hot hot hot

Nu är det riktigt varmt!! Redan på morgonen när man är nyduschad och har gått en kvart till tågstationen så är man blöt av svett. Det gäller att ha så lite som möjligt på sig och söka skuggan istället för solen.

Tydligen var det 40 grader som mest idag. Och ja, det märktes!


garden






Igår höll Seb på hela dagen med den bortre delen av trädgården där det är som lite nedsänkt. Titta vad gulligt det blev! Vi har till och med en liten fontän!! Jag visste inte ens att den funkade men tydligen hade han fått den att funka. Så nu kan man sätta igång vattnet där så rinner det så fint! Och så har vi en liten solstol också och lite blommor som han planterat.


dammsugare.


Äntligen har vi en dammsugare! Mikron är köpt men ska hämtas imorgon. På torsdag ska vi kolla på frys.

Det går framåt!

fête foraine


On our way. Jag hade ett ljust läppstift på mig igår men på bilderna insåg jag att det kanske inte var sådär jättesmickrande trots allt... Ser typ ut som att jag inte har några läppar.



Sötaste hunden som låg och sov lugnt på marken mitt bland alla oljud.



S vann mig ett litet plysch-hjärta. À la typisk amerikansk tonårsfilm.

Sjukaste grejen där man hissas upp typ hundra meter i luften med en lina och sen obarmhärtigt släpps för att falla rakt ner mot marken... Här kan vi snacka dödsångest!

Igår var vi på en liten nöjespark i Antibes som ligger vid Marineland. Tur att vi båda är lite fegisar men vi åkte en bergochdalbana i mörker, så kallad "the black hole". Vi såg alltså ingenting under färden och hade självlysande armband på oss. Men njae, föredrar nog att se lite utsikt nästa gång!

Självklart åt vi också sockervadd, på franska kallat "barbapapa". Mums!

Glad midsommar!



Även om avsaknaden av midsommarfirande är mer än tydlig för min del. Klockan tolv idag när jag stod på jobbet så kom jag på att "nu kommer alla släktingar till Lotsvägen och ska äta sill och potatis" och jag fick ett sting av hemlängtan.

Men men, överlever gör man ju! och ikväll ska jag och S till Antibes och äta glass och ligga på en mysig strand. Det blir vårat midsommarfirande.

Hoppas ni andra har en riktigt mysig midsommar med en massa god mat och fint väder!


insidious



Jag och älsklingen såg den här filmen i förrgår. Och fyyyyy i h-vete vad läskig den var. Förväntade mig att den skulle vara en riktig B-film efter att ha sett den ointetsägande bioaffischen men den var oväntat bra och inte alls som Saw-filmerna. Riktigt obehagliga scener, inte blodiga och våldsamma utan psykologiskt läskiga scener.

Ryser fortfarande när jag tänker på vissa scener...


shoes



Hittade de här fina skorna på H&M häromdagen. Är kär! Så sköna fast det är klack. Längtar efter att få inviga dem, när det nu blir. Ikväll orkar jag inte alls gå ut, jobbar hela helgen...


sunny

Sitter här och slappar i lägenheten. Är ledig ända fram till fredag bara för att jag jobbade mer än mina 15 timmar förra veckan, och då måste de dra ner på det veckan efter. Kanske inte jättebra för ekonomin men skönt för mig! Imorse var vi och köpte lite smågrejer till badrummet, men fortfarande har vi mycket som behövs. Det jobbiga är ju att det inte finns något Ikea i Nice, utan 2 timmar bort i Toulon. Så vi får liksom åka runt till en massa olika ställen och leta efter grejerna! vilket kan vara lite jobbigt.

Idag ville vi hitta speglar men det fanns inte där vi var. Inte heller finns det på Carrefour, typ som ett stort Ica Maxi här. WHERE to find it?! Typ sån där vanlig utan ram som det finns på Ikea. Kanske om man kan hitta det begagnat på franska blocket. Där hittade vi ju vårt tv-bord för en billig peng.

