Helgen

Den här helgen har jag njutit av höstvädret, ätit av denna underbara och barnsligt goda chokladtårta samt shoppat inredningsprylar. Och pluggat, såklart

Frozen yogurt factory

 
Jag kan säga att när jag smakade det här så var jag väldigt glad över att jag flyttat hem till Sverige igen. Kan definitivt leva med det här. Låta mig även få deklarera vit chokladsås till det bästa som hänt glassen sedan karamellströsslet. . Gott.

Vuxenpoäng

 Jag har börjat känna mig läskigt vuxen på sistonde. Se det bara såhär: Jag har börjat plugga (dock osäker på om det är vuxenpoäng, men jag vet i alla fall vad jag vill jobba som och det är riktigt vuxet), jag har skaffat glasögon (!) och jag fyller 25 om några veckor.
 
Det är nu det börjas! Innan jag vet ordet av kommer jag väl vara pensionär och sitta och sticka tröjor till mina barnbarn framför På spåret...

Höst

 

Helt okej...

 
Jag måste säga att jag kan finna mig tillrätta med studentlivet... För hur tråkiga hemtentor än må vara så är det inte så tokigt att kunna sitta under en filt och plugga i soffan när det börjar bli kallt och ruggigt ute!

Underbar vecka!

 
Idag är det fredag och jag är på strålande humör!
 
Igår blev jag godkänd på min första skoluppgift (hurra!) och dessutom har jag ytterligare en fantastisk nyhet som är 90% i hamn men som sagt inte helt klar än så jag vågar inte ropa hej riktigt än. Men så fort det är det så får ni veta!
 
En annan underbar nyhet är i alla fall att jag bokat flygbiljetter till Nice, dem 22 oktober kommer jag och stannar fyra dagar! så skönt att ha bokat och ha ett speciellt datum att se fram emot.
 
En mindre bra nyhet är dock att jag börjar bli sjuk... Har känt mig riktigt hängig den här veckan och det känns som att det håller på att bryta ut snart. Men man kan ju inte få allt. Vore nästan konstigt om jag inte blev förkyld med tanke på den temperaturskillnad min kropp fått utstå när jag flyttade från 28 grader till 15...

Tio underbara dagar

 
I tio underbara dagar har min pojkvän varit här och idag åkte han hem. Vi har myst så mycket vi kunnat och njutit av ett Stockholm som visat sig från sin allra bästa sida. Strålande sol och runt 20 grader i stort sett varje dag! Jag har visat honom min högskola, vi har varit på Grönan och hängt i Kungsträdgården, firat min pappas födelsedag med släkten, grillat, ja, det har minst sagt varit en händelserik vecka. Men framförallt så har vi hunnit njuta av varandras sällskap.
 
Nu har jag en massa studielitteratur att läsa, så det blir tillbaka till verkligheten direkt. Fast kanske lika bra att jag har så mycket att göra så jag inte hinner sakna honom så mycket. Jag hade ju ändå tänkt komma i oktober, så det är faktiskt bara en månad kvar. Det gäller att vara positiv! tror faktiskt att jag har blivit lite expert på det där med positivitet den senaste tiden. När S säger att han tycker det är jobbigt så säger jag bara "var positiv!" och påminner honom om allt som faktiskt är bra med den här situationen. Tänker man på det sättet så blir allt så himla mycket lättare. Det blir vad man gör det till! Och jag tror att inställningen man har till saker och ting gör mycket med vad som faktiskt händer i ens liv och runtomkring en. Låter kanske flummigt, men man en bra attityd så tror jag man kommer långt! Både på det professionella och det personliga planet.
 
Åter till min tjocka kursbok med namnet Arbetslivet! Trevlig lördagkväll på er alla!

Grönan

 

Promenad i naturen

 

Sverige

Hej bloggen!
 
Tänkte att det vore dags med en liten uppdatering. Som ni kanske förstått så är jag nu i Sverige, allt har gått så sjukt snabbt men nu har jag påbörjat min utbildning och allt som hör därtill. Kom ju verkligen i sista sekunden och allt har varit ganska stressigt men nu känns det som att man börjar landa lite. Det har varit mycket som behövts fixats, registreringar, kurslitteratur osv, och dessutom var det kräftskiva med släkten i lördags! Så jag har haft fullt upp.
 
Men till det viktigaste av allt, jag trivs superbra på min utbildning och känner verkligen att jag valt rätt. Och det känns bra att vara i Sverige, även om jag känner mig lite som turist i mitt eget land ibland... Det är sjukt vad mycket som hinner ändras på ett par år! Men det är riktigt kul och spännande. Det känns som att timingen är bra för en gångs skull. Nu saknas bara en lägenhet och ett extrajobb! Och pojkvännen förstås men man kan ju inte få allt på en gång.
 
Dessutm kommer han hit nästa vecka och bor här i tio dagar, så jag längtar såklart massor. Ska bli så mysigt att hitta på en massa saker tillsammans. Får hoppas att vädret är på vår sida, de senaste dagarna har det varit svalt men fint.
 
Nu måste jag plugga vidare och sen blir det sängen, god natt!

RSS 2.0