Lovely weekend

   
                                                                Varmt ute nu!
 
Har haft en underbar och väldigt lugn helg. Älsklingen har haft två dagar ledigt så vi har bara varit hemma och myst och lagat goda middagar. Idag är det strålande väder ute så jag har gått omkring i bikini nästan hela dagen. Har legat ute på terassen och solat ett par timmar, behövs inte mycket för att få färg! Hoppas det är fint väder de följande dagarna också så jag kan utnyttja solen lite innan jag åker till svalare breddgrader (Sweden!)

Nu sitter jag och pluggar, ska bli klar med så mycket jag kan nu tänkte jag innan jag åker. Fyra dagar kvar!

La meilleur danse

                   

Ett av våra favoritprogram just nu! Som So you think you can dance ungefär. Vi har haft en jättemysig kväll och jag har fått trerättsmiddag serverad, lyx! Det blev ost-smördegs-grejer till förrätt, ugnsrostad kyckling till varmrätt och profiteroles till efterrätt. Mums! Sitter här väldigt nöjd och belåten.

Imorgon tänkte jag nog utnyttja poolen till fullo, den har öppnat för säsongen nu. Längtar efter att få lite sol på min bleka kropp! Men det blir till att ta det lugnt i början för att inte bränna sig.

Idag är det bara en vecka kvar tills jag kommer hem! HUR underbart! :)


Fraises



Sitter här och har förätit mig på jordgubbar, 1.50 euro på Intermarché, då måste man ju slå till! Jag blandade med lite naturell yoghurt för att lyxade till det. Gott, men mättande!


10 dagar!

Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag åker hem till Sverige, och jag längtar så jag spricker! Kan inte tiden gå i speedfart nu?

Idag måste jag in till stan och se om jag kan hitta en klänning till bröllopet. Hade hittat en jättefin från Soaked in Luxury på Nelly men den är dessvärre slut överallt i min storlek! Så nu gäller det att hitta en annan. Lär ju i och för sig inte vara jättesvårt med allt fint vårmode som finns i butikerna nu!

Trevlig måndag!


Voting



Nu ska jag följa med pojkvännen ner och rösta! Inte jag då men han. Klädd i rosa för ovanlighetens skull.


Aerobics

God morgon! Nu ska jag sätta igång ett gympapass här. Helt sjukt jobbigt så jag lär inte orka hela, sist blev jag dösvettig efter en tredjedel (säger en del om min kondition!).

Lite halvdåligt väder ute, men det passar bra när man har massa plugg att få gjort!


I love you



Älskar dig!

Je t'aime plus que tout mon coeur! Tu rend ma vie très heureuse et je ne sais pas ce que je ferais sans toi dans ma vie... On aura des enfants et des petits enfants et on s'aimera pour toujours.


La nature.






Bilderna är från ett Sverigebesök i maj för två år sedan. Hoppas man har lika tur med vädret den här gången!

Det jag kommit på att jag saknar mest med Sverige är utan tvekan naturen och lugnet. Jag inser verkligen hur bortskämd jag har varit som bott så naturnära och med skog och hav runt knuten. 

Jag känner ofta av ett behov att ta långpromenad och rensa tankarna lite, vara för mig själv. Men sen slår det mig att det inte alls är samma sak när jag går utanför lägenheten här, för jag kan inte gå någonstans utan att stöta på folk eller bilar. Det är ju rätt självklart eftersom vi bor i ett bostadsområde med lägenheter och residens överallt. Men jag har verkligen kommit på att jag saknar naturen och lugnet som det inger att kunna gå på en stig i en skog, helt själv med lite musik i öronen och en hund i andra änden av kopplet. Eller bara helt själv. Det är verkligen meditativt!

Jag skulle göra vad som helst just nu för en lång, tyst promenad längs med vattnet och bland tallar och björkar. Känna den där doften av träd, hav och jord! Och att på sin höjd stöta på ett par ansikten på promenaden, inte massor av powerwalkande människor och bilar och högljudda lastbilar vid sidan av.

Jag kommer utan tvekan vilja bo mer naturnära när jag får familj! Kunna gå ut i morgonrocken och hämta posten, medans det är helt tyst utomhus och bara fåglarna som kvittrar. Sitta ute och sola på balkongen i lugn och ro utan att höra grannarnas musik eller slammer i köket i lägenheten bredvid. Det är verkligen lyx.

Därför ska det bli extra skönt att komma hem om två veckor, jag ska njuta så mycket jag kan av naturen och skogen!

18.04.12

God morgon! Jag ångrade mig angående intervjun trots allt. Klockan fem är lite vääääl tidigt ändå. Skulle betyda att jag måste gå upp vid tre-halv fyra på morgonen. Och det skulle nog inte funka med så olika arbetstider för oss. Inte riktigt värt det. Men annars så skulle jag tackat ja direkt! Synd.

Idag måste jag in och posta en grej, sen hem och plugga. Det är rätt molnigt ute idag. Har mycket att få gjort så ska försöka sätta igång i tid!

Intervju.

Ojdå, nu har jag helt plötsligt en arbetsintervju klockan 9:40 imorgon på ett fyrstjärnigt hotell. Skickade iväg ett mail imorse när jag såg deras annons om frukostpersonal, och nu ringde en kvinna mig nyss om det. Summa summarum = har man ett bra CV och är flerspråkig är det inga problem att få jobb här!

