Mina drömskor


Från Zara såklart. Snälla finns kvar i min storlek om ett par veckor, okej?


Trött

Jobbade första dagen idag, är helt slut! Men jag trivs bra! :) Imorgon jobbar jag dock inte för då har jag en tenta, sen jobbar jag igen på torsdag. Ska öppna på caféet då, hoppas det går bra och jag inte bränner upp stället! hehe.

Hoppas vädret blir fint imorgon så jag kan hänga vid poolen efter tentan, vore inte dåligt. Men nu blir det sängen, hela kroppen skriker efter vila. God natt på er!


Mors dag



Grattis världens bästa mamma på mors dag! ♥


Samedi soir



Håller på att städa för fullt hemma för ikväll har vi bjudit hem folk hit. Sen blir det utgång!


Secret Story!



Jag älskar detta program! Jag följde det slaviskt förra sommaren och ikväll är det äntligen säsongsstart igen. Underbart! Det är lite som Big Brother fast alla deltagare har en hemlighet som de måste dölja för de andra. Fick en chock däremot då jag halvt känner en av deltagarna... en kille som bor här i Nice, kompis till Camilla som jag varit ute med ett par gånger! Haha helt sjukt. Det blir extra spännande att följa det nu!


Nytt jobb

Idag har jag provjobbat och dessutom kirrat ett nytt jobb! På ett hostel som ligger mitt emot Lafayette. Jag kommer jobba i det nyöppnade cafét på hostelet, och det känns jättebra. Börjar den 29 maj!

Villa Saint Exupéry Beach heter hotellet! Det var dit jag var på intervju häromveckan.


Cannes




Camilla



Emmie, Cecilie och Camilla

På Baôli

Haha vad händer?



Idag träffade jag Camilla, Cecilie och Emmie i Cannes för lunch. Först åt vi på ett Café Bohème och sedan delade vi en roséflaska på Baoli Beach, jetsetstället nummer ett. Jag drack däremot inget eftersom jag haft en hemsk migrän sedan ett par dagar tillbaka. Ingen kändisspotting tyvärr men riktigt fint väder och en hel del spektakel ute på stan!


En magisk kväll!

























Åh, gårkvällen var helt magisk! Jag älskar att gå på konsert! Fast det var riktigt länge sedan jag var på en, sist var Red Hot Chili Peppers typ 2001 i Globen. Och det är verkligen häftigt hur tekniken utvecklats sedan dess! Det känns inte längre som att man bara är publik utan snarare att man är en del av showen. Alla hade dessutom blinkade armband i olika färger som satte igång under vissa låtar... sååå jädrans vackert att se alla 45 000 olika armband glittra i olika färger!

Och en extra bonus var dessutom att Marina and the Diamonds var ett av förbanden!

Une soirée inoubliable!


Tonight!

     

Antingen så är det inbillning eller så börjar migränen gå över till feber nu? Känner mig varm och konstig. Hur som helst så har jag inte tid för det för ikväll är det nämligen Coldplay som gäller! Jag väntar på att älsklingen ska komma hem så ska vi snart sticka iväg.

Tar med mig kameran så förhoppningsvis har jag ett gäng bilder att bjuda på senare ikväll! Hoppas ni har en trevlig tisdagskväll!

Regn, regn, regn!

    

Det har regnat tre dagar i rad nu, jag har så fått nog av detta gråa väder! Som tur är ska det spricka upp imorgon för då är det ju nämligen Coldplay som gäller! Och ståplats är ju inte sådär jääättekul när man måste stå med ett paraply i flera timmar... hur bra musiken än är.

Har en jobbig migrän som satte igång imorse som en tickande bomb vid ena tinningen. Den kommer som ett brev på posten varje månad precis innan lingonveckan och det finns inte så mycket att göra åt det mer än att hålla ut... Och ha TREO-tuben nära till hands för att lindra det värsta!

På onsdag ska jag i alla fall dra in till Cannes och spana lite kändisar med Camilla och så Cecilie och Emmie som är på besök! Spännande. Kanske man stöter på Ryan Gosling eller någon annan snygging ute på croisetten? Man kan ju alltid önska...

