Gårdagens fika

 
Ja och ja, jag älskar efterrätter! Det här blev gårdagens fika - en så kallad amaryllis från LAC Chocolatier.
 

La famille

Middagen med hans släkt var trevlig, men det slog mig än en gång att vi är så otroligt olika varandra. Ibland får jag bita mig i läppen för vissa grejer de säger... Och om det är något jag har svårt för i livet så är det trångsynta människor. Folk som levt i sin egna lilla bubbla hela sitt liv och inte upplevt andra kulturer än sin egen... Och som sen tycker att allt som är annorlunda är idiotiskt och fel. Istället för att sätta sig in i hur andra människor faktiskt känner. Ja, vi pratar rasism bland annat men också allmän trångsynthet och egoism.
 
Nu vill jag inte låta pretentiös men det känns verkligen som att få noll intellektuellt utbyte. Jag hade gärna sagt vad jag tycker lite mer ingående, men oftast räcker det med "men nu får ni väl ge er" på ett halvt skämtsamt sätt. Någonstans får ju gränsen gå. Jag blir seriöst förbannad på sådana människor så jag kan inte direkt sitta där och låtsats som att det regnar. Speciellt inte när folk runtomkring hör vad de säger... Jag vill helt enkelt inte vara en del av de korkade åsikter de har.
 
Nog för att pojkvännen har en del märkliga åsikter om vissa saker, men jag börjar fatta vart han fått dem ifrån när hans släkt är tusen gånger värre... Och de värsta är att deras belägg för sina åsikter är så otroligt korkade och ologiska att de inte GÅR att ta seriöst. Men man blir inte mindre förbannad för det.
 
Vissa gånger skulle jag verkligen önska att jag vågade markera mer hur jag känner, för inombords bubblar jag verkligen. Jag vet knappt hur jag ska bete mig längre men det börjar bli riktigt tjatigt. Jag vet att man inte kan komma överens på allting men vissa saker är ju verkligen grundläggande. Som respekt och acceptans. Jag trodde verkligen att det var någon som kom naturligt för de flesta men det börjar bli uppenbart att det inte är så. 
 
Det gör mig i alla fall otroligt glad över att jag inte uppfostrad på samma sätt. Och att jag faktiskt lärt mig att acceptera och respektera även sådant som är annorlunda och att jag har en stor empatisk sida som gör att jag bryr mig om hur andra känner. Tänk vad mycket enklare livet skulle vara om alla hade lite mer empati. Jag tror i alla fall att sådana egenskaper betalar i slutändan.

Resto

De senaste dagarna har vi ätit ute hela två gånger. I söndags körde jag och pojkvännen en spontanmiddag ute efter jobbet (ovan) och i måndags träffade vi även hans familj ute för att fira hans mammas födelsedag. Mycket gott båda gångerna! Jag är ju dock lite tråkig och tar alltid samma sak eftersom jag vet att det är gott, så kan inte stoltsera med några nya gastronomiska matupplevelser...


Du soleil

 
Sahar fint vader ar det ute idag! Ja, och typ alla andra dagar ocksa for den delen (inte meningen att gora er avundsjuka nu...). Sjalv far jag vanta en och en halv dag till innan jag far njuta av den har solen och tre dagars ledighet!
 
Imorgon kvall ska vi dessutom ata ute tillsammans med pojkvannens slakt for att fira hans mammas fodelsedag. Det ska bli jattetrevligt!

Byxdress

 
 
Köpte den här på Zara häromveckan när jag och kusinen var och shoppade. Skönare plagg får man leta efter i denna värme!

Värmebölja

Jag sov inte en blund i natt, vaknade säkert fyra gånger under natten för att jag var alldeles blöt av svett/törstig/varm eller kissnödig... Det är obarmhärtigt varmt just nu och imorgon ska det enligt prognoser bli ännu värre, temperaturen ska tydligen stiga till ÖVER 35 grader i skuggan. Kommer vi överleva morgondagen tro eller smälter vi bort?
 
Ännu värre blir det dessutom när man sover två i samma säng och känner av kroppsvärmen från den andra personen... Det blir lite så att man lägger sig så långt ifrån varandra som man kan och undviker att röra varandra bara för att inte få värmeslag. Flyttade fläkten en miljon gånger och bättre blir det inte av att den låter som en mindre motorbåt. 
 
Det enda positiva är att hyn bara strålar av allt svettande... man får ut så mycket vatten och gifter så jag har nog aldrig haft så fin hy som under dessa sommarmånader. Lite jobbigt dock att vara så törstig att man måste gå ut på natten för att dricka...
 
