God jul!




God jul kära bloggläsare!


Feber?

Nu börjar jag gå och känna mig sjuk också. Ont i halsen och tung i huvudet. Sen jag kom till Svealand har jag gått och frusit konstant. Antar att den där temperaturskillnaden är en lite väl stor omställning för kroppen...

Så nu får vi hoppas att jag inte är sjuk på självaste julafton. Det vore verkligen otur! Har typ inte varit sjuk en enda gång i år, och så ska man bli det på julafton. Men men. Värre saker finns ju. Och med ipren klarar man sig ju rätt hyfsat.


Jazz Rock



Innan jag åkte hem, för ett par dagar sen var jag ute med ett par killar från jobbet. Sjukt kul kväll var det! Det var riktigt länge sedan jag var ute och det nyttjades till fullo. Hittade en mingelbild därifrån. Vi var på ett ställe som heter Jazz Rock på promenaden.


Back in Sweden.

Nu är jag tillbaka, i dubbel bemärkelse! Med ett fungerande internet, hemma i vardagsrummet. Mysigt att vara hemma! Och underbart att kunna nyttja internet efter en vecka utan... haha. Sitter här i vardagrummet med trådlöst och kollar på Dr. Phil i bakgrunden.

Har ganska mycket planerat för veckan här i Sverige, bland annat ska jag till frisören och göra slingor, träffa ett par vänner, hinna till doktorn och sedan är det ju julafton och efter det är det slapp-mode som gäller.

Kommer tillbaka den 27 igen!


har ej internet sedan 4 dagar, återkommer snarast!


I gave my kids a terrible present.



Haha, det här klippet är sjukt roligt. Kommer ni ihåg på Halloween när föräldrar filmade sina barn när de berättade att de ätit upp allt deras Halloweengodis? Den här gången har Jimmy Kimmel bett föräldrar ge sina barn en utvald julklapp i förväg. Något som de INTE vill ha i julklapp (som en halvuppäten macka till exempel).

Deras miner är verkligen priceless. Haha.


Garderobstrubbel.

Sulorna på mina favoritskor gick sönder idag så var tvungen att slänga dem. Det känns så surt! Älskade de bootsen. Dessutom är min storlek såklart slut nu när jag var där och kollade. Men antar att de också skulle gått sönder efter ett par veckor ändå, så det kanske inte tjänar någonting till...

Häromdagen råkade jag dessutom bränna sönder min favoritkofta med hjälp av plattången. Råkade låta den ligga lite för länge och sen var det värsta orangea brännmärket på koftan och det är ju omöjligt att få bort, så fick slänga den med.

Typiskt.


Mystisdag.











Det blev däremot ingen bio, vi kände att det var mysigast att bara dra hem efter julmarknaden och vara inne i värmen! 

Vi fick i oss både churros och varm choklad, mums
 


Julklappshandling, bio + julmarknad.

Detta står nämligen på planerna idag!

Jag är ju ledig så jag tänkte åka in och handla lite julklappar (har inte handat en enda ännu, skandal!). Sedan slutar Seb vid halv fem och då ska vi ta en runda på julmarknaden. Ska bli riktigt mysigt att sitta med en varm choklad och titta på alla skridskoåkare. Vid sju ska vi gå på bio, en fransk film som heter Intouchables som fått väldigt bra kritik. Återkommer med betyg senare.

Ska bli mysigt med en heldag! Och jag har tjatat i evigheter på att gå på julmarknaden så nu slipper han höra det på ett tag... Jag var ju där en sväng själv förra veckan för att kolla in läget, men det är ju inte samma sak när man är båda två som stroserar runt. Räknar med en ordentlig dos julkänsla!

Förresten - om exakt en vecka åker jag hem!


Rappande 2-åring.



Alltså, ni måste bara kolla in det här klippet. Det är en liten två-åring som inte ens lärt sig prata, men som lärt sig rappa med låtsatsord! Det är så gulligt så jag dör!


Solig vinter.