Welcome to St Tropez

          

S är ledig hela tre dagar helgen som kommer på grund av Grand Prix i Monaco och det hör verkligen inte till vanligheterna att vi har flera dagar tillsammans. Efter lite funderande har vi kommit överens att vi ska ta en dagsutflykt till St Tropez någon av dagarna! Ska bli jättekul för jag har faktiskt aldrig varit där. Hoppas på fint väder och lite kändisspotting, hehe. 

Dessutom ska det bli jättemysigt med lite tid på tu man hand för det är vi inte bortskämda med kan jag tala om!


Dagens vill ha!


Något av dessa söta par ballerinas från Asos att traska omkring med i sommar!


Dilemma

Tänker bara på den där låten med Kelly Rowland när jag hör det ordet, fy sjutton vad jag avskyr den, haha!

Nåväl. Imorse skulle jag haft en omtenta (kunde inte det andra datumet) men tydligen hade läraren glömt bort det så det blev det inget av. Blir nästa helg istället. Istället fick jag skynda mig in till stan till ett möte som gick väldigt bra, jag är nu förväntansfull inför resultatet! På tisdag får jag samtalet jag väntar på. Däremot står jag mig inför ett litet dilemma just nu och håller på att fundera ut en smidigt utväg ur denna situation. Jag har försatt mig i en ganska komplicerad sits kan jag säga! Men det löser väl sig som med allt annat antar (hoppas?) jag.

Återkommer snarast med detaljer.


Pink watch



Älskar min nya klocka! Piffar upp vilken tråkig outfit som helst.


Brownies





Jag tänkte egentligen baka chokladmuffins med vad som såg ut att motsvara Dumle-kolor innuti men kolorna visade sig vara hårda som Werther's-godisar så min plan gick i stöpet. Istället gjorde jag brownies och lyckades smälta kolorna, och ringlade dem sedan över den färdiga brownie-kakan!

Det ser i alla fall väldigt gott ut, om det är det får jag veta lite senare när jag och S har provsmakat.

Profiteroles

    

Till er chokladälskare som ska till Nice kan jag varmt rekommendera att beställa in ProfiterolesLa Voglia. För er som inte vet vad Profiteroles är så är det "degbollar" fyllda med vaniljglass, serverade med chantilly (söt grädde) och varm chokladsås.

Notera att detta bara är ena halvan av konstverket. Portionerna är riktigt stora (deras chokladmousse är känd för att vara just gigantisk), så vill man inte riskera magont så är det en smart idé att dela!

Bad weather

    

Regnet bara öser ner idag, så jag väntar på att S ska dyka upp snart då han inte jobbar när det regnar. De har ju ingen inomhusarena utan är alltid utomhus! Ja, här är det nästan alltid bra väder så det behövs inte...

Själv fick jag ett mail igår som jag väntat tålmodigt på, förhoppningsvis har jag mer att berätta om det efter helgen då jag ska på ett möte då! Håller verkligen tummarna för detta, gör det gärna för mig ni med!

För övrigt är det mest plugg idag, har mycket att göra och en tenta imorgon bitti. Bisous!

God morgon!

Älsklingen är ute och köper färska croissanter och jag håller på att städa lite här hemma. Röd dag här idag precis som i Sverige så S är ledig. Kanske blir det frukost ute på terassen till och med, det blir premiär i sådana fall! Egenligen har man ju kunnat sitta ute i en månad minst men det har liksom inte blivit av.

Ikväll blir det förmodligen bio! Vad vet jag inte riktigt än men vi får väl se. 

Hoppas ni får en trevlig torsdag!


Sommaren is on!


14 år


Såhär såg jag ut då! Bilden togs i Thailand.


Vad jag har hunnit med...

 
Morgnar med DN och yoghurt med vaniljsmak


Druckit mängder av koppar champagne & fläderté!


Promenerat under blommande träd i Kungsträdgården


Ätit mjukglass på Fjällgatan


Smugit till små ostbitar till den här rackaren

Under mitt besök i Sverige är bland annat följande!


Bröllop


Det söta brudparet


Den fina kyrkan









Ma famille


Out to dinner


Älsklingens snygga tröja som han fått av svärmor!





Igår hade vi en mysig kväll på restaurang för att ta igen att vi varit ifrån varandra hela 11 dagar! Vi åt på en restaurang som heter Chez Freddy på Cours Saleya i gamla stan.


