det skulle blivit strand, men blev istället stan

Jag skulle möta Madde idag för att ligga på beachen men just när jag skulle gå så drog molnen fram och det blev alldeles grått på himlen! Vi låg en stund ändå men annars har vi gått omkring i våra beachkläder hela dagen (och rökluktande dagen efter-hår för min del). Blev helt slut efter ett tag, men nu hann jag sova en halvtimme på eftermiddagen så har fått lite ny energi!

Har precis tvättat håret, med schampo två gånger för det luktade så vidrigt (vi satt i rökrummet igår). Ni ska bara känna min kofta, den ger ordet STINKER en ny innebörd. Om en halvtimme ska vi dra så måste göra mig klar nu!

Bisous!

sortir avec madeleine




Hmm... vart gick vi inte ikväll? Först Wayne's, sen Pompei, sen Blue Whale. Vi träffade ett trevligt gäng på Pompei som vi sedan följde med vidare, men på Blue Whale var vi tvungna att köpa drinkar för att få stanna kvar. Och det var vi inte sugna på. Men en upptäckt var att större delen av Wayne's personal hängde på Blue Whale efter stängning... ja, då vet man det!!

Ser redan fram emot imorgon då det blir en riktig partykväll! Ca va être très bien!

Mais bonne nuit tout le monde!

bloggändring pågår... men fortsätter imorgon

Ja, nu börjar det likna lite så som jag vill ha det! ska bara få upp någon bild högst upp på bloggen. Snyggare när det är enkelt tycker jag.

Har varit så otroligt trött idag, vet inte om det är antibiotikan. Kände mig helt död ett tag på lektionen... Ikväll ska i alla fall Madde komma hit och vi ska till Wayne's. Men det blir en lugn kväll för mig utan alkohol och förhoppningsvis kommer jag hem rätt tidigt.

Ska ju ut imorgon eftersom Lina åker hem då, så det blir stor fest med middag, utgång, High Club och hela baletten!


natt

Nä, nu vet jag inte alls med designen. Får se om ett par dagar om jag fortfarande gillar den, annars byter jag tillbaka...

Har i alla fall varit ute och ätit middag ikväll med Tomas och Jenny, jag åt en väldigt god getostsallad. Vi hade väldigt trevligt, tack för middagen! Imorgon börjar jag sent, innan dess ska jag försöka fixa med alla papper jag fick från au pair-agenturen... samt scanna en massa. Suck! Känner redan som att jag har tagit mig vatten över huvudet. Men vad gör man inte?

Jaja, ska försöka att inte stressa upp mig. Det löser sig nog! Och herrejösses, klockan är tre. Man måste ju faktiskt sova också.

middag och eventuellt match

Bloggen blir så tråkig såhär när jag inte kan ta några bilder! Men snart kommer kameran (förhoppningsvis, annars polisanmäler jag killen!! grr)

Nu ska jag äta middag med Tomas och Jenny som är här. Efteråt är det tydligen nån match (har noll koll) så ska kanske möta upp de andra. Men ingen öl blir det för min del!

Pappa, visst har du en scanner där hemma någonstans? Skulle behöva be dig om att scanna in ett gäng dokument åt mig om du ville vara så himla gullig!


I love antibiotics!

Helt otroligt vad det kan göra för kroppen. Känner mig redan mycket bättre, trots att halsen känns av lite fortfarande. Febern är borta och jag har mycket mer energi. Fem tabletter om dagen, det är grejen helt enkelt.

Nu klockan två ska jag till en au pair-agentur på Rue Masséna för att kolla om de har några familjer i Nice. Jag vill ju stanna här i sommar. Och jag ska göra allt i min makt för att kunna göra det också. Annars blir det Draguignan i maj, men som sagt... Jag ger inte upp.

Efteråt tänkte jag möta upp tjejerna på beachen för strandhäng. Det kommer tydligen bli rekordvarmt idag! Nästan alla på skolan går omkring i kjol och skjorts så jag känner att jag måste tänka om i min garderob litegrann. Har mest jeans och sånt som inte känns vidare somrigt. En del blusar har jag i och för sig. 

Nej, nu måste jag dra iväg! Har bråttom.

Hmm...

Vad tycker ni om layouten? behålla eller byta tillbaka till den gamla?? Var ärliga nu.

Jaja. Jag ska nog ha kvar layouten och sen kanske jag byter ut headern (bilderna) om ett tag när jag tröttnar, det vill säga om kanske ett par dagar...

ändring av bloggdesign...