Än så länge tycker jag dock att sommaren är härlig och jag har behov av ytterligare en stor dos strand och hav innan jag kan säga att jag längtar efter vintern. Men jag kan slå vad om att jag fått nog av det här om ett par veckor. Augusti kommer ju inte bli bättre direkt. Väldigt skönt att jag i alla fall jobbar på ett ställe med aircondition och slipper springa runt i en överhettad restaurang och grilla mackor, något jag gjort tidigare somrar... Nog för att det blir rätt tjatigt att göra jobbiga turister nöda och svara på frågor om var bussen till flygplatsen går 114 gånger om dagen, men allt är bättre än att grilla mackor (nästan).

Cap 3000

 
 
Igår var pojkvännen ledig på eftermiddagen och vi höll på att dö av värmebölja så vi åkte iväg till Cap 3000 och njöt av den svala airconditionen i affärerna. Hittade dessutom dessa snygga skor på rea på Zara! Har varit ute efter precis sådana här skor i evigheter och dessutom behövde jag ett par svarta pumps.

Middag i Antibes

Förra tisdagen åt vi som sagt middag i Antibes och promenerade runt i den gamla delen av staden vid muren. Så vackert där på kvällen. Vi såg bland annat en gigantisk båt ute på havet som hade en stor hemmabioskärm uppe på ett av seglen... helt galet! Båtarna som ligger i hamnen i Antibes är bland världens lyxigaste båtar och är typ tio gånger större än allt man sett tidigare.


Besök

 
Förra veckan i korta drag:
 
1. Förfest hemma hos mig innan utgång på Wayne's. 2. Heldag på Castel Plage. 3. Shopping i Cannes! 3. Middag och glass i Antibes.
 
Har haft en underbar vecka, tack kära kusin för att du kom!

Gayparad

 
Första gången jag ser en gayparad här! Fast alltså... Måste erkänna att de har mycket att lära. En fem minuter lång (knappt) parad är ju skamligt i jämförelse med Pridefestivalen i Stockholm. Dessutom, var är de läderklädda halvnakna masochisterna och de barbröstade kvinnorna? (Skämt åsido). Det roliga var att på vägen hem såg jag en transvestit på gatan uppklädd till tänderna och med discosmink och folk vred på sina nackar som om de aldrig sett något liknande i hela sitt liv... Jag menar, en sminkad transvestit är väl ingenting?
 
Än så länge har Frankrike har mycket att lära!

Forlat...

 
Ni har nog fatt nog av sadana har poolbilder vid det har laget. Men har kommer en till. Igar njot jag namligen av solens stralar ett par timmar innan jag drog till jobbet. Vardagslyx! Idag daremot borjade jag atta och gor det ett par dagar till, sa det blir inte mycket sol i sikte.

Jazzfestival

 

La Cabane

Min goda mojito à la framboise, det vill saga hallonmojito.
 
Igar firade vi som sagt pojkvannens fodelsedag och trots att jag var helt K-O som man sager pa franska (helt dod) sa var det en riktigt trevlig kvall. Det var bara jag, pojkvannens bastis och hans flickvan men det var lyckat anda.
 
Vi var pa ett stalle som heter La Cabane och ligger i hamnen i St Laurent du Var. Det kommer garanterat bli varat nya favorithak! Underbara gigantiska drinkar med massa frascha frukter i och sa far man en liten skal godis serverad med drinkarna. Dessutom ar det palmer overallt och allman Bahamas-kansla. Perfekt stalle nar man vill ha en skon kvall med ett trevligt sallskap!

Dod...

God morgon pa er! Sjalv har jag inte den basta av morgnar for jag ar namligen helt galet trott idag... Sov bara runt fyra timmar i natt och idag ar det ju S fodelsedag sa ikvall ska vi ta nagra drinkar pa en bar i hamnen dar vi bor. Jag har ingen aning hur jag ska orka ta mig upp imorgon bitti. Ar redan helt dod och helgen har precis borjat.

Dessutom maste jag panikkopa en fodelsedagstarta pa vagen hem. Garna en present ocksa... han fick redan en av mig for nagra veckor sedan men den kandes sa liten sa vill hitta nagot roligare. Dock har jag typ en halvtimme pa mig att gora allt detta nar jag slutat da kopcentrumet stanger vid 21. Lycka till liksom!

Flowers

 

RSS 2.0