Hundvakt.



Lilla Taz har fått vaccin och känner sig lite dålig så jag har fått pluggsällskap.


Efter festen...







Jag missade karnevaltåget igår (har redan sett det tidigare år så det gör inget) och istället kom jag precis när allt var klart och gatorna var fulla med konfetti och skräp. Den här vackra synen möttes jag av! Konfetti i luften som fastnade i håret, polisbilar överallt, avstängda vägar och horder av människor i stan. Så ja, det märks att det är karneval just nu.

Men om jag inte minns fel så slutar den 1 mars. Jag kommer ihåg när jag kom till Nice i februari 2010 precis när karnevalen höll på, trodde typ det alltid var såhär mycket liv överallt. Sen fick jag en chock när jag märkte hur lugnt och skönt allt var sen när den tog slut, haha.

Tisdagmorgon.

Har precis kommit hem från en morgonpromenad. Har en jätterolig app där man kan se på en karta vart man går/springer! Fast en sån har väl typ alla nu? haha. Kul är det i alla fall.

Nu måste jag ta en dusch för sen ska jag in till Nice och hämta mina grejer hos Camilla som är där sedan i lördags. Det är strålande fint väder ute! Idag blir nog en bra dag.


The Look



Sitter här och pluggar och lyssnar på den här sköna låten.


Värdelös kväll!

Igår gjorde jag verkligen ett stort misstag när jag gick ut. Så otroligt värdelös kväll från början till slut, så jag skulle bara vilja spola tillbaka tiden och stannat hemma istället. Dessutom missade jag både Melodifestivalen och ett annat av mina favoritprogram på tv! Snyft.

Kvällen började med middag hos Camilla och hennes kompis, det var i och för sig trevligt. Sen gick vi till deras kompis Sergei. Dit kom sedan några andra kompisar till mig. Sedan skulle vi gå till High Club, men det visade sig att Camillas kompis Anna bara är 17 och har strykt över den sista siffran på sitt ID-kort med Tippex och skrivit dit en etta istället för en fyra. Och det märker de ju självklart och vi alla blir bordade från High Club. Så blir Camillas kompis halvt galen och börjar skrika att hon ska döda dem som jobbar där (ja, hon hade druckit en del...) 

Jaha, och sen skulle vi då gå till JazzRock varpå vi kommer dit och det är FULLT. Och återigen börjar Camilla och hennes kompis prata med vakterna och försöka övertala dem och det gör inte det hela bättre utan i slutet så blir de bara irriterade och vi går därifrån. Klockan är typ 2 nu bör nämnas.

Och sen vill vi alltså gå till ett ställe som heter Coulisses, och väl där är det smockfullt utanför och killen säger att vi måste vänta 50 minuter. Suuuper! Jag var redan på lite dåligt humör från början så jag känner bara, nej nu går jag hem, orkar inte. Så vi går till Swann's place (en liten studio på 18 kvadratmeter) och alla sitter där ett tag och dricker ännu mer, jag insåg dock mina begränsningar med tanke på gårdagens bakfylla så jag drack inte mer. Så ringde jag Seb och han kom och hämtade mig, klockan var väl 4.

Men - det är inte slut än! På väg hem så totaldör nämligen Sebs bil mitt på vägen. Klockan fem på natten. Så vi får putta den åt sidan och ringer en kompis till S som får skjutsa hem oss.

Jag ångrar nästan lite att jag vaknade igår.


B.A.K.I.S

Jag mår inte helt hundra idag! Igår var jag som sagt hos en kompis på en lägenhetsfest, riktigt kul var det och en hel del folk jag inte träffat. Så himla fin lägenhet och perfekt läge bredvid Boulevard Gambetta! Inte alls avis...