Håller på att ändra bloggdesignen så därför ser det lite rörigt ut ikväll! Något ska man väl få gjort när man är sjukling.


antibiotika


Nu har jag precis varit hos en läkare och fått antibiotika. Så skönt! 6 dagar ska jag ta tabletterna och förhoppningsvis känns det bättre inom ett par dagar.

Tråååkigt bara att jag inte kan följa med Julia, Elaine och Sofìa och äta på Irish Pub ikväll!! Får sitta här i min säng med värktabletterna och vattenflaskan som bästa vänner...


tennisbollar

Fy fan... mina halsmandlar är stora som tennisbollar. Har inte sovit på hela natten. Vill bara gråta just nu, så ont gör det.

neeej... jag har blivit sjuk!!

Fick megaont i ena halsmandeln igår kväll och mådde illa, kände liksom att det var något som inte stod rätt till. Så vaknade jag tre i natt av att jag var kokhet och låg och vred mig. Fy alltså! Nu har jag blivit sjuk igen, har legat i sängen hela morgonen. Det är nästan precis samma som förra gången jag var sjuk.

Så himla dålig tajming, med tanke på att Tomas och Jenny kommer imorgon och jag vill vara frisk och inte ligga i sängen hela veckan. Men jag får väl leva på Ipren som förra gången...

Blä.

från i tisdags!






au pair-familj-träff

Har precis kommit hem från en träff med en familj som bor i Draguignan! Kände mig förresten grym som kunde prata franska med dem under hela dagen utan några större problem. Det verkar i alla fall som att det är dit jag beger mig när min kurs slutar i Nice. Om jag inte hittar något annat, bättre alternativ. Draguignan ligger typ en timme från Nice med tåg. Vill egentligen stanna i Nice, men om jag inte hittar något annat så får jag helt enkelt ta vad som finns!

Men de var trevliga, typ i trettioårsåldern och väldigt lätta att prata med. De har alltså en restaurang i Draguignan och bor i samma hus, och jag kommer bo på tredje våningen i ett rum på 22 kv.meter med 15 kv.meters terass! internetuppkoppling, egen kyl osv. Så det är väldigt självständigt. Jag kommer jobba ungefär tre dagar i veckan så har rätt mycket fritid om man säger så.

Men jaa.... vill ju inte lämna Nice egentligen. Så det tar emot lite! Älskar ju pulsen och stadslivet. Men det blir nog bra. Kan ju vara kul med en annan stad också, och Nice kan jag ju hälsa på när jag vill.

Här är bilder från restaurangen:





partylåt volym 2


Det här är en annan låt som spelas frekvent på klubbarna här. En grym låt att dansa till!

igår


Elaine et moi!

putain

Aaaj! Har huvudvärk och blåsor på fötterna efter mina klackar... Samt sömn och vattenbrist. Min nya bakis-craving är chèvreost. Därför har jag bestämt att vi ska gå och köpa den gudomliga parma-mozzarella-chèvre-mackan i gamla stan som frukost/lunch. Mmmm... Det var en händelserik kväll igår som vanligt. Men Wayne's är verkligen inte bra på fredagar och lördagar. SÅ mycket folk, fulla engelsmän och äckliga italienare (som hävdar att de liknar George Clooney).

Men så fort vi kom till High Club vände allt totalt! Älskar det stället, musiken, inredningen, folket. Det är liksom en helt annan typ av folk där.

Men jag berättar mer när jag fått bilderna från Elaine... haha. Då kommer det lite mer smaskiga detaljer minsann!


milano


Detta, mina damer och herrar, har jag nu utnämnt till världens godaste kakor. Milano av Pepperidge Farm. They are incredible.


je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part


Tro det eller ej men jag köpte faktiskt en fransk pocketbok igår. För att förbättra ordförrådet ytterligare! Anna Gavalda känner jag igen, kanske min bokmal till mamma känner igen boken? Titeln betyder typ "Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans". Visst låter det poetiskt?

Ser faktiskt fram emot att börja läsa den!

Nu ska jag handtvätta miljoner plagg, och sen försöka sova i en halvtimme innan vi ska ut och äta ett gäng. Ikväll blir det High Club!

utekväll

Jag har precis kommit hem från Wayne's trots att det inte egentligen var tänkt att gå ut ikväll. Men det blev helt enkelt så! Jag träffade den franska killen jag träffade i tisdags igen, haha. Han är söt, men kanske inte riktigt min typ... i alla fall så pratade vi en del och sen fick jag och Lina skjuts av dem hem. Väldigt behövligt! Var glad att jag inte gick vidare som de andra utan valde att gå hem. Kommer trots allt gå ut imorgon och på lördag också så jag kommer ändå vara tillräckligt trött efter den här helgen.

