AMAZING.



Ni bara måste lyssna på den här kandidaten i franska The Voice. Fullkomligt älskar denna kvinna och får rysningar i varenda litet hårstrå på kroppen när hon börjar sjunga...


Vad som händer i maj.

Jag vet inte varför men varje år känns det som att maj är en väldigt händelserik månad. Känns nästan alltid då som att det är så mycket som händer att man önskar man hade flera händer eller ett par extra timmar på dygnet för att hinna med allt! Jag ser mycket fram emot maj detta år av dessa tre anledningar:

1. Sverige för bröllop. Maj-bröllop i ett vårigt Sverige, åh! Jag riktigt ser framför mig det vackra gröna gräset och de små vitsipporna... blir alldeles nostalgisk! Önskar nästan jag kunde få fira skolavslutning igen och sjunga Den blomstertid nu kommer i Boo kapell i en klänning med vit krage. Och sedan gå ut med hela lilla klassen och skolfröken och säga hejdå och traska hem och veta att "nu kommer jag få leka heeela sommaren!" Åh, det finns verkligen inget som den svenska sommaren.

2. Eurovision! För er ej-Mello-insatta så kanske ni inte riktigt förstår placeringen, men detta är ju helt klart en av årets höjdpunkter. Jag fullkomligt älskar denna tidpunkt. Detta program är verkligen heligt för mig och pojkvännen kommer inte få en syl i vädret då kan jag lova. Älskar att fixa i ordning en riktig Mello-kväll med god middag och snacks och sedan bara försvinna in i den färgsprakande världen!

3. Coldplays spelning. Helt gaaalet att jag ska få se dem live! påminner mig själv om det lite då och då och kan fortfarande inte riktigt fatta det. Utomhusarena, maj i Nice, värme, alla underbara låtar - fatta vilken underbar kombination. Att jag dessutom ska gå med pojkvännen min gör inte saken värre. Det kommer nog bli oförglömligt!

Tomates cerises



Älskar cocktailtomater! Som godis. Älsklingen gillar dem inte dessutom så det blir mer över till mig, hehe. Perfekt.


Jag lever!

Men jag har så otroligt mycket att göra nu i och med att jag har så mycket som två tentor i helgen. Och i samma veva har en ny delkurs börjat och jag har bland annat en bok att läsa ut och en massa uppgifter att göra.

Så bloggen blir kanske inte så rolig fram till början av nästa vecka! Vad som annars har hänt den här veckan är att vi hunnit med att se filmen Hunger Games på bio (otroligt bra, se den!) och ätit god salade au chèvre chaud på vår favoritrestaurang La Toscana. Annars har jag mest pluggat eller bekymrat mig över allt jag har att göra!

Skulle gärna vara ute för det sommarväder ute med 25 grader och sol (dags att ta fram flipflopsen?), men dessvärre måste jag sitta framför dataskärmen åtminstone fram till början av nästa vecka. Måste försöka bli klar med så mycket så möjligt dessutom, eftersom jag får finbesök i slutet av nästa vecka!

Hoppas ni alla har det bra!

Dagen i bilder








Smurfar, på franska kallat "schtroumpfs"!

Idag har jag varit i Monaco på tennisklubben och kollat på några timmar när S jobbade. Det var underbart väder på förmiddagen men när jag kom fram blev det mulet och började småregna! Otur. Nu sitter vi i alla fall hemma, mätta och belåtna efter middagen och kollar på en film.

Febrig

Jag har inte alls mått bra idag... har en jobbig migrän och känner mig varm, seg och febrig. Känns liksom inte som att huvuvärkstablett hjälper heller för jag har så många andra symptom och känner mig inte bra någonstans i kroppen. Vet inte vad det är men jag känner att jag måste vila ordentligt ikväll. Var tvungen att ta mig in till stan idag ändå för några ärenden, och nu mår jag ju ännu sämre (att bära tunga matkassar hjälper inte heller!).

Nu ska jag tycka synd om mig själv och vänta på att Seb kommer hem...


Au projet: deménagement!

Det verkar som att jag äntligen kommer kunna lyckas övertala pojkvännen om att flytta till hösten. Kanske till och med till sommaren! Han verkar riktigt taggad på det nu också. Vi har ju bott här i Saint Laurent du Var i ett år nu ungefär och jag har hela tiden längtat efter att flytta tillbaka till Nice. Jag bodde ju där när jag först kom till Frankrike och pluggade franska. Och det var så underbart att bo mitt i centrum - ha bio, restaurang och barer runt hörnet och kunna vara mer spontan i vardagen. Träffa folk när man känner för det, utan att planera så mycket i förväg!

