Efferalgan




Seb brukar kalla mig "sin lilla Efferalgan" (en värktablett, som Ipren) för att jag är jag är så blek. Och så tycker han jag har ont i huvudet hela tiden också. Men det är faktiskt sant att bredvid honom är jag en Efferalgan för han är lååångt före i solbränd-stadiet!

Mitt ständiga smeknamn för honom är "mon petit Babouche". Babouche är en karaktär i Dora Äventyraren som är ett omåttligt populärt barnprogram här. Alla barn är galna i Dora. Och av någon anledning så känns det helt naturligt att Seb är Babouche. Varför kan jag inte sätta fingret på...

                                                            
                                                                        Babouche

Ett annat smeknamn som används flitigt bland oss är "min lilla rumpa"/"mon petit cul". Konstigt det där med smeknamn...

helgen


Seb i vitt närmast kameran

Joffrey som somnade under Sebs match...

Då var påskhelgen över! Lördagen spenderades genom att jobba fram till 16 och sen åkte vi direkt till "le Var" som det kallas, området där S morföräldrar bor. Sebs kusin Yann hade bjudit in vänner och släkt dit och det var trumspelning och allt möjligt organiserat. Det blev värsta levande orkestern på kvällskvisten och alla spelade diverse instrument. En del av gästerna sov utomhus men det skippade vi dock. Jag, Seb och hans kompis Joffrey var sedan tvungna att gå upp vid 7 för att åka till Hyères där de spelade en av matcherna i en tennisturnering.

Så hela söndagen spenderades på tennisklubben i Hyères. Min älskling är så grym! Trots att han inte haft tid att träna alls de senaste veckorna vann hann sin singelmatch. Lagmatchen förlorade de däremot. Lagturneringen pågår i fem veckor så tre veckor framåt kommer han spela på söndagarna. Nu på söndag är det på deras egna klubb i Nice, ska ta med mig kameran och ta lite bilder då hade jag tänkt!

påskhelg!


Har jobbat mellan 8:30 - 16 idag och på morgonen var jag tvungen att hjälpa till med leverans av en massa varor. Hujedamej, det var tungt! Jag skulle kanske varit till större hjälp om jag var av det motsatta könet och hade lite mer muskelmassa... Men jag antar att det inte var någon annan som var tillgänglig vid den tiden så jag fick väl dra det kortaste strået.

Dagen gick hyfsat snabbt ändå men jag missade dessvärre min tid hos banken som var vid 16 eftersom jag var tvungen att stanna kvar lite. Får ringa om en ny tid imorgon eller helt enkelt gå förbi. Imorrn ska jag in till stan och försöka hitta en liten påskpresent/choklad till min kära pojkvän! Då är jag nämligen ledig och det är såklart väldigt skönt. På kvällen har vi tänkt gå ut och äta!

På lördag jobbar jag och på söndag ledig. I helgen ska vi eventuellt upp till "le Var" som området heter, där S morföräldrar bor. Hans kusin ska ha en fest med släkt och vänner osv med tältning och alla möjliga aktiviteter. Så alternativet är att vi åker dit efter att jag slutat vid 16 på lördag. Men det beror lite på imorgon eftersom Seb har en match och om han vinner den så fortsätter han spela på lördag så då får vi nog stanna kvar i Nice. För mig spelar det ingen större roll faktiskt.

Så ja, det var nyheterna for now! Hoppas ni får en mysig påskhelg ni där hemma!

pacques



Nu när påsken är här skymtar man choklad i varje hörn. I Nice Etoile brukar de göra en sån här liten mini-park varje år med föremål helt gjorda av choklad! Det här året var temat snövit och de sju dvärgarna. Fick lust att norpa åt mig några av svamparna...


huvudvärk.

Har haft en otroligt jobbig huvudvärk sedan igår kväll. Trots flera värktabletter har den inte gett med sig. Och den här gången är det inte migrän utan mer värk bakåt nacken. Och så känner jag mig sådär seg och svag.

Men eftersom jag hade min lediga dag idag så ville jag ju in till Nice ändå så det gjorde jag. Träffade Seb vid halv fyra - halv sex när han hade sin paus. Vi satt och myste i Nice Etoile. Sen gick jag runt lite men insåg rätt snart att jag inte hade några krafter kvar. Bussen hem var dessutom alldeles fullproppad så jag fick ingen sittplats och fick lust att be någon om att få sitta för jag orkade verkligen inte stå mer. Kände mig alldeles gråtfärdig till slut.

Hoppas verkligen att detta gått över till imorgon för annars vet jag inte hur jag ska kunna jobba på. Men jag har ju inte så mycket val så jag får väl stå ut på mitt pass ändå och åka hem och lägga mig raklång i sängen sen...


min sötnos


ledig söndag

Sitter under täcket och gör absolut ingenting. Är ledig idag och Seb spelar flera matcher i en turnering. Hade väl tänkt göra något idag men sen insåg jag hur skönt det var att bara sitta framför datorn och slösurfa! Så jag har lite svårt att ta tag i något.