Kul också för jag känner en tjej som jobbar där i receptionen, nämligen en som jobbade med mig på Subway. Det finns ett problem dock och det är nämligen att jobbet börjar 5 på morgonen. Tiden är egentligen inget problem för mig, jag har nog inget emot att sluta vid 13 på dagen och sova en liten siesta på eftermiddagen. Och jag känner att det skulle vara kul att prova något nytt, det känns liksom som att det är ett litet steg uppåt från restaurangvärlden. Att få in en fot i hotellbranschen skulle vara kul och användbart.

Men det där med tiderna måste jag klura ut ikväll. Jag går nog på intervjun ändå och så får vi se, jag kanske inte ens får jobbet så då har detta grubblande varit i onödan.

Enda alternativet vore om jag tog mig dit på skoter eller våran voiture-sans-permis (utan körkorts-bil). Eller att vi flyttar till Nice inom en snar framtid. Jag hoppas på att pojkvännen ska vilja de senare, men tveksamt om han vill det så pass snart.

We will see!

Fönstershopping...


SÖTASTE klänningen, från American Retro (Monoprix)


Sommarens bikini, åker nog tillbaka och köper den om ett par veckor - så snygg!


Instagram



Nu har de gråa molnen spruckit upp igen!


Regn, regn, regn

Idag har det spöregnat helt oavbrutet! Det är alldeles grått på himlen och typikt vara-inne-och-kolla-på-tv-väder. Som tur är så är S hemma och jobbar inte. Har hört att det är oväder hemma också? Snöstorm, usch! Glad över att inte vara där just nu måste jag erkänna. Så regn kan man väl stå ut med!

Vi har precis slängt i oss en sen lunch och tänkte sen gå runt i Cap 3000 som förmodligen 90% av alla fransmän kommer göra idag... regnigt och lördag - katching! Gissar på att affärerna där tjänar storkovan idag...

Ikväll blir det nog bio!


På musiktemat...



Några fler franska låtar som jag gillar lite extra just nu är dessa ovan!


Instagram



Nu har ju Instagram kommit till Android, så jag har blivit en flitig Instagramanvändare! Vill ni följa mig där så heter jag kaaarinr.

Några mer som har det? Vad heter ni?


La Voglia









I tisdags var jag, kusinen och pojkvännen på La Voglia på Cours Saleya som är en av mina favoritrestauranger i Nice. Maten är underbar och portionerna gigantiska! Vi satt inomhus den här gången och på övervåningen, vid ett mysigt runt bord.


L'amour fou

Älskar den här låten just nu, så fin.


Chaussures



Hittade de här underbara pumpsen i en affär i gamla stan i söndags, för endast 29 euro. Kap!


Besök


Några glada gubbar som ville vara med...


Sköna stunder i solen


Strosande på söndagsmarknaden


Tågresa till Cannes


Shopping!


Några timmar till i solen




Brunch med scones

Mitt blogguppehåll har faktiskt haft en anledning, nämligen att min kusin kom på besök i söndags! Jag och Anna har haft fyra underbara dagar bestående av utgång, strosande, shoppande och god mat! Bjuder på ett gäng Instagram-bilder som får tala.


This means war

 


Hetingen Chris Pine till vänster.

Såg denna film igår och blev positivt överraskad. Sjukt rolig och snygg film! Välgjord och igenomtänkt. Verkligen min typ av film. Det skadade ju inte heller att männen i filmen var extremt snygga... Ögongodis på hög nivå! Och Chris Pine, eehh vilken heting!? Att jag inte lagt märke till honom förut. Han är nu min nya kändiscrush.

Rekommenderas!


Glad påsk!


Här sitter jag just nu.

Glad påsk på er allihopa! För mig/oss blir det inget speciellt påskfirande, förutom kanske en chokladhare om jag har tur. Just nu sitter jag ute och solar lite, sen tänkte jag plugga. Ikväll blir det bio!

Hoppas ni alla har en mysig påsk och att släkten har det trevligt på påskmiddagen!


Torsdag




                                                 Påskchoklad hos Jeff de Bruges




                                                                 Parasollet!


                                                              Ogräs-högen...


                                                       ...och här sitter jag nu.

Idag har vi varit en sväng i Cap 3000 då det var ledig dag för S. Åt lunch på ett italienskt café och strosade runt, sen åkte vi förbi Bricorama och köpte äntligen ett parasoll! Ett riktigt fint, knallgrönt sådant. Satte upp det alldeles själv, det blev superbra. När jag var klar satte jag igång och rensade bort massa ogräs i vår lilla trädgård. Vilken skillnad! Håller på att göra i ordning terassen lite fin nu inför våren och sommaren. Så mysigt att kunna utnyttja uteplatsen. Skulle gärna vilja ha en mysig utelampa också.

04.04.12

Idag spöregnar det så jag är rätt nöjd över att kunna sitta och plugga hemma och inte ta mig någonstans. Som S säger, "jag lever ett lyxliv". Haha, säga vad man vill om den saken - jag har då varken någon sportbil eller mycket pengar. Men jämför man med någon som jobbar 7 dagar i veckan så är det klart att det framstår som rena himmelriket. 

Just nu ser jag mest fram emot att min kusin Anna kommer på besök på söndag! Så tidigt som klockan nio på morgonen om jag inte minns fel. Tur att väderprognoserna spår fint väder från och med lördag, det rådande vädret är inte mycket att hurra för. Ska bli så mysigt att turista runt och strosa i stan!

RSS 2.0