Igår var jag på stranden rätt länge med en norsk tjej, Cecilie heter hon. Men fick solsting och huvudvärk sen på kvällen så nu har jag ingen lust att vara i solen på ett bra tag. Man är ju inte gjord för att vara en heldag på stranden egentligen. Kan inte minnas att jag varit det nån gång utan att fått huvudvärk på kvällen. Ändå dricker man vatten tycker man. Men inte tillräckligt antagligen! Tror nog hemligheten är att ligga i skuggan. Då kan man ju faktiskt ligga en hel dag utan att känna sig helt död efteråt. Ska nog köpa ett parasoll!

Idag stannar jag i alla fall hemma och slappar. Letar inredningsgrejer på nätet och sånt. Kanske tar ett fotbad och m tyålar tånaglarna och sånt där skönt!


besök!






Vårat nya tv-bord! Tennis på tv:n, såklart...

Åh nej! Nu skrev jag nyss ett långt inlägg men internet kapade sig så jag får skriva om allt...

Hur som helst. Min käre bror har ju varit på besök här förra veckan för er som inte visste det! Och det var en väldigt trevlig visit. Vi hann med ett besök i Antibes, träff med några av Sebs släktingar och många goda apéritifer. Ett par dopp i poolen blev det också för Håkans del.

Och nu är det ju nämligen också bestämt att mamma och mormor kommer på besök den 25 juli!! Jag längtar något oerhört mycket. Både för att få visa lägenheten men framförallt för att umgås en massa.

Jag hade ju bett om att få ledigt på jobbet ett par dagar nu i juni för att åka hem till Sverige. Men det var helt omöjligt enligt personalansvarige (som för övrigt är en vidrig person). Inte ens när jag bad om han kunde lägga mina två-tre lediga dagar på de två dagar jag faktiskt HAR ledigt varje vecka. Men han ville nog mest bara vara svinig och säga nej. Inte kan man väl vara schysst mot sina anställda! Nej, det går ju absolut inte för sig. Och inte kunde han organisera det så att någon annan (av de typ 10 anställda som faktiskt finns på vårt pyttelilla Subway) jobbade de dagarna i veckan trots att jag sa till i god tid. Nåväl, det finns ju inte så mycket att göra.

Så då skulle jag behövt vänta till september för att komma hem till Sverige. Vilket skulle betytt att jag inte skulle träffat någon av mina föräldrar på 6 månader! Då känns det ju alltså mycket bättre att mamma och mormor kommer nästa månad för då kommer det inte kännas lika långt att vänta till september sen.

gastronomia italiana













Idag när jag var vid Place Masséna så var det en jättemysig utställning om italiensk mat med massvis med små stånd överallt. Hur mysigt som helst! Dessvärre hade jag inga kontanter så jag kunde inte smaka något. Och jag hade dessutom redan ätit en lunchmacka (vilket jag ångrade). Men det fanns mycket smarriga grejer kan jag tala om! Stora korvar, ostar, hemmagjord pasta och olivolja, och så smarriga patisserier.

Hoppas det är kvar imorrn för då ska jag nog gå tillbaka och köpa med mig något. Det var bara riktiga italienare som stod bakom stånden så det var riktigt mysigt att gå runt där och höra alla skrika "alooora!".


vert givré


Har varit sugen på det här nagellacket från Rouge Baiser i ett par veckor, och sist jag kollade var färgen slut överallt. Men idag när jag var inne på Lafayette hade de fått in den igen! Så perfekt fin kombination mellan mintgrön/turkos tycker jag.

vårat nya hem!

Nu har vi skrivit under kontraktet, vi har en lägenhet! Här är vårat nya lilla hem! I Saint Laurent du Var, bottenvåning med liten uteplats och miniträdgård. Känns hur bra som helst!!













RSS 2.0