Det är ju fint här, och residenset är bra och fräscht (poolen kommer jag garanterat sakna...) Så det är absolut inte området det är fel på. Men det känns som att det mer är ett område för barnfamiljer och äldre inte för oss i 20-årsåldern. Dessutom kommer jag ju börja plugga och även jobba extra på kvällarna och det funkar liksom inte när jag bor här. Kan ju inte ens ta mig hem på kvällarna då det inte går tåg eller bussar sent på vardagarna!

Om allt går som tänkt kommer jag plugga i ett kvarter som heter Valrose (där även Seb pluggar två dagar i veckan), och nu har jag fått honom att inse hur skönt det skulle vara att hitta något där i trakten och bo nära skolan. För honom också att slippa åka så tidigt på morgonen och passa tåg och buss! Fattar egentligen inte att vi inte flyttat tidigare.

Jaja. Så nu känner jag mig så peppad inför hösten! Känner att det kommer bli som en nystart på något vis. Längtar redan efter att komma in närmare centrum igen! Känner trots allt lite så att jag trivs bäst i Nice. Mer levande, mer folkliv, ja ni fattar. Det känns mer som "hem" för mig än här, om man bortser från att jag faktiskt bor här.

Så - det är alltså planerna för den närmsta tiden!

Present



De här söta ballerinaskorna kom S hem med till mig för några dagar sen. Så söta tycker jag! Jag har en så gullig pojkvän som kommer med små överraskningar då och då.


Tisdagmorgon.

                                                                God morgon!

Insåg precis för några dagar sedan att idag den 20 mars är sista dagen för att skicka in sin ansökan via nätet till universitetet i Nice, så i natt satt jag uppe med det... Det är så sjukt krångligt att förstå systemet här, det är verkligen inte alls som det svenska universitetet. Jag lovar att jag fyllt i 50 % fel på blanketterna... Har ju inte översatt mina betyg än heller men om jag förstått det rätt så kan man komplettera med uppgifter i sommar.

Hoppas allt går bra i alla fall för jag vill inte gärna missa höstterminen! La till lite olika program där i min lista så vi får väl se vad det leder till, haha.

Men nu ska jag allt hoppa in i duschen!

Auto-bronzant

                       
För er som letar efter en grym BUS så kan jag tipsa om den här produkten från Clarins! Köpte den förra sommaren och älskade den. Fick till och med komplimanger för att jag hade en fin färg när jag använde den! Dessutom torkar den snabbt och luktar gott.

Priset är dock lite saftigt, speciellt när man använder bus regelbundet som jag (försöker råda bot på vinterblekheten...). Själv använder jag ACO's brun utan sol för tillfället och den funkar jättebra som budgetalternativ!

Måndag.


                                                                  Från i julas

Då var det måndag igen! Idag måste jag ta igen en massa plugg som jag skulle tagit tag i under helgen. Har nästa tenta runt den 31 mars, alltså om lite drygt två veckor.

Annars händer inget roligt för tillfället. Något som faktiskt händer om tre veckor däremot är att min kusin Anna kommer på besök! Första gången hon är i Nice dessutom! Det kan ju inte bli annat än bra. Så nu får vi hoppas att tiden går snabbt fram till den 8 april.


La dame en noir.

Det blev inte Les Infidèles igår trots allt. Efter ett samtal med kvinnan bakom oss i kön till biljettdisken så ändrade vi oss i sista sekund, hon sa nämligen att den var urusel! Så i sista sekund blev det La Dame en Noir (The Woman in Black) med Daniel Radcliffe istället. En thriller/rysare, uuhh vad läskig den var! Vi satt båda två ihopkrupna i biostolarna... Den var helt okej faktiskt! Lite dåligt slut, men så är det väl alltid med den här typen av filmer...


Les Infidèles



Ikväll ska vi se den här filmen med bland annat Jean Dujardin (till vänster), som bland annat vann en Oscar nyligen för sin roll i The Artist. En av mina favoritskådespelare! Dessutom är han så gammaldags stilig på något vis. Den här filmen handlar tydligen om två otrogna män och har varit lite av vårens snackis, så det ska bli kul att se den!

Betyg kommer senare ikväll!


Fredagkvällen.

     

Jag har sovit så himla mycket idag! Var ute igår med en svensk och en norsk tjej som jag känner sedan ett par år men som inte bor här längre. Så det blev en riktig helkväll! Först två flaskor rosé på en uteservering, sedan shots på Wayne's där jag även träffade en kund från mitt gamla jobb, haha, och till slut hamnade vi på Pompei där vi träffade en jäkla massa människor. Bland annat pratade jag med en halvafrikansk man som bott i Sverige och pratade svenska, hmm? Riktigt social stämning på Pompei, alla pratar med alla. Det gillar jag!

