...


varning för äcklig bild.


Så här det ut om man tappat en kopp nykokt te över foten. AJ!


bad day.

Det spöregnar, jag har en envis huvudvärk som vägrar gå över och ett dåligt humör. Osugen på att jobba och sugen på en helg som inte verkar komma åtminstone den här veckan. Dessutom har det spöregnat hela dagen och jag har haft en riktig fuldag och inte haft lust med någonting.

På söndag åker Seb iväg dessutom och ska vara tränare på ett läger och jag kommer vara själv i två veckor! Men innan dess ser jag i alla fall fram emot fredag då det kommer folk hit och då ska jag bannemig ha det kul och dricka lite vin. Och efter denna vecka är det ju faktiskt bara 2 veckor tills min mor och mormor kommer på besök.

Man får se livet från den ljusa sidan, som man säger. Försöka kan man ju åtminstone.

fredag


Igår var vi ute och åt middag i Antibes, restaurangen var helt underbar! Förrätten var det godaste jag någonsin ätit tror jag. Chèvretoast med lavendelhonung. Helt underbart gott. Seb tog en förrätt som jag börjat se mer och mer här, nämligen vår svenska "gravalax" (ja, det stavas så på fejk-svenska). Alltså gravad lax med dillsås! Så svenskt det bara kan bli och Seb tyckte att det var den godaste laxen han ätit. Sen avslutade vi såklart kvällen med världshistoriens godaste glass på vårat stammisställe. Och jag lovar er. Det är värt att åka hela vägen till Nice/Antibes för den!

Idag är det hur som helst ingen helgkänsla för mig dock eftersom jag jobbar hela helgen. Min nästa lediga dag är torsdag nästa vecka. Det är lite segt när man inte har två dagar efter varandra ledigt utan att dagarna är spridda. Men jag har åtminstone ledigt på söndagen nästa vecka och då jobbar inte Seb så då har vi i alla fall en dag då ingen av oss jobbar.

Har nämligen fått fler timmar på jobbet nu, från 15 timmar i veckan verkar det stiga till nästan 25. Så det är jag såklart glad över! Fler timmar = mer pengar. Det är flera som slutat på jobbet så nu är vi som ett helt nytt arbetsgäng. Men de jag jobbar med under dagstid just nu trivs jag bra med så det känns bra! Bara den personalansvarige som är lite pain in the ass, men han har varit ovanligt snäll mot mig den senaste tiden så jag antar att det blir de nya som är offer för hans gapande nu...
 
Annars händer ingenting speciellt, ska kanske ut i Monaco imorgon med ett par skandinaviska tjejer. Var bjuden till BBQ i svenska kyrkan i kväll, som ligger i Cagnes sur mer, men jag var så trött så jag orkade inte. En svensk tjej som jobbar som volontär i svenska kyrkan bor nämligen där och det ska tydligen vara en mysig gammal stenvilla med pool och så vidare. Har ännu inte varit där konstigt nog trots att jag varit på rivieran mer än ett år nu.

Nästa vecka är det S födelsedag och jag har lite prestationsångest. Han är alltid så påhittig och romantisk och jag känner mig lite efter på den fronten. Jag är dock inte helt dålig bör nämnas utan kommer med små överraskningar då och då jag med, men det är ändå helt klart han som vinner den matchen. Hur som helst så hade jag tänkt köpa en flaska champagne (=bubbelvin) och en födelsedagstårta i choklad. Och så ska jag köpa en present som jag redan spanat ut. Köper jag hans favoritmat sen får jag nog extra plus i kanten...

På lördagen kommer hans kompisar och kanske någon av mina och det blir lite fest här i lägenheten. Blir nog trevligt och tursamt nog jobbar jag ju inte heller på söndagen nästa vecka.


RSS 2.0