Får se om vi träffas imorgon igen! Vi tog en hel del bilder (vet inte vems kamera det var... Janices tror jag) så kanske kommer det upp någon bild på oss, haha. Om de inte är alltför hemska... På lördag blir det förmodligen inte Wayne's för då är det nämligen tänkt att jag ska gå ut i Cannes med ett gäng svenska och några norska tjejer! Får se om det blir så eller om jag stannar i Nice.

Men NU ska jag sova! Herregud jag har så mycket inplanerat den närmsta tiden så jag vet inte hur min hjärna ska kunna lagra allt... jag antar att jag behöver en lång natts sömn till att börja med. Imorgon börjar jag tre och jag ska sova så länge jag bara kan!

Bonne nuit!

wayne's



Sofía (från Uruguay)


Cengiz (Schweiz), som alltid bjuder laget runt x antal gånger...

De här första bilderna är från i lördags (när jag tappade bort kameran och mobilen...)








Svettigt...

Jag, Willemijn, Janice och Lorena. Haha, verkar som att jag började med någon stirrig min-pose i slutet av kvällen.

Gillar verkligen det gänget jag var ute med igår, vi har alltid så sjukt kul!


7up


Jaha, vad har denna dagen bestått av? Jag vaknade vid nio trots att jag inte kom i säng förrän fyra. Det går bara inte att sova när man är bakis och måste gå upp och dricka vatten hela tiden... samt att alla ungar på skolgården väsnas så mycket på morgnarna så man vaknar nästan alltid av det ändå.

Gårdagen var i alla fall superkul! Först gick vi ett gäng från min våning och åt pizza, sedan till en irländsk pub och tittade på fotbollsmatchen (Barca-Inter har jag för mig... haha, ja så uppmärksam var jag). Vi drack en varsin öl och jag tänkte för mig själv att det faktiskt inte är så äckligt med öl. Helt okej faktiskt.

Sedan drog vi vidare till vårat älskade stammishak Wayne's. Stället med den snygga (och trevliga) personalen, sköna 90-talsmusiken och de sönderdansade bänkarna. Jag träffade bland annat en kille från Nya Zealand och råkade bestämma träff med honom idag, men jag gick inte dit... hoppas inte han tog det alltför seriöst, och insåg att jag faktiskt var lite dragen när jag gick med på det.

Sedan när vi kom hem ställde sig Cengiz och lagade pestofylld pasta till oss hungriga. Det var en minst sagt god måltid. Men jag måste erkänna att jag varit jättekonstig i magen hela dagen idag, riktig magknip och ja, jag går inte in på några detaljer. Tror det var kombinationen av pizzan (som hade en massa ost) och peston som blev lite för mycket för min stackars mage.

Hur som helst, idag vaknade jag 9 och vid 12 gick jag och Toby till stranden. Vi solade en timme kanske, sen började molnen dra fram litegrann. Sen lektion mellan 3 -6 och ja, nu sitter jag här. Har precis ätit en skum middag bestående av en 7Up, en yoghurt, en mandarin och en muslibar. Jag var sugen på alla de sakerna och då tyckte jag att min kropp skulle få just det också.


jaja...


voilà! sån här toppenkvalité är det på webbkameran för den som undrar.

Bloggen blir inte så rolig under den närmsta veckan känner jag. Har känt mig lite off de senaste dagarna för att både mobilen och kameran är borta (kameran är inte borta, men jag ska som sagt få den postad...). Man känner sig liksom lite handikappad. Men men.

Men jag får väl använda webbkameran när jag ska visa något! lite svårt att ta med sig datorn på stan bara... haha. Förhoppningsvis når kameran mig snart och även en mobil som anländer med Thomas och Jenny (som förhoppningsvis kommer med ett flyg hit!).

Nu ska jag sluta klaga och ge mig ut i det vackra vädret! Är jättetrött för jag sov så dåligt i natt men jag känner inte att jag kan sova när det är så ljust ute. Blir nog en runda på stan och så får jag sova när jag kommit tillbaka. Ikväll ska vi nämligen till Wayne's och jag behöver lite sömn innan dess.


gaaaah.

Nu är jag alltså utan både mobil och kamera. Kameran har den tyska killen från i lördags (han tog den eftersom min väska inte gick att stänga) och nu har han tydligen åkt till San Remo. Och hans KOMPIS som nu åkt tillbaka till Berlin har min kamera. Yaaaayy! Det här var verkligen ett toppenbesked.