Hur som helst så drack jag en hel del och sen sov jag över hos Camilla. Pallrade mig upp vid tiotiden imorse för att ta bussen hem, DET var inte det lättaste kan jag tala om. Ont i huvudet, uttorkad, allmänt död... Usch. Sen kom jag hem och stoppade i mig två Treo och kröp ner under täcket. Mysigast är att Seb inte jobbar idag så vi är hemma tillsammans!

Tydligen lovade jag att gå ut ikväll också... Får väl se om några timmar hur jag känner mig, haha. Tredje dagen i rad i sådana fall. Men det är helt klart att jag inte dricker ikväll. Avskyr att vara bakis!


Yesterday.


Je t'aime!

Puh! Är lite slut efter gårkvällen. Först var vi ute och åt indiskt på Kashmir, sen mötte vi upp Sebs kompis Joffrey och gick ut tillsammans. Det var någon studentkväll på High Club men det var mest 18-åriga ungdomar där... haha, men det var en kul kväll.

Liiiiite trött idag faktiskt, och trots det ska jag ut ikväll också. Camilla, en dansk kompis har nämligen en fest i sin lägenhet och sen ska vi ut. Kanske skippar utgången som var planerad imorgon med andra ord, så får det bli en hemmakväll då...

Men nu måste jag göra mig i ordning och åka in till stan för att fixa ett bankärende. Full fart!


Bra dag!


Mina sverigeimporterade havregryn.

Denna dag har börjat bra! Imorse var jag ute och powerwalkade i en och en halv timme. Var riktigt slut efteråt och enligt min träningsapp brände jag 400 kcal. Inte dåligt att börja dagen så!

Hur som helst så är det uuunderbart varmt och soligt här nu! Man känner att våren är här och sommaren är på ingång.  När jag kom hem så satte jag igång att städa - har dammsugit, diskat, hängt tvätt och rengjort handfatet i badrummet. Nu är det skinande rent här hemma, älskar den känslan! Så nu ska jag äta havregrynsgröt i lugn och ro och ta en dusch, sedan plugga lite. Älsklingen hade tydligen en överraskning ikväll (gissar på bowling?) som han inte ville berätta vad det var, så vi får se.

Hoppas ni alla har en trevlig torsdag!


Glitter / metallic


Denna fick följa med hem! Så snygg till svarta jeans.


Fanns även i en svartskimrande färg, också väldigt snygg.


Blev kär i den här koftan också, men den fick stanna kvar.

Hur snyggt är det inte med alla glittriga och metalliga toppar som finns på till ex. H&M just nu? Jättesnyggt tycker jag i alla fall. Går både att klä ner och klä upp! Kom hem med en grymt snygg glittrig/metallic topp som jag förmodligen inviger i helgen!


DONE!

Har suttit hela natten och pluggat, ända fram till nu - hjälp, klockan är redan fyra! Nu är jag i alla fall klar med det jag ville bli klar med, skönt. Så imorgon börjar jag på ett nytt fräscht kapitel.

Har ju en tenta den 3 mars så jag vill gärna ligga i lite extra nu i slutet för att bli klar med allt, och sedan ha mycket tid för att gå igenom allt material i lugn och ro flera gånger.

Så - nu ska jag gå och lägga mig! God natt!


La mode suédoise



Ellos har börjat säljas här i Frankrike sedan en kort tid tillbaka. Det går nämligen reklam på tv för dem med sloganen "La mode suédoise vous va bien", alltså "det svenska modet gör er gott"! (Det går även en reklam för svenska skorpor med en blond tjej i flätat hår och en kille som spelar blockflöjt på en grön äng...)

Egentligen ger väl inte Ellos den bästa bilden av det svenska modet direkt. På reklamen är det rätt fula stickade klänningar och pastellfärgade plagg i bild, så alla här lär väl tro att vi klär oss så. Haha, kunde inte bli mer missvisande, vi som mest klär oss i svart!

 Men kul med en svensk kedja som lyckas utomlands i alla fall!


Long hair!




Visst syns det knappt att det inte är mitt eget hår?