Jag måste säga att jag älskar vädret som är här nu. Förra året i december var det med deras mått svinkallt, och även jag frös rätt mycket. Det var väl runt 8-gradigt kan jag tänka mig. Jag hade min tjocka ullkappa varje dag och på kvällarna frös jag nästan ihjäl mig när jag åkte hem från Seb. Nu däremot har jag haft min bomullsjacka hela hösten och vintern! Och det är runt 20 grader på dagarna. När jag kommer ut från jobbet har jag oftast inget på mig alls, bara en sjal. DET är livet kan jag säga er!

Så otroligt skönt att mötas av milt och soligt vinterväder. Julkänslan är det inget fel på heller, tack vare alla mysiga julbelysningar (utan dem skulle nog julen kännas långt borta...).

Hoppas vädret håller i sig!


Lördag.



Lösviktsté är något jag verkligen saknar på mataffärerna här. Det finns inte mycket som slår en stor kopp Söders höjder! Eller min favorit som jag alltid knarkar hemma, Champagne & grädde. Den här bilden är från julmarknaden, men antar att hektopriset var rätt dyrt där.

Har precis varit en sväng på Intermarché och köpt lite middagsmat. Och när jag står där och kollar på påläggskorven (dansk salami för er som undrar) så står det en kvinna bredvid mig och fingrar på samma korv. Vem är det inte om S mamma? haha, blev ett lite kul sammanträffande sådär. Vi hade båda två gått i samma tankesbanor och köpt bröd och pålägg så att S kunde göra sig en macka imorgon till jobbet.

Sådär liksom, nu har han två curlingmammor istället för en! Lyckliga människa. Fick skjuts hem (bor två minuter från mataffären, men ändå) och lite bananer på köpet av min svärmor. Nu sitter jag här på sängen och slappar framför tv:n.

Torsdag.

För ovanlighetens skull på torsdagar jobbade jag bara 8-12 imorse. Så konstigt att gå precis innan servicen drar igång! Men skönt. Var dock helt slut efteråt för hade bara sovit ett par timmar och det var så sjukt jobbigt med alla kartonger så var helt död i armarna efteråt. När jag slutade hade jag tänkt köpa en macka från La Brioche Dorée men såg sen att jag glömt mitt VISA-kort hemma! Typiskt.

Hade inte ens hunnit äta frukost imorse. Så jag tog mitt pick och pack och drog hemåt. Sen slängde jag av mig stövlarna och jeansen och i mysleggingsen, och ner under täcket! Såååå skönt ska jag säga er. Vi har absolut ingenting att äta hemma nu så jag väntar på att Seb kommer hem från jobbet, han skulle köpa med sig middag.

Tills dess ska jag ligga och mysa under täcket.


Julstämning






















L.O.G.G




Snygga lappar på armbågarna.


Jag har blivit lite insnöad på L.O.G.G's kläder för tillfället. Tycker det är så fint med deras kläder på vintern. Mysiga sweatshirts, koftor, skogshuggarlooken, stickat, ni vet! Speciellt runt juletider.


Christophe Maé



Gillar starkt den här sångaren! Hans låtar är perfekta att lyssna på när man vill ha tröst i musikform.


Maisons du Monde.





Det finns många bra inredningskedjor här i Frankrike men Maisons du Monde är min favorit. Så otroligt snygga och prisvärda inredningsgrejer! Framförallt underbart fina saker i fransk och amerikansk lantlig stil. Till exempel vackra speglar, ljusstakar, porslin osv. Skulle vilja inreda hela mitt hem med grejer därifrån.


Tomtefar.



I Nice Etoile kan man säga hej till självaste jultomten!


Bordeaux.


Det här nagellacket från Essie kallat " Bordeaux" tycker jag är otroligt snyggt. Speciellt till alla vinterns kläder och färger. Det står med på min önskelista, tillsammans med ett klassiskt svart.


Nytta.