Så nu ska de posta kameran till mig. Måste kolla med skolan imorgon om det går att få den skickad hit för jag är inte sugen på att få den hemskickad till Sverige först och sen hit...

Suck! Ja, detta är alltså vad man fick betala för den här helgen.

 


jag blir galen...

på de norska tjejerna i rummet bredvid som skrattar och pratar OAVBRUTET. Och högt. Kan de vara tysta någon gång??

Förresten så har jag inte min kamera för tillfället, så kan inte lägga upp några bilder. Men har en del från igår tror jag, så det kommer upp så snart jag får kameran igen!


night out yesterday

Jag mår som jag förtjänar idag! Är alldeles mörbultad... Men det var en riktigt kul kväll. Jag gick ut med ett gäng från min våning och vi hade riktigt kul. Jag kysste någon engelsman och fick hans nummer, haha. Kommer inte riktigt ihåg hur han såg ut... så kan inte riktigt avgöra om det var bra eller dåligt!

Sedan gick vi till High Club och där träffade jag en tysk kille. Haha, ja... don't mention it. Han var i alla fall jättesöt och vi pratade ganska länge. Han var typ pokerspelare. Väldigt stor blandning av folk man träffar här...

Men ja, resten tar vi lite senare! Är nämligen väldigt trött just nu och måste äta något.


dreaming back to cap-ferrat



Sitter och drömmer mig tillbaka hit just nu...

alors on danse


Det här är rivierans partylåt nummer ett just nu. Den spelas överallt, på klubbar, butiker, you name it.

lite nyheter

Jag måste bara klargöra en sak som jag stör mig något oerhört på just nu! Alla som säger angående askmolnet över norra Europa "ja, nu får vi tillbaka för att vi inte återvunnit alla pantflaskor. Nu går väl jorden under." Och det är fullt seriösa också. Det är ju faktiskt en vulkan som orsakat askmolnet och ingen kommande apokalyps. Känns som folk tror att hela världen kommer sluta som Day after tomorrow nu eller nåt.

Nog om det! Jo, nu ska jag berätta nyheten jag pratade om. Det är nämligen så att jag har planer på att vara kvar i Frankrike liite längre. Och jag har sökt runt lite på au pair-familjer (under sommarmånaderna) här i sydfrankrike men inte riktigt hittat någon. Nu har jag i alla fall fått kontakt med en familj som bor i norra Frankrike och bor på en golf "course". Pappan är australienare och tydligen ett före detta golfproffs och de behöver hjälp med sin son på eftermiddagarna. Har pratat med pappan i telefon och han verkar trevlig! De behöver hjälp så fort som möjligt och jag behöver ju en familj den 14 maj så allt verkar passa bra hittills.

Och nu till det positiva, de har nämligen erbjudit sig att betala tågbiljetterna för att jag ska kunna hälsa på dem. Så att jag kan träffa dem nu en helg innan vi bestämmer oss och jag kan se hur området ser ut! Dessutom får jag se hur jag kommer bo, och lära känna familjen lite mer. Och såklart bestämma mig för om jag över huvud taget vill jobba för dem!

Så i alla fall så kommer jag åka dit antingen nästa helg eller 7-9 maj. Det tar fyra timmar med TGV:n, området de bor i heter Nord Pas de Calais. Så det ska bli lite spännande!


15 april

Idag hade jag på mig en blus som jag köpte på Zara för ganska många veckor sedan men inte använt förrän nu. Just nu känner man mest för att ha blus på sig i detta sköna väder.

Förresten har jag lite nyheter att berätta. Inget är hundra än men jag har lite saker på G!


ut på stan!

Nu har jag precis ätit frukost och ska dra ner på stan! Sen blir det lite lapande av sol (på en bänk, ej liggandes på stranden... man dör av värmeslag om man har kläderna på) innan jag beger mig tillbaka till skolan igen. Min lektion börjar kvart i tre.

Har förresten en vidrig vikarie den här veckan, ännu värre än den förra. Så det blir till att härda ut tre timmar med henne babblandes. Längtar bara till att få tillbaka Renault just nu. Snällare lärare får man leta efter!

A tout à l'heure!

14 april


Här sitter jag och äter en McFlurry.

