Neon

 
Så ball färg på dessa Converse! Har snöat in mig lite på neonfärger just nu, så snyggt till sommaren. Använder dock inte sneakers så mycket och har redan ett par beiga Converse... Riktigt snygga var de i alla fall.

Middag

 
Hej på er! sitter här framför Masterchef och njuter av det faktum att jag har tre dagars ledigt framför mig. Kom igen nu, solen! Jag vill hänga vid poolen... Dessvärre blir det nog inget poolhäng med tanke på väderprognosen. Den ser ganska deprimerande ut.
 
Min middag är inget Masterchef-material direkt men det är min absoluta favoritlunch/middag för tillfället. Fullkornspasta (vi äter bara fullkornspasta hos oss), oliver och körsbärstomater stekta i en tesked olivolja och vitlökskrydda. Sedan blandas allt ihop och så på med lite salt! så enkelt men gott!

@Work


Fredag

Vilket innebär helg för de flesta men för mig börjar jobbveckan... Och som ett brev på posten kom det dåliga, gråa vädret! Inte särskilt motiverande. Men kanske är det lika bra, så blir det fint väder lagom tills jag får helg på måndag. Man kan ju alltid hålla tummarna.
 
Har sovit enormt mycket de senaste dagarna, det kanske är på grund av den stigande temperaturen men jag har känt mig allmänt trött och seg. Kan ju ha lite att göra med att jag faktiskt tränade hela två gånger igår också... blev rätt seg efteråt. Och man blir ju inte piggare av det här sömniga, gråa vädret vi har idag. Typiskt stanna-inne-och-kolla-på-film-väder, bortsett från det faktum att det är typ 22 grader.
 
Nej, nu vill jag mest bara att den här helgen ska gå snabbt, för nästnästa vecka åker jag ju till Sverige!

Mat...

 
Okej, jag erkänner att den här bloggen är rätt ensidig men vad kan man förvänta sig av någon som bor i södra Frankrike? Så därför får ni stå ut med alla dessa matinlägg. I söndags var vi på favoriten la Voglia igen och jag tog en underbar farfalle au saumon. Till efterrätt delade vi på deras berömda, enorma chokladmousse... Yum.
 
På hemvägen såg vi den franska skådespelerskan Michelle Laroque, som är lite av Frankrikes Helena Bergström och har spelat i en massa franska komedier. Pojkvännen var absolut tvungen att fota sig med henne, lite pinsamt tyckte jag då jag hellre vill låtsats som ingenting när jag ser kändisar (fast i hemlighet blir jag starstruck...)..
 

Solar lite...


Summer is here!


Ma bague

 
Köpte den här ringen på H&M förra veckan och trots att jag tvekade lite så är jag glad att jag köpte den för det har blivit min nya favoritaccessoar. Passar till allt! Jag har mest varit för silver på smycken tidigare men nu har jag helt plötsligt ändrat mig och dras till guld istället. Det är ju så fint till solbränd hud på sommaren.

Mineralkick

 
Det här är lite av mitt favoritsnacks för tillfället. Sjukt god och så innehåller den en massa mineraler. Järn, kalcium, magnesium, fosfor... Och så lite fiber och sodium på det. Jag vet inte ens vad de här grejerna är bra för men det låter ju bra. Och smakar gott gör den!

Chez Rony et Fils

 
Liten bild från häromdagen då jag och Seb var och åt på en restaurang i port de Saint Laurent som heter Chez Rony & Fils. Uuuunderbar mat där och en väldigt trevlig, opretentiös restaurang där man inte behöver klä upp sig utan kan komma lite som man vill. Samtidigt är det inget hak utan det är precis mitt emellan, perfekt helt enkelt och med en mysig uteterass.
 
De har en underbar rätt där som alltid är ett säkert kort, nämligen escalope de veau (kalvfilé) à la crème med champinjoner... Mmmm. Och efterrätten - som vanligt här nere på efterrättsfronten - Frankrike är officiellt efterrätternas mecka. Jag har nog aldrig ätit en dålig efterrätt här. De är alltid gigantiska och farligt goda... Den här gången blev det en fondant au chocolat som vi delade på, lite av en favorit som ni kanske förstått!

Lip macaron

 
 
Hur söta är inte de här läppbalsamen? Måste ha! Som små minimacarons i olika färger. Finns hos Asos.com.

Sweeeden

 
Jag älskar känslan när man klickar på "boka resa" på Norwegian och ännu mer när resebekräftelsen trillar ner i mailinkorgen! För även om två dagar inte är mycket så är det ändå lika underbart att veta att man snart kommer hem. Och det är det som är så bra med mitt jobb, att jag har ledigt tre dagar i veckan så att jag kan göra sådana här små getaways och åka hem lite när jag känner för det (OK, inte för ofta, man är ju inte gjord av pengar direkt).
 
Så, ni där hemma - den 7 maj kommer jag hem! Mormor, du kanske vill träffa mig och Anna en snabbis på onsdagen? 

Helg!

 
Förlåt om jag skryter lite med tanke på er andra som precis påbörjat jobbveckan... Men trösta er med att jag faktiskt jobbade hela helgen då ni andra låg på soffan! Och det kunde inte passa bättre med helg nu med tanke på det strålande vädret vi har här idag. Tycker inte alls synd om min kollega som byter av mig och jobbar dagarna framöver... Jag hade bra timing helt enkelt.
 
Vaknade tidigt av mig själv imorse, runt sjutiden, och kunde verkligen inte somna om så jag gick ut på en promenad i det krispiga vårvädret. Dessutom hade jag huvudvärk hela natten (typ vätskebrist blandat med hormoner som spökar). Det gjorde gott med lite frisk luft! Så borde man starta alla dagar. Det skulle jag nog göra också om det inte vore så att jag började åtta när jag jobbar. Sen kom jag hem, och nu håller jag på att storstäda lägenheten som var i ett ganska ovärdigt skick sedan ett par dagar tillbaka.
 
Så nu tänkte jag fortsätta med städningen!
 
 

Le soleil!

 
Äntligen har solen hittat tillbaka! riktiga sommarkänslor i luften idag. Underbart! Jag har ju min helg nu och idag var jag och träffade Carro i Cagnes sur mer som ligger 20 minuters promenad ifrån oss. Vi gick i över två timmar och det blev sjukt varmt, speciellt i min långärmade svarta tröja... Nästa gång blir det t-shirt. Vi gick hem till henne en snabbis så jag fick se hur hon bodde. Sedan hela vägen tillbaka igen. Var helt död och hungrig som en varg när jag kom tillbaka så har precis slängt i mig lite fullkornspasta med stekta grönsaker i olivolja. Yum.
 
Imorgon har jag och älsklingen en dag tillsammans då vi båda är lediga. Så skönt att vi numera har en hel dag tillsammans! det hade varit värre om jag var ledig på helgen då han jobbar. Får se vad vi gör imorgon, men jag har siktet inställt på picknick! Tänk er en romantisk picknick på stranden ute i försommarvädret... Återstår bara att övertala pojkvännen som gärna vill sova fram till tre när han är ledig... Hmm, återkommer med resultatet.

RSS 2.0