food inc.


Den här dokumentären tänkte jag se ikväll. Den är tydligen jättestor i USA men här har jag knappt hört talas om den, förutom på Oprah. Den handlar om matindustrins baksida och "storföretagen" som ligger bakom. 

Hoppas den är intressant!


fredag


Nu sticker jag in till stan och sen ska jag sluta samman med resten av familjen för att åka på middag hos kusinerna. Trevligt!

P.S: Är det konstigt att gå ut med en transparent blus mitt på ljusa dagen? Brukar ofta gå såhär utan något under, orkar inte gå med flera lager liksom. Men nu blev jag lite nojig. Hoppas jag inte ser alltför vulgär ut, haha. 


mår illa...

Usch, jag har mått småilla ganska mycket idag. Typ gaser som satt sig precis i ovanför magsäcken och sånna där grejer. Känner allmänt obehag i magen. Hoppas det inte är någon bakterie för jag är som tidigare nämnt livrädd för allt som börjar på k och slutar på räka.

Ska ta en dusch och hoppas på bättre tider. OBS. Jag åt två skivor påläggskorv idag, som jag senare såg gick ut för tre dagar sedan. Borde jag oroa mig?!

P.S Illamåendet gick över :-)

regnig dag

Herregud, det har regnat non-stop idag. Hoppas hoppas inte det blir sånt här väder när S kommer, fy vad hemskt det vore. Åtminstone en regnfri helg kan man väl få önska sig! Han kommer nog få en chock när han kommer från typ 30 grader till 15, haha.

Han ska bo på ett hotell som heter Rex och ligger typ nära Birger Jarlsgatan. Eftersom jag bor med min familj så tyckte vi båda att det skulle vara lite skumt om han bodde här hemma. Känns lite tidigt liksom, haha. Plus att han är lång och det skulle inte vara vidare skönt i bäddsoffan :-)

Måste kolla upp lite mer vart hotellet ligger. Vet i alla fall att det är T-banestopp Rådmansgatan, men tänkte kolla upp lite mer exakt imorgon!


Såhär ser det tydligen ut!


NYHETEN!

Okej, nu släpper jag den! S kommer nämligen och hälsar på i la Suède nästa fredag!! sjukt va??? Han har sagt att han gärna velat komma hit för att han saknat mig och jag inte vet när jag kommer tillbaka. Men jag trodde inte han menade så snart :D Han ska bara vara här i tre dagar, men det kommer nog bli tre mysiga dagar!

Så nu gäller det att komma på saker att göra här, någon som har förslag? Sånna saker som passar en italienare/fransman som inte pratar engelska eller svenska...

Klappat och klart är i alla fall att han och Anna (kusin) ska träffas. Det roliga är bara att han inte kan engelska eller svenska, och Anna inte kan franska! Hahaha, seriöst. Jag kommer få agera tolk med alla han träffar. Ja, det blir nog inte tråkigt i alla fall!

exercise

Jag vet inte vad som hänt mig mig, jag har typ börjat älska att träna. Så skönt! Har redan hunnit med hela två pass idag och känner mig sjukt energisk. För att inte tala om endorfinerna man får efter ett träningspass! Underbart.

De senaste veckorna har jag verkligen fått in den där träningsvanan, och det har liksom blivit självklart att göra det varje eller varannan dag. Hoppas den här vanan håller i sig!

eftermiddagsfika på delselius


Med föräldrarna. Ja, detta hanns med idag. Både igår och idag har jag ätit en hel del onyttigt så det blir nya tag imorgon. Men jaja, man måste ju leva också. Börjar få ont i halsen nu dessutom, tråk! Jag som kommit igång med träningen. Vill verkligen inte bli sjuk nu så nej, det här ska vi bli två om!

Har förresten eventuellt en väldans stor grej att avslöja imorgon. Det är knappt så att jag fattar det själv. Håll utkik imorgon kväll så kanske jag har kläckt nyheten då!


Mathys



Har inte heller lagt ut dessa mobilbilder på Mathys, det vill säga ungen jag passade hos familjen i Villefranche som jag sedan slutade hos. Ungen går det i alla fall inte säga annat om än att han var söt som få!


dödsfall (?) på Nice plage i juni


Ser ni en mörkklädd person böjd över någon vid strandbrynet?

Den här bilden tog jag med mobilen när jag såg kvinnan drunkna i juni tror jag det var. Gick längs strandpromenaden och såg all räddningspersonal göra hjärt- och lungräddning och en massa folk som stod och tittade. Obehagligt! De höll på i typ en halvtimme men hon låg helt stilla, så jag antar att hon redan var död när de påbörjade räddningsarbetet.

stan

Min outfit for the day. Älskar de här jeansen, fyndade de i en liten butik i Nice för typ 9 euro.