Idag kom äntligen mina clip-on extensions! Färgen kunde inte vart mer perfekt. Tänk att det kan matcha trots att jag köpt via Ebay! Jag köpte håret från denna säljare och är väldigt nöjd med kvalitén! Håret är mjukt och tjockt och framförallt har de ett enormt utbud av nyanser, väldigt bra om man har en blandning av olika färger i håret som jag.

Klippte av det minst 5-7 cm, för det var så otroligt långt från början! Vill hellre att det är lite kortare och ser naturligt ut. Dessutom är jag ju kort så det ser lite knäppt ut med meeegalångt hår...

C'est parfait!


Monday

Idag har jag redan hunnit med att städa en hel del, är mycket nöjd! Det här blir en nyttig dag känner jag på mig. Dagen ska ägnas framförallt åt städning och plugg. Känner jag mig själv rätt blir det väl en del Facebookande också mellan varven... Sen tänkte jag ta en ordentlig rensning i garderoben också, den är minst sagt överfull och jag använder inte ens hälften av det som ligger därinne. Onödigt med sånt som bara tar plats!

Det regnar ute idag så det känns som att det blir en typisk stanna-inne-och-plugga-och-städa-dag. Perfekt!

Hier soir.



Hade en så sjukt bra kväll igår! Var ute med en trevlig svensk tjej och hennes kanadensiska kompis och vi gick till ett par barer i gamla stan och tog några drinkar. Sedan träffades jag Jules, Swann och några kompisar till dem på Jazzrock. Det blev en del drinkar och en heeel del dans! Sjukt mycket folk men en riktigt bra kväll!

Är liiiite bakis idag, men inte överdrivet. Har precis ätit lite rester från igår och druckit ett stort glas Cola light. Känner mig mer mänsklig nu! Mer synd är det om Jules stackarn som skötte öppningen imorse. Och pojkvännen min som även var ute igår och sov typ två timmar... Jag har det rätt bra med andra ord!

Yesterday's dinner.



Igår gjorde jag en uuunderbart god middag som jag varmt kan rekommendera! (tror jag till och med har gjort det förut i bloggen, hehe). Det är en pastagratäng med kyckling, soltorkade tomater och ett knaprigt fetaosttäcke. Väldigt enkelt och hur gott som helst.

Det du gör är att koka pastan och lägga den i en gratängform. Riv/skär bitar av färdigrostad kyckling som du blandar ihop med pastan. I med lite grädde och rör om allt. Blanda i så många soltorkade tomater du vill ha (egentligen är det bättre med sån pesto som är gjord på soltorkade tomater, det är lättare att blanda ut det med pastan).

Sedan tar du två brödskivor (gärna torra) och smular sönder i en skål. Smula även sönder nästan hela paketet fetaost och blanda ihop dessa med en mixer eller en gaffel tills det blir som en smulig gegga av allt. Sedan strör du över denna blandning över pastan. Ringla över lite olivolja över det hela och sen in i ugnen i cirka 10 minuter tills täcket blir sådär knaprigt och gyllenbrunt!

När pastagratängen är klar så kan du strö över ruccolasallad för att få det lite extra färgglatt.

Bon appétit!


Blonde.





Slingorna klara, nu är jag lite blondare än innan!


3 maj


Nu är ett Sverigebesök inbokat i maj! Jag ska nämligen på bröllop den 12 maj. Dessutom går mitt pass ut i augusti så jag var tvungen att åka hem och fixa det innan dess.

3-14 maj alltså! Det var länge sedan jag var hemma på våren!


Maquillage.





Idag var jag i stan och införskaffade lite skönhetsprylar jag varit i behov av ett tag. Slingpaket, rouge, foundation, primer (återigen, denna är grym!) och en ögonskuggspensel. Slog även till på ett par lösfransar på Sephora, hoppas jag lyckas få på dem imorgon kväll! Sist jag hade ett par var nog på studenten för fem år sedan...

