Happy midsummer!

 
Jag måste erkänna att midsommar är en sån där dag som är lite småjobbig att inte få fira och då jag verkligen, verkligen skulle vilja vara hemma! Det sticker lite i hjärtat vid tanken på att jag inte får vara med och äta köttbullar och dillpotatis ute på verandan. Inte blir det bättre heller av att se alla blomklädda midsommarfirande människor Facebook och Instagram, nej det är inte kul alls faktiskt! Alla riktigt slänger det i ansiktet på en, helt hänsynslöst.

Och pojkvännen är inte särskilt förstående gällande denna tradition, han vet ju inte hur viktigt det är för oss att få våran sill och plocka blommor. Han bara skrattar när jag visar bilder på tjejer med blomkransar i håret och när jag berättar om traditionen att resa midsommarstången. "Eeh, vänta nu - först klär ni en stång i blommor och sen hoppar ni runt den som grodor?" Han trodde att jag drev med honom när jag berättade det första gången.

I alla fall - jag säger glad midsommar ändå och hoppas att ni firar extra mycket åt mig! När jag får barn får jag i alla fall några att fira med! Det ska bli en Alfred och Ava ska jag tala om och de ska prata svenska flytande och äta fullkornsbröd och filmjölk till frukost.

Så det så.

God natt!

 
Gud, jag måste vara världens sämsta bloggare. All kredd till er som uppdaterar varje dag och lyckas få ihop intressanta inlägg! Mina känns väldigt meningslösa oftast faktiskt, haha.

Imorgon har jag blivit inbjuden till midsommarfirande faktiskt, och det ska bli jättekul! Har inte firat det på minst två år. Och med svenskar dessutom! Älskar midsommar. Fast det kanske inte kommer kännas så jättesvenskt mitt i denna kvava sydeuropeiska hetta.

Ska försöka sova lite nu, börjar tidigt imorgon. Ska öppna nämligen. Sen ska jag försöka hinna med en powernap när jag kommer hem så jag får lite energi inför kvällen! Fasiken, missar ju veckofinalen av Secret Story. Haha.

God natt på er alla och glad midsommar i förskott, om vi inte hörs imorgon!

Måndag

Har jobbat 12-17:30 idag. Så galet varmt och kvavt ute idag, väldigt glad att vi har en ordentlig air condition på jobbet. Det var som att ta steget in i en bastu när man slutade sen! Ikväll behöver jag däremot inte röra en fena eftersom jag blir serverad middag av pojkvännen. Jag slutade senare, då förtjänar man sådant! Kycklingen är i ugnen för tillfället. Inte helt fel det!

Imorgon tänkte jag och pojkvännen se Sverige - Frankrikematchen på en sportbar, det är ju egentligen bara en match d'honneur eftersom vi blågula redan åkt ur EM. Men det kan väl vara kul att se ändå, tänkte jag. Eller?

Visite

 
När mamma var här så bodde vi på ett jättefint hotell på strandpromenaden, hotell Royale. Vi hade rum med balkong och så uuuunderbar utsikt över havet! Frukostbuffén hann jag dock bara njuta av en av morgnarna då jag började jobba tidigt de andra.

Men vi har hunnit med att njuta massor av mysiga middagar, glass i solen och shopping. På måndagen var jag även ledig. Tack mamma för att du kom! Längtar redan till nästa gång.

Ledig dag

                
                                                     Relax, take it eeeeaaaaaasy...

Jag fick en oväntad ledig dag idag då det nyligen blivit bestämt att caféet ska vara stängt på söndagar. Så jag vaknade sent och har sedan städat, tvättat och legat två timmar vid poolen. Sen sov jag ytterligare lite på eftermiddagen... riktigt slapp-mode! tänkte se filmen The Help ikväll på datorn, hört mycket bra om den.

Igår var vi ute och åt i hamnen, underbart god mat och vi slog till med både vin och efterrätt. On a qu'une vie, som pojkvännen allt som oftast säger! (man lever bara en gång, betyder det. En ursäkt för att göra sådant man inte egentligen borde...) Efteråt tog vi en drink på en bar, men vi stannade inte länge för vi var ordentligt trötta båda två. En väldigt mysig kväll däremot!


Sweden - England



Tänka sig vad fotbollsintresserad man plötsligt blir när det är EM!

Alleeeez la Suède!


Hard work work.

Har för någon timma sedan kommit hem från jobbet, stått upp i över 9 timmar och är slut i hela kroppen! Och huvudet också för den delen. Mest fysiskt dock. Gör öppningen nu i helgen också så det blir tidiga morgnar. Men på måndag är jag ledig, ska bli så skönt!

Imorgon vid 11-tiden landar mamma så jag ser enormt mycket fram tills hon kommer in på caféet! Hoppas jag har möjlighet att stå i baren då. Har gjort det två dagar i rad nu så det kan vara någon annan av tjejernas tur imorgon, minns inte riktigt. Vi turas ju om nämligen.

Just nu sitter jag med fötterna i fotbad och målar naglarna, vardagslyx mitt i slitet! Ikväll ska vi ut på restaurang och det känns väldigt välförjänt. Det var evigheter sen sist. Har inte tid med någonting nu sen jag började jobba. Bara däcker i sängen när jag kommer hem! Men det är som det ska vara.

Nu ska jag fräscha upp mig lite innan vi går ut! Stort grattis förresten Anna på studenten och det är jättetråkigt att jag inte kunde vara där! Hoppas du har en grym kväll i alla fall! :)

La familia



Den här bilden (som dock blev kornig när jag sparade den?) fick vi tagen på bröllopet i maj av en kille som hade en riktigt proffsig kamera. Väldigt fin tycker jag!


04.06.12

Hej på er! Har inte hunnit med att uppdatera den här veckan då jag ju börjat mitt nya jobb. Har varit helt slut när jag kommit hem så det har inte hunnits med så mycket annat. Men nu är jag ledig i två dagar minsann så det är riktigt skönt! Fast jag trivs jättebra på jobbet, jobbar med två svenska tjejer så det kunde ju inte blivit bättre! Pratar svenska hela dagarna, haha. Känns ovant men väldigt kul! Det är för övrigt inga fransmän som jobbar på hostelet så det är engelska och svenska som gäller. Och så franska på kvällen när jag är med Seb! Härlig blandning det där.

Var precis en timme vid poolen, och det var en väldans tur att jag gick därifrån för tio minuter sen för nu började det precis spöregna och åska... men jag hann få en del färg ändå. Nu sitter jag med hårfärg i hårbotten för att fräscha upp min utväxt. Annars har jag städat lägenheten och lite sånt, grejer man brukar göra på sina lediga dagar. Strax tänkte jag gå och handla lite mat också.

Kan inte riktigt fatta att det redan är juni. Hjälp vad tiden går snabbt! Och på lördag kommer ju mamma hit! Hurra hurra.

RSS 2.0