Sedan träffade vi ett gäng från Bordeaux som blev vårt sällskap under kvällen och jag hade mycket intressanta samtalsämnen med en av dem.

Nåväl, det var den kvällen! Idag känner jag mig inte så jättebakis trots allt. Jag vaknade vid elvatiden och sen somnade jag om igen och låg liksom i nån slags halv-dvala i flera timmar... kunde bara inte gå upp, det var så skönt i den varma sängen!

Ikväll blir det mys framför tv:n med ett par bra tv-program och nån god middag! Måste nog dock pallra mig iväg till mataffären om det ska bli möjligt, kylen gapar nämligen tom och min mage likaså...

Paket!



Jag fullkomligt älskar att få paket hemifrån, den där spänningen dagarna innan paketet kommer och man inte riktigt vet exakt vilken dag den trillar ner i brevlådan. Även fast man oftast vet vad det innehåller, men det spelar ingen roll!

Den här gången innehöll det lite smågrejer jag beställt hemifrån (plus min locktång som jag inte fick med på bild)På köpet fick jag med två gamla tidningar från början av 90-talet som jag misstänker att pappa stoppat ner? Hehe, det var kul i alla fall att titta igenom dem! Lite nostalgi. 1992 liksom, det var ju 20 år sedan. Herregud vad gammal jag känner mig!


Lovely weather.


Bild från idag.

Måste erkänna att det gick sådär att plugga på stranden. Blev bara jättetrött och seg i solen! Slumrade nästan till där en stund. Plus att det var alldeles för varmt med mina svarta skinnstövlar. Blir nog till att lägga undan dem nu och slänga fram ballerinaskorna och mina Chipie's!

Ska försöka ta igen plugget nu och bli klar med så mycket som möjligt, Seb slutar 20 så jag har en hel del tid på mig innan han kommer hem.


Onsdag.

Redan onsdag, galet! Idag tänkte jag åka in till stranden och sätta mig och plugga lite där! trist att sitta hemma och läsa tycker jag så jag får nog lite mer motivation utomhus. Ska ge mig iväg nu tänkte jag.

Har inte så mycket mer roligt att skriva för tillfället än så, hoppas allt är bra med er därhemma!


Gateâu

Häromdagen fick vi en gateau, en mjuk kaka av mamman till en av S kompisar. Hon gör jättegoda kakor och varje gång kompisen kommer hit så skickar hon med en nybakad kaka. Så gulligt tycker jag, så vill jag också göra med mina barn (fast de lär väl tycka det är uuuurpinsamt när de kommer upp i tonåren).

I alla fall, med munnen full av denna kaka slänger S ur sig "Hon gör så sjukt goda kakor, jag vet att du också är duktig på att baka men alltså de här tar verkligen priset!".

Challenge taken! Fem minuter senare står jag i köket och slänger ihop en kaka som nu är inne i ugnen. Nu ska han få se, vilken den godaste kakan i stada' är!

Hoppas nu inte den är äcklig, för då får jag skämmas. Han nämligen skrytit här om att den kommer bli såååå otroligt god och att hans smaklökar kommer göra volter av lycka. Hehe.


Inte den vassaste kniven i lådan



Såg nyss ett inslag om 2011 års Mister France (ovan) på tv. Programledaren ställer frågan om vilken som var den senaste boken han läste. 

 - Eehh... hmm... njaa... jag läser inte böcker, så jag kommer inte ihåg. Men om jag ändrar frågan till, vilken som var den senaste filmen jag såg? Så var det nog, hmm... fast nej, sist såg jag på tv och det var nog Big Brother..."

Haha, dagens skratt!

Marineland Antibes


























What's cookin', good lookin'?








Det var så himla mysigt på Marineland! Dyrt (35 euro per person), men väl värt pengarna. Egentligen är det ju mer säsong på sommaren så många restauranger var inte öppna när vi var där, men desto skönare med mer utrymme och mindre folk! 

Lite synd bara om isbjörnen som såg ut att vara i alldeles för varm miljö. Ingen is eller svalka så långt ögat kunde nå. Men annars verkade djuren välmående och välskötta!


Just nu!



Melodifestivalen på Svt Play!


Marineland



Idag ska jag och älsklingen åka till Marineland i Antibes! Trots att jag bott här i två år så har jag inte ännu varit där så det ska bli lite spännande. Egentligen är jag inget jättefan av shower med delfiner och späckhuggare, jag tycker mest synd om dem för att de måste leva i så trånga utrymmen. Men jag ser fram emot att se akvariumen med hajar och fiskar!