Lite senare ska jag i alla fall med Seb och en av hans vänner på bio. Känns som ett bra avslut på söndagen! Har även lite småont i halsen så det skadar nog inte att ta det lugnt.

middagstips!



Här har jag ett helt grymt middagstips på en maträtt som ni bara MÅSTE laga snarast möjligt. Detta är himmelriket för smaklökarna vill jag lova!

Detta behövs:

pasta
småtorrt bröd
pesto på soltorkade tomater
olivolja
matlagningsgrädde
fetaost
kyckling (filé eller färdiggrillad)
ev. ruccolasallad

Koka pastan. Smöra en gratängform och häll i pastan. Smula ihop motsvarande typ 4 skivor bröd och lägg i en skål. Gör likadant med fetaosten. Mixa ihop brödsmulorna och fetaosten. Hacka kycklingen i lagom stora bitar och lägg i pastan, blanda runt allt så kycklingen hamnar jämnt. Häll över matlagningsgrädden och blanda runt. Fördela peston jämnt i klickar över pastan. Strö över blandningen av fetaost och brödsmulor så den hamnar som ett täcke på pastan. Ringla över lite olivolja.

In i ugnen på typ tio minuter, eller lagom till att brödsmuleblandningen har fått en lite gyllenbrun färg. Strö gärna över lite ruccola också så blir det extra fint.

ÄT OCH NJUT!

got my contract!


Lu et apprové,
jobbkontrakt i handen. Bara halvtid men känns ändå super!


tisdag

Varken jag eller älsklingen jobbade idag så vi har mest legat i sängen och myst, kollat på tv och sen tagit oss till banken i St Laurent. Måste ju nämligen skapa bankkonto nu vilket jag inte behövt haft tidigare när jag varit student och au pair. Så nu har jag fått en tid till fredag förmiddag för att fixa bankkonto! Väldigt skönt.

Nästa steg är att ansöka om Carte Vitale, alltså ett sjukvårdskort kan man säga. Tydligen är den processen ganska seg och det kan ta flera månader innan det är klart. Men vad jag hört från mina arbetande vänner här så ska det tydligen gå att skriva kontrakt och jobba innan man har kortet så jag hoppas det inte blir några problem på den punkten. Ska nämligen skriva jobbkontraktet imorgon förmodligen.

Nog om det! Börjar kolla på datum för att åka hem till midsommar. Man måste ju vara ute i god tid för midsommar är ju typ den tiden på året som alla svenskar vill hem... men jag tänkte på typ runt den 23 juni och vara hemma några dagar. VILL verkligen vara hemma på midsommar och få insupa den svenska sommaren lite. Och äta svenska köttbullar, gravad lax och dillpotatis! Mums.

lördag

Känner mig på väldans bra humör idag! Har jobbat mitt första pass idag och även om jag stundtals kände mig som en vilsen duva så gick det mestadels bra. Det gäller ju bara att lära sig allt i början och när man väl fått in allt så känner man sig mer säker. Den första veckan/de två första kommer jag bara jobba 15 timmar i veckan så det är alltså 3 timmar per dag. Sen kommer det stiga till antingen 25 h/vecka eller 35 h/vecka, har inte riktigt bestämt mig än men jag tror det blir 25 h. Sen kanske jag kan få in någon barnpassning eller liknande under några andra timmar i veckan.

Kom hem för en halvtimme sedan och nu tänkte jag slänga mig in i duschen och sen ska jag iväg till Camilla, en dansk tjej som har födelsedagsfest hemma hos sig. Seb kommer senare då han slutar vid halv elva. Ska bli kul att träffa lite folk!

Kram på er och ja, jag är sjukt avundsjuk på ni Eklundare och Roosare som är på 50-årsfest just nu!


Jag har fått jobb!!

Subway! Var på intervju igår och allt kändes jättebra och idag fick jag beskedet att jag fått jobbet. Är så sjukt glad!! Äntligen är detta letande över. Börjar första dagen på lördag och efter det får vi se hur jag jobbar.

Mitt på Jean Médécin och bara några minuter ifrån Sebs arbetsplats :-)


update

Nu så har mamma åkt hem för ett par dagar sedan och det känns såklart lika tråkigt varje gång! Skulle önskat att hon stannade minst en vecka men det är ju inte alltid det funkar med flyg, jobb osv. Vi hade det i alla fall hur trevligt som helst och hann med att njuta av vin på brasserier och prata om allt mellan himmel och jord. Riktig kvalitetstid. Har ätit mycket goda måltider på restaurang dessutom, skaldjur och ostbricka för att nämna några.

Dessutom fick mamma träffa Sebs mamma och styvpappa och det var en liten upplevelse. Speciellt då ingen av dem pratar engelska och min mamma väldigt begränsad franska. Så jag fick agera tolk och det funkade faktiskt ganska bra!


Vårt fina hotellrum



Negresco i bakgrunden




En solbränd mor och så älsklingen


RSS 2.0