Idag skulle jag ha träffat Madeleine och solat men turen var inte på hennes sida när det gällde bussarna. Så jag låg själv istället! Men fick inte så jättefina ränder efter mitt linne... Jaja, jag klagar inte. Kände mig till slut alldeles överhettad så gick till Donken och köpte med mig en Flurry som jag intog i en av mina favoritparker. Som jag dessvärre inte vet namnet på... Men ja, den är väldigt lugn och skuggig och perfekt när man legat på stranden.

Förresten hade McDonalds här ett jättesmart system. Man kan köpa det man ska ha i en automat bredvid kassorna, betala med Visa-kortet och sen går man direkt till en kassa vid sidan av alla köerna och så får man sina grejer direkt! Gick hur snabbt som helst och jag behövde inte ens vänta en sekund, fick glassen direkt i handen när jag kom fram. Det kallar jag smidigt!


Imorgon börjar jag senare igen så jag funderar på att lägga mig på stranden igen innan dess. Börjar klockan tre så har ju en del timmar dessförinnan. Så blir det nog!


frukost/lunch


Jag börjar som sagt senare idag, lektion mellan kvart i tre och sex. Så det blev en sen frukost/lunch!


je suis fatiguée...




Har precis kommit hem från en Wayne's-runda med Toby, Lina, Cengiz och Thorsten (hur detta nu stavas) Riktigt kul!! Det är ofta de spontana kvällarna som blir roligast. Jag och Lina bestämde oss igår för att gå ut idag eftersom vi inte börjar förrän kvart i tre imorgon. Och det var skitkul. Mindre folk än vanligt, vi dansade på borden och släppte loss ordentligt. Haha, speciellt när de spelade BSB och Britney-låtar... party!

Jag träffade några italienare, men de var inte riktigt min stil... italienare är ju alltid så sliskiga. Som tur var så hade min mobil dött så jag "kunde" inte ta den enas nummer. Men jag lovade istället att vara på wayne's på fredag. Jaja... vi lär förmodligen inte mötas där ändå för det är så proppat på fredagar.

Nu är jag supertrött... Sängen nästa!!


garden collection


Jag var på stan en sväng nyss. Hittade äntligen en bikinitopp! H&M of course. Och så blusen jag skrev om för ett tag sen, ångrade lite då att jag inte köpte den och nu hängde en ensam 36:a på en galge. Jag tog det som ett tecken.


lördagen


Jag njöt av varenda sekund av denna macka. Hade inte ätit någon frukost och hade noll energi och cravings efter salt mat. Mozzarella, chèvreost, lufttorkad skinka, olivolja och basilika... match made in heaven.





Madeleine

Igår hade vi en supermysig heldag på stranden! Vaknade vid niotiden trots att jag vart ute kvällen innan, min kropp ville helt enkelt vakna. Kände mig rätt seg och lite smått illamående... Men jag och Elaine gick i alla fall till stranden för det var strålande väder ute. 20 grader i skuggan och sol! Fick rejält med färg, som tur var dämpade sig det röda lite under natten... Men vi höll på att dö av att ligga med kläderna, jag hade jeans och det var ju något varmt. Kändes som att vi var de enda som inte låg i bikini.

Sedan kom Madde och joinade oss och vi låg typ till halv sju. Ett väldigt trevligt sätt att spendera dagen efter en utgång!

fredagen


Vi hade en jättetrevlig middag igår för att tyskarna skulle åka hem. Mamman hade lagat ordentligt med mat åt alla! Elaine och jag gjorde ändå i ordning vår sallad som blev väldigt lyckad.

Elaine och Lina


Jag och Elaine hade köpt med oss kakor som avskedspresent till de som skulle åka hem.




På High Club

Ser ju ut som att jag bara försökte ta bild på mig själv... vilket inte var läget.
Hahaha... kan inte låta bli att skratta åt den här bilden. Varför ser jag så lycklig ut?

Jag har knappt sovit i natt så jag måste verkligen lägga mig nu. Imorgon är det tänkt att vi ska åka till Italien, det vill säga Ventimiglia! Det vill säga om jag orkar ta mig upp. Därför måste jag sova nu. Ligger liksom en dag efter med bilderna nu så dagens bilder kommer imorgon... God natt!


promenad i gamla stan

Haha, den här måste vi ju ha! "AKTA HUNDEN! (han är så liten att man kan råka kliva på honom)".

Den här lilla butiken var jätterolig och jag ångrar så att jag inte visste att den fanns när mamma och pappa var på besök. Fanns mycket annorlunda saker!



Vi gick även in i en krimskransbutik med hur mycket smycken som helst. Tror min mor skulle gillat denna burken! Underbart fin var den.