Underbar blus/klänning. 299 spänn.
 

Var på stan idag. Jag är helt pank men kunde inte låta bli att fresta mig själv genom att prova snygga kläder på H&M. Den här blusen till exempel.


chocolate

Är så galet sugen på choklad just nu. Typ en riktigt syndig chokladöverdragen kladdig chokladtårta. Haha! Man har sånna dagar ibland.

Det som är bra är att när man har googlat "chocolate fudge cake" i en halvtimme så känns det nästan som att man satt i sig en hel chokladtårta. Så då är man liksom redo att gå vidare och tänka på annat.

Men erkänn. Skulle det inte vara himmelriket att typ goffa i sig den här stora biten? Försöker inte alls sukta er, nejdå. Vill ju inte dra ner er i det här också! Hehe...


Hello, my name is chocolate

120810

Nu känns det ju som att sommaren kommit på fötter igen! Underbart med sol och typ 23-24 grader. Har käkat lunch i Sickla med mor idag och tänkte lösa in min skatteåterbäring men irriterande som Nordea är så har ju inte alla banker kontanter numera. What? Vad är en bank till för liksom?

Så jag får åka in imorgon då jag även ska klippa mig! På Gino's på Götgatan. Spännande. Tänkte mest tunna ut längderna lite men vi får hoppas att det blir bra!

Kanske slänger in en bild på hur det blev imorgon!

wednesday's dinner





yay!


Man tackar!

taio


Såååå sjukt bra album, Rokstarr. Älskar varenda låt! 

söndag

Sitter här och lyssnar till skön musik på högsta volym med ett glas med Sprite light. En rätt tråkig och småmulen dag och jag har bara slappat framför datorn typ hela morgonen. Och nu är klockan redan fyra! Skumt.

Igår var det kräftskiva med hela tjocka släkten (nåja, mammas sida som vanligt) här hemma. Mums! Jag hade även gjort två uppskattade pajer med hallon och vit choklad till efterrätt. Nu har jag ätit gott för en vecka framöver (I better!). Ikväll tänkte jag ta en lång promenad/joggingrunda alternativt ett spinningpass för att lätta samvetet lite...

Det var allt för idag!


sun is shiiiining

Solen skiner ute (äntligen!) och jag tänkte snart gå ut på en lång promenad/joggingtur längs med vattnet! Har ladda upp iPoden med en massa skön musik. Synd att kameran är lite otymplig att ta med för annars skulle jag visa bilder, det är en helt underbar promenadsträcka.

Må nu solen icke gå i moln! Vi behöver vår soldos efter de otroligt gråa och tråkiga veckorna på senaste.


augusti

Hjäääälp, redan augusti?! Herrejösses... lite mer två månader kvar till min födelsedag alltså. Läskigt, haha.

Hängde aldrig med till IKEA idag, de skulle bara ha några smågrejer och jag hade lite annat att fixa här hemma. Fick ett spinningpass avklarat och lite rensande bland kläder! Vädret är inte mycket att hurra för, jag antar att det inte blir så mycket mer sommar i Sverige det här året. Eller vad tror ni?

Nu har jag precis ätit fisk till middag och jordgubbar till efterätt. Gott! Gjorde misstaget att prova en jacka jag använde när jag vägde som minst typ i vintras, det skulle jag aldrig gjort. Haha, såg ut som en uppstoppad korv i den... Ingen vacker syn kan jag säga! Well, man kan ju inte alltid vara på topp. Har i alla fall kommit igång nu med att äta nyttigare och träna så det är ju huvudsaken. Hoppas bara att jag lyckas ta med mig de svenska vanorna ner igen!

På lördag ska jag dock äta gott på kräftkalaset. Ibland får man unna sig!


army



Rotade fram den här kavajen som jag köpte på Gina Tricot för ganska exakt fem år sedan. Använde den flitigt då och sen har den mest legat bortglömd. Nu känns det som att den kommer komma till användning igen!


langouste

Åååh myys! vi ska tydligen ha kräftskiva på lördag. I love skaldjur! Och framförallt kräftor och räkor. De kommer tätt efter musslor. Ska bli mysigt i alla fall att äta gott tillsammans med släkten.

Jag har inte bokat biljett tillbaka till Nice än, på grund av att jag letar en ny familj (för er jag inte sagt det till tidigare!). Jag har en på G, och jag hoppashoppashoppas att det går vägen. De bor nämligen väldigt bra till och nära centrum. Men jag håller er uppdaterade!

Imorgon ska jag med päronen till IKEA, mamma ville ha några smågrejer. Länge sedan jag var där!


RSS 2.0