Hamnade på den här bloggen efter att ha läst om den på en annan sida. Jag blev otroligt imponerad och berörd efter att ha läst ett tag om vad de håller på med. Det är precis sånt här man vill läsa om! Bloggen handlar om två unga tjejer som "räddat" ett gäng hemlösa pojkar i Uganda och nu driver ett barnhem där de bor tillsammans. De har totalomvänt pojkarnas liv och ger dem utbildning, mat för dagen, lek och skratt, samt trygghet.

Är det någon av er som har en slant över och vill hjälpa någon som verkligen behöver det, tycker jag ni ska skänka pengar till dessa tjejer och deras barnhem. Här går pengarna oavkortat till att betala hyra för barnhemmet, mat, eventuell sjukvård osv.

Gå in på bloggen Våra skitungar och läs mer genom att klicka här!


Ledig dag 2.

Nej nu får jag lägga av med denna sjusovningen, idag vaknade jag tjugo i ett! Men det har blivit så skönt och svalt i lägenheten och man sover ju så oförskämt bra då. Och så har vi ett jättemysigt täcke. Så när klockan ringer så tänker jag att jag ska dra mig lite bara och sen helt plötsligt vaknar man upp typ tre timmar senare, oops. Imorgon är det jobb i alla fall så då måste jag gå upp tidigare.

Håller nu på att koka gröt och koka te. Sedan blir det lite samma schema som igår; diska, tvätta och sånt där. Ska bli av med den stora tvätthögen i badrummet så att jag slipper tänka på det senare så det blir två maskiner till idag. Det blåser ordentligt ute idag, och det gör ju att mysfaktorn är extra hög inomhus. Kanske sätter på någon film senare. Man måste ta vara på sin lediga dag! Sedan jobbar jag hela veckan så nu slappar jag extra mycket.

- 15 dagar tills jag kommer hem till Stockholm!


Late sleeper.

Herregud, jag sov fram till tjugo i två idag! Det händer typ aldrig. Även när jag är ledig brukar jag ställa klockan på 10 för att inte sova bort hela dagen. Men idag var det så skönt att sova och tydligen behövde jag mycket sömn. Jag får gå upp lite tidigare imorgon istället så hamnar rytmen rätt igen.

Tänkte städa lite, tvätta och duscha och sedan kommer S hem från jobbet. Men det blir nog inte så mycket mer äventyr än så idag! Imorgon jobbar jag inte heller, vilken lyx.


Miss France 2012



Ikväll är det en tv-händelse jag väntat på, nämligen Miss France. Älskar att sitta hemma i tv-soffan och kommentera allas utséende. Ytlig underhållning, visst! men underhållning som underhållning.

Så ikväll blir det en hederlig tv-kväll! Jag är dessutom ledig fram till tisdag så jag har helg nu. Chouette!


ventimiglia.


Det finns massor av små butiker där man kan hitta billig choklad, alkohol, egentillverkad pasta osv! Perfekt om man vill hitta presenter.



Okej, jag har varit sååå många gånger i Ventimiglia (Italien) nu och jag är sjukt trött på stället. Men idag när jag slutat så ville S så himla, himla gärna dit och visade mig ledsna hundögon så jag gav med mig. Slutade ju vid 15 så vi hade hela dagen på oss!

Vi hade det rätt mysigt ändå, åt goda mackor och köpte lite choklad. Men Ventimiglia är en rätt tråkig stad för att vara Italien. Det har nog att göra med att det är en gränsstad (och att det regnat och varit kallt de flesta gånger jag varit där...) 

Hur som helst så hade vi en mysig eftermiddag med lite kvalitetstid tillsammans! Och jag såg ett par sjukt snygga boots för typ 21 euro som jag måste åka tillbaka och kolla på en annan gång.

Sambo.

Vilken underbar pojkvän jag har! Idag var han ledig och när jag kom hem från jobbet var det storstädat i hela lägenheten, tvätten var uthängd, disken gjord, allt rengjort och fint och så hade han gjort i ordning mat till mig och lite fruktsallad! Till råga på detta hade han köpt en liten present till mig, en jättesöt klänning.

Så gulligt! Jag älskar att vara sambo.


RSS 2.0