Vi köpte med oss några kakor från denna söta butik till tyskarna som åker hem idag. Man fick provsmaka på allt man ville och de hade jättegoda lokala kakor och karameller. Kommer nog köpa med mig lite saker härifrån innan jag åker hem!

Underbara burkar!



Gud vilken mysig dag jag haft! Har gått runt i gamla stan med Elaine och bara strosat, ätit glass och gått in i små turistbutiker och tittat på allt mellan himmel och jord. Sådana dagar borde man ha fler av! Vi avslutade med att gå in på Monoprix (som allt som oftast) och köpa middag. Efter denna dag ska jag verkligen försöka leva på mina rester i kylen... men man får ju faktiskt lov att lyxa till det lite när det är fredag. Detta består vår middag av:

sallad
chèvreost
prosciutto
soltorkade tomater
oliver
salta kex (sånna där bruscietta-liknande)

Mums! Och så har vi lite vin. Det komiska var att när vi kom tillbaka hade mamman på första våningen (hon och hennes 16-åriga son bor i samma rum) lagat en stor middag av alla deras rester eftersom de åker hem imorgon. Självklart frågade hon om vi ville äta också! Och då hade vi redan köpt all vår mat. Men men, sånt kan man ju inte veta. Kanske blir det några rester över.


19 grader och sol!

Underbart! Nu ska jag fixa några ärenden på stan och sen ska jag träffa Elaine när hennes lektion slutar. Vi ska till Monoprix och sen ligga på stranden!

I'm liking it!

no big news

Idag har varit en helt vanlig vardag. Skola på förmiddagen, sen tog jag en promenad runt på stan och sedan gick hem och sov lite! Haha, hoppas jag inte låter som världens latmask. Men det kan vara skönt att ha sådana dagar också, tycker jag! När man inte gör någonting. Till middagen åt jag med Elaine och vi satt och pratade som vanligt. Ja, thats it.

Nu har jag förresten precis sett klart på This is It med Michael Jackson. Den var bra! Men inte riktigt lika bra som jag förväntat mig. Musiken är ju grym så det blev aldrig tråkigt. Men jag hade önskat att man skulle få lite mer inblick i vem han var. Av det lilla man såg av honom när han pratade, utöver repetitionerna, fick man inte direkt någon bild av hans personlighet och det kändes som att det var hans scenperson som talade. Så jag hade nog förväntat mig lite mer av filmen... Men sevärd är den absolut! Han verkade vara en otrolig människa. Sen de där pedofilrykterna vet jag inte riktigt vad jag tror om, men om de är sanna, ja då tar jag tillbaka ovanstående...

Det ska bli strålande väder i helgen så på lördag ska vi ha en riktig heldag med lunch på stranden. Ska bli supermysigt! Sen imorgon kväll eller lördag kväll (hoppas jag) ska jag även träffa den här tjejen!


help

 

Köpte den här blusen idag men när jag kom hem förstod jag inte alls vad jag såg i den. Vad tycker ni?! Behålla eller lämna tillbaka? Den är typ korallorange-rosa. Är den inte lite tråkig?

Och mamma! Ska jag lämna tillbaka den här och köpa de sailoraktiga ballerinaskorna vi gick förbi istället? Kommer du ihåg dem?! de randiga med ett litet rep som rosett. Jag är väldigt förvirrad just nu nämligen och behöver en moders råd.


parentes

Förresten, ni vet väl att man kan bläddra tillbaka i arkivet om man vill se de gamla inläggen? Det är bara att klicka på månaderna och då kommer alla inlägg från respektive månad upp. Alla inlägg kommer ju inte med på startsidan.

Bara så att ni vet!

tisdag


Hur snygg var inte den här skinnjackan jag hittade i en affär?! Tusen gånger snyggare i verkligheten. Den skulle vara bra snygg på Håkan eller pappa tror jag bestämt!

Det var någon demonstration på Place Masséna. "....education sans frontière" någonting stod det på skyltarna. Sökte lite på google och kom fram till att det handlar om asyl- och immigrationspolitiken.

Jag och Elaine har gått runt på stan idag och suttit på café intagandes en coca cola light (för min del, kaffe för Elaine). Duktigt! inget onyttigt. Idag började vårat nyttiga liv på riktigt! Jag har kylen full av grönsaker, frukt, tonfisk och sånt gott. Middagen idag var supergod, en stekt biff, lite tonfisk, gröna ärtor och oliver. Till efterrätt delade vi på en melon. Imorgon tänkte vi köra på tortillas!