Hanging by the poolside


Hemma



Älsklingens söta lilla brev och blomma på sängen när jag kom hem! ♥


Going home

   

Imorgon åker jag alltså hem igen! Längtar massor efter Seb men det är som vanligt tråkigt att inte riktigt veta när man ser familjen nästa gång. Mamma ser jag ju om några veckor när hon hälsar på mig men det är liksom annorlunda att vara hemma, helt hemma. Men som sagt, man kan inte få allt här i livet...

Igår var det bröllop för min kusin och hans (nu) fru, otroligt trevligt! Tack så mycket, Jenny och Tomas! Riktigt god mat var det också, skaldjur - precis i min smak.

Lägger upp lite bilder från bröllopet imorgon när jag kommit hem igen! Nu måste jag fortsätta packa och sedan hoppa i säng. God natt!

Bonne nuit!

Har haft en riktigt bra dag idag - har hämtat mitt pass hos polisen och lunchat med pappa uppe på Fåfängan. Fin utsikt, men själva caféet rekommenderar jag absolut inte - ohyggligt dyrt och verkligen inte prisvärt! Jag fick en torr liten macka för hela 90 spänn och pappa tog en hamburgertallrik som skulle kunna komma från en korvkiosk, för den fick han betala hela 185 riksdaler. Hujedamej! Nej, blir nästan irriterad på sådana överpriser. Då ska maten verkligen vara något extra. Men vi hade det trevligt ändå! På eftermiddagen träffade jag en kompis som jag inte träffat på flera år, och det var verkligen kul att ses igen. Vi hade mycket att ta igen! :) Hoppas det inte dröjer så lång tid innan man ses nästa gång.

Nu måste jag däremot hoppa i säng för imorgon ska jag upp för att gå på bröllop (inte mitt eget då, som ni kanske förstår!). Ska bli kul att träffa delar av släkten som jag inte träffat på flera år. Så nu måste jag få lite sömn!

God natt!


En Suède




                                Sömntutan som fyllde 14 år för några dagar sedan!


                                                                  Fotografiska



                                                            Underbar räksallad!

Ursäkta för förseningen kära bloggläsare! Jag är så dålig på att blogga när jag är hemma, glömmer helt bort det då. Har kanske inte jättestor lust att blogga heller när jag är hemma för att vara ärlig. Men jag åker ju inte hem/tillbaka förrän på måndag så lite uppdatering är väl på sin plats!

Hittills har jag varit på spex på KTH (brorsan som spelade), träffat släkten över japansk mat, varit på Fotografiska och lite annat smått och gott. Har ju även en sprillans ny underbar kamera (Canon Powershot S95) som jag är lite förälskad i så förhoppningsvis märker ni lite skillnad på kvalitén!

Bjuder på lite bilder som får tala för besöket än så länge!


Packar



13:15 imorgon bär det av till Stockholm! Så nästa gång vi hörs är från Sverige! :)


Irritationsobjekt.



Vem
kom egentligen på det här med att man ska använda KORKEN på tvättmedelsflaskan för att hälla upp rätt mängd? Sämsta utformningen ever! Fräscht när allt rinner ut igen liksom så fort man sätter på korken! Grrrr.


1 maj

      
                                                              Min personliga coach! 
                
                                                                     Allez, on bouge!
               
                                                                     En trött jag.

    
                               Var tvungen att stanna till ibland och titta på den fina utsikten.


Idag är det röd dag här så allt är stängt och alla fransmän är lediga. Förutom Seb då såklart, som ju gör sin praktik. Det har varit riktigt dåligt väder sedan ett par dagar tillbaka men nu har det i alla fall slutat regna, äntligen! 

Tänkte ta en liten powerwalk/joggingtur senare där jag och S var ute i förrgår (se bilderna), det är en riktigt djävulsk uppförsbacke i början på typ en halvtimme, som aldrig tar slut så sist fick jag gå upp för hela den. Men det är riktigt bra träning för lårmusklerna det med! Och det var en otroligt vacker utsikt däruppifrån.

För övrigt tänkte jag köra ett par maskiner tvätt för att få kläder rena tills på torsdag. Inte mycket mer än så!

RSS 2.0