Och för er som även sett filmen Det stora blå, så kanske ni kommer ihåg scenen där Jean Marc-Barr är på ett marineland när han träffar sin vän delfinen (härunder). Den och många andra scener i filmen är inspelade just på Marineland i Antibes!


Chocolat blanc



De här muslibarerna är sjukt goda! Älskar allt med vit choklad och här får man sin dos för bara 90 kcal. Nyttigt, men beroendeframkallande!


Fredag.

Har haft så ont i huvudet sedan igår och det hänger fortfarande kvar lite som ett tickande i huvudet, men igår var jag inne hela dagen så imorse stack jag ut på en powerwalk. Skönt att komma ut! Men jag känner mig ändå inte helt hundra i huvudet och lite yr emellanåt...

Nu ska jag i alla fall ta en dusch, sedan städa och fortsätta med läsandet. Ikväll ska S ha en "pokerkväll" med ett gäng kompisar här hemma, jag kan säga att jag inte älskar de kvällarna direkt eftersom de blir otroligt långdragna och ibland håller på fram till 5 på morgonen. Samt att de innehåller alkohol vilket gör killar väldigt högljudda.

Lägenheten är ju inte jättestor heller så jag kan ju inte direkt undvika dem. Haha. Plugga kommer nog även bli svårt... Jaja, jag får väl stå ut helt enkelt.


God morgon torsdag!



Idag ska jag bara plugga, plugga, plugga och försöka komma framåt så mycket som möjligt. Har 100 sidor att läsa i denna undebara (ironi) bok! Något man inte tänker på när man läser en språkkurs är ju dessvärre att det ofta ingår historia och politik i kursen... mycket tråkigt men nödvändigt.

Tur att jag har en gigantisk flaska Cola Zero i kylen för att fylla på när energin brister!


Les tendances de printemps








Igår var det modevisning (eller defilé som det heter på franska) när jag gick förbi i Nice Etoile.


Zebra.


Älskar den här zebrarandiga toppen från Mango! Så snygg till solbränd hy nu i vår och sommar.


06.03.12



Bloggen är lite tråkig just nu men jag gör inte så jättespännande saker om dagarna utan mest plugg! Sen när älsklingen kommer hem så är vi bara hemma och slappar framför tv:n tillsammans. Mitt liv i ett nötskal just nu.

Längtar tills värmen stiger lite ytterligare och jag kan sätta mig på stranden och läsa studielitteraturen... Underbart! Våren är dock här nu och det märks. Om mindre än två månader åker jag hem till Sverige också på bröllop och stannar i tio dagar. Ska bli jättemysigt!


Måndag.

Idag har jag storstädat, det var väldigt välbehövligt kan jag tala om. Vårt golv som vi har är vitt kakelgolv så det syns direkt när det är fläckar och ostädat... Vilket betyder att man måste skura ganska ofta. Men nu har jag i alla fall gjort det rent och fint.

Så nu ska jag ta tag i lite fonetik och brittisk historia och sen ta och koka lite pasta tills Seb kommer hem.


Beaulieu sur mer.





















Idag blev det en liten picknick i Beaulieu-sur-mer som ligger några stationer innan Monaco. Vad jag vet är Beaulieu inte känt för något speciellt men det är en fin liten by med vackra vyer mot bergen i bakgrunden och en liten hamn med lyxiga båtar som påminner om Monacos hamn fast i miniatyr.

 Vi tänkte i alla fall slå oss ner i solen men självklart gick den i moln när vi skulle ha vår picknick!


Hemtenta...

Jag sitter här och väntar på att klockan ska slå nio och att tentan sätter igång. Provet pågår fram till ett. Jag är nervös! Vet inte alls hur tentan kommer vara uppyggd så vet inte vad som väntar mig.

Seb ligger såklart och sover forfarande. 8 minuter kvar nu, wish me luck!


Haricots verts.



Igår gjorde jag en jättegod liten sidorätt med haricots verts som jag tänkte tipsa om! Egentligen gjorde jag det till Seb för jag gillar inte haricots verts nuförtiden. Men jag smakade och det var faktiskt riktigt gott!

Perfekt om man vill göra grönsaker på ett festligare vis till middagen. Det enda man gör är alltså att först steka bacon, och sedan slänga i haricots vertsen. Rör omkring så ofta du kan så haricots vertsen får en god smak av baconen. Och så på med en nypa salt och peppar.

Bon app'!


!!!



Gissa vem som ska se ColdplayPalais Nikaïa den 22 maj?!?! Jag är i extas!!!


RSS 2.0