Efter cafébesöket skulle vi egentligen gått direkt till Monoprix men vi fastnade i en massa olika affärer istället. I en av dem hittade jag den snygga herrjackan ovan!


fransk nougat



På Villa Ephrussi såldes det riktig fransk nougat i små stånd. Köpte inte med mig något men det såg väldigt gott ut och var inte hellt särskilt dyrt. Köper nog med mig någon provencalsk nougat innan jag åker hem! Kan vara kul att testa.


6 april

Waah... är så trött. Gäspade nog cirka hundra gånger på lektionen. Satt uppe igår och la in bilder på datorn, och blev senare än jag tänkt. Så det får jag ta konsekvenserna för idag! Tur att jag kan sova lite mitt på dagen.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, det är soligt men lite småkyligt så det blir nog inget häng på stranden. Då kommer jag väl tillbaka med svullna halsmandlar igen! Kanske blir det något museum. Någon dag i veckan ska jag också till Grasse med en tyska från första våningen, hon har inte heller eftermiddagslektion så det passade bra.

Har inte så mycket annat att skriva! Hur är vädret hemma?

cap-ferrat... IGEN!






Ni kanske är jättetrötta på bilder härifrån nu. Men själv tröttnar jag aldrig så det blir några fler bilder! Det här stället är jag verkligen helt kär i.


Idag har vi intagit glass respektive chokladverk i cafét, promenerat runt och beundrat naturen. Eftersom jag redan varit där så har jag redan haft mina wow-moments. Men vädret var så underbart så det var nästan finare den här gången! Även fast det ändå var mysigare med mina föräldrar ;-). Den här gången hade jag studentkortet med mig så jag fick inträdet för 7,50 istället för 10 euro.

Kommer säkert åka hit minst en gång till innan jag åker hem från Nice. Dessutom måste jag bara se det i maj, då rosenträdgården och en massa andra växter blommar! Det ska tydligen vara den bästa månaden.

Nu ska jag försöka få lite sömn! God natt!


this is it


Fick låna denna dvd av Elaine idag så har precis satt in den i datorn! Ska bli spännande. Elaine älskade den och dessutom är det ju en massa bra MJ-låtar så det kan ju knappt bli fel.

Förresten har det kommit två väldigt trevliga tjejer till vår våning, en från Tyskland och en från Uruguay. Pratade en hel del med dem och vi drack lite vin på kvällskanten. Folket från tredje våningen skulle till Antibes på någon comedykväll men jag och Elaine orkade inte och dessutom är det så tråkigt väder. Mulet och blött på marken. Om jag inte nämnt det så ska jag i alla fall till Cap-Ferrat imorgon igen för en fête du chocolat! Vi är ett ganska stort gäng från residenset som ska dit. Det spås bli strålande sol och varmt så det blir nog väldigt trevligt.

God natt på er så länge!

påskbrunch!






Tänk om man kunde börja alla dagar såhär! Brunch med trevligt sällskap, Michael Bublé i bakgrunden och god mat. Nog för att man känner sig något seg såhär i efterhand, men ändå.

Supermysigt!


lördagkväll

Har precis kommit hem från Wayne's med Elaine och Cengiz (glömmer alltid vad han heter... så krångligt namn) som kommer från Schweiz och bor på min våning. Det var lite sådär! Var glad att jag fick med Elaine ut eftersom hon är lite krånglig på den fronten. Och nu tror jag hon fick lite mersmak så förhoppningsvis blir det lite fler utgångar framöver.

Men det var så sjukt mycket folk. Har aldrig varit i en lokal med så många människor per kvadratmeter samtidigt. Det gick bara inte att ta sig fram! Hamnade man till slut på en plätt på dansgolvet där man faktiskt kunde röra sig, var det bara att inse att man skulle få stanna där minst en timme för det gick inte att komma någon annanstans. Jag tror det tog oss säkert tio minuter att ta oss till toaletten som låg kanske 15 meter ifrån. Och sen var det några jobbiga killar som stod på bänken och dansade som kände på mitt hår hela tiden. De var som omogna 14-åringar så till slut gav vi upp och gick hem.

En sak jag dock verkligen gillar med Wayne's är personalen. De är så sjukt snygga alla killarna som jobbar där, haha.

mulen lördag


Såhär mörkt var det på himlen imorse.

Monoprix har så himla snygga kläder och accessoarer. Blev kär i de här skorna! Men tror däremot inte att jag skulle få sådär jättestor användning för dem. Sjalen var också snygg! Men kom faktiskt hem med en annan, rosa sjal.

Jaha, vad har hänt idag då? Inget särskilt kan jag påstå. Vaknade upp till mulet väder, åt frukost och pratade lite med tysken som ska åka hem. Gick sedan tillsammans med Elaine, Janice och Willemijn och handlade mat till påskbrunchen vi ska ha imorgon på residenset. En massa gott! Så mitt nyttiga liv får nog skjutas upp till på måndag. Chokladägg, croissanter, en massa frukt, bröd, ägg och toasts.

Måste i alla fall göra något ikväll för känner mig väldigt rastlös idag. Jag och Elaine kommer förmodligen gå ut och ta en drink ikväll eller liknande. Längtar redan nu till på måndag då vi ska till Cap-Ferrat på fête de chocolat, det vill säga chokladfestival! Längtar liksom till att komma utanför Nice litegrann. Upptäcka andra städer. Så nästa vecka ska jag försöka komma iväg till lite andra ställen, kanske Eze eller Antibes där jag inte varit. Är på lite äventyrshumör!


fler bilder


Vilken linslus!




Hahaha


Sådärja! Mitt huvud fick inte vara med för jag såg inte klok ut. Men det här är en fin bild tycker jag!


tvättdag

Tvättomaten stängde 21, hann inte torktumla...


1 april



Jag och Elaine med de osnygga 3D-glasögonen...

Inga aprilskämt har jag märkt av ännu... eller, det skulle vara det där jag läste på Aftonbladet om att några ville införa sockerskatt? Hmm... lät lite misstänksamt.

Ikväll var jag, Elaine och Toby på en restaurang och jag tog en helt underbart god sallad med kyckling, skinka och ost. Jättegod! Men kanske inte så nyttig ändå med tanke på dressingen... Men ett steg i rätt riktning. Vi gick sedan och såg Alice i underlandet på bio, med Johnny Depp bland annat. Den var annorlunda och det var lite mysigt att försvinna in i en fantastivärld ett tag! Det var 3D också så det var rätt häftiga effekter.

Det roliga var att vi mötte italienskan Federica från Tobys och min klass som skulle med på bion och hade en kompis med sig. Det visade sig att denna kompis inte bara var en kompis utan lite mer än så. När vi kom stod de nämligen och kysstes. Men det är inte nog med det utan Federica är nämligen förlovad hemma i Italien! Så detta blev kvällens samtalsämne när vi var på väg hem. Det var ju lite vågat att ta med sig honom till bion när vi vet att hon är förlovad och hennes pojkvän ska komma och hälsa på om ett par veckor... Konstigt hur vissa är!


dagarna har för få timmar

Jag hinner inte med! Som tur är har jag haft fullt upp idag så har inte hunnit tänka så mycket på att mamma och pappa har åkt.

När eftermiddagslektionen slutade (de andras, jag har ju ingen) gick jag, Elaine och Toby till stranden. Vi köpte med oss chips (imorgon börjar min detox... nu har min kropp fått ta skräp för ett år framöver) och pratade om allt möjligt. Känns skönt att man har folk som är lika en själv i tänkandet. Det var mycket vi hade liknande åsikter om, det vill säga andra på residenset. Så det är alltid skönt när man hittar folk man känner sig bekväm med på det sättet och får ut mer av när man umgås.

Nu har jag åtta minuter kvar innan vi ska gå ut och leta rätt på någon restaurang, sedan blir det bio! Måste hinna tvätta ikväll, hur ska det gå till?! Hinner inte med någonting känns det som, och ändå en massa... det nödvändiga får stå åt sidan. Jaja. Det kommer dagar då man inte har något alls att göra också, då får jag ta tag i allt det där.

Nu måste jag gå! Hoppas mamma och pappa kom hem ordentligt och att flygresan gick bra!

de senaste dagarna


Underbar scampi på en skaldjursrestaurang


Toute en chocolat!

Vi var i St. Paul de Vence idag, det var inte riktigt som vi tänkt oss men väldigt charmigt.





Dagen avslutades med en inte så fransk, men ack så god middag på en Buffalo Grill vid Place Masséna.

Mums!

Det har varit så otroligt mysigt att ha mina föräldrar här! Nu känns det nästan lite deppigt för att de ska åka hem. Mitt rum kändes så ensamt och inte alls lika mysigt när jag hade sagt hejdå till dem! Längtar lite hem just nu, till mitt rum och min hund och Baggensfjärden. Men jag antar att det känns lite bättre om ett par dagar.

Ska följa med dem till stationen i alla fall imorgon och nu tänkte jag få lite sömn! God natt!


RSS 2.0