Det har förresten öppnat en ny sminkaffär i Cap 3000 som är så himla bra, urbilligt smink och mängder av olika nyanser på ögonskuggor och nagellack. Stod i en kvart och valde mellan lacken... men till slut föll jag för dessa två. Ett glittrigt att ha över ett färgat lack och det här fina grönaktiga. 5 euro betalade jag för båda två! Det är ju helt galet.

KIKO heter märket, någon som känner till det?

Carnaval de Nice


                                           Såhär ser det ut under premiärkvällen!

Idag den 17 februari kickar den årliga karnevalen igång här i Nice! Även kallad Carnaval de Nice. Den håller på i drygt två veckor varje februari månad ända sedan mitten på 1200-talet. För er som inte visste det så är det världens tredje största karneval efter bland annat karnevalen i Rio de Janeiro! Det är i princip folkfest på gatorna under dessa två veckor med parader på promenaden, barn som sprutar konfetti och stora högtalare med glad musik i alla hörn och kanter.

Paraden är faktiskt riktigt fin att se, med gigantiska djur och färgglada sagofigurer samt kvinnor i fjäderlika karnevaldräkter. Den går längs med promenaden och har man med sig kamera kan man få riktigt fina bilder. Alla Nicebor är dock inte jätteglada i denna festival utan klagar mest på oljudet, trafikstopp, och skräpet på gatorna.

Är man i Nice under denna tid är det med andra ord omöjligt att missa denna händelse!


Spark i baken.

Jag har ingen motivation alls när det gäller att plugga de senaste dagarna, ja ingen motivation till något alls tycker jag. Har haft en tråkig och onödig vecka. En sån där vecka då jag velat få en massa saker gjort men fått absolut 0,0 % av de sakerna gjorda (okej, en sak har jag faktiskt fått gjord). Men det känns ändå lite som att jag slösat bort en vecka av mitt liv.

I helgen ska jag i alla fall ut med en annan svensk tjej som också bor här som jag inte träffat förut. Spännande! Det blir Wayne's i alla fall och jag längtar galet mycket! Otroligt länge sedan nu och jag känner att jag är i stort behov av lite rosé och få svänga mina lurviga. Ska förmodligen träffa ett par av mina gamla jobbarkompisar också under kvällen. Jag är glad att jag fortfarande är kompis med en del av dem jag jobbade med, vi träffas ofta när vi är ute och har alltid grymt kul ihop!

Ska försöka komma igång med träningen också, men nu har det ju varit iskallt här senaste tiden och jag har inte haft någon motivation att sticka ut och morgonpromenera (ursäkt nr 182704724). Men det ska det bli ändring på nu när vår och sommar är på infart. Har ju till och med laddat ner en träningsapp nu på mobilen som räknar kalorier och kilometer så det finns inga ursäkter.

Det var allt jag hade på hjärtat för tillfället!

Helgen i bilder


Min goda pâtes fruits de mer på La Voglia


Mammas underbara antipasti!


Utanför Matissemuséet




Vackra olivträd utanför muséet




En av mina favoriter, Musée de Marc Chagall (inte långt ifrån Musée de Matisse).


Marc Chagall






Varm choklad på en uteservering (med infravärme!)




Rivierans bästa (och flottigaste?) pizza, enligt en turistguide. "La Pizza" på Rue Masséna.


Klänning gjord av PET-flaskor på Musée MAMAC.


Traditionell dans på Place Masséna


Mmm... Assiette tout chocolat.


Lite härliga bilder från mammas besök! Vi hade en jättetrevlig helg och framförallt en kulturell och kulinarisk sådan. Vi var på hela tre museum, bland annat Matissemuséet som jag inte varit på förut. Det visade sig inte vara något speciellt, men det låg till väldigt fint uppe på Cimiez-kullen och med en fin trädgård runt omkring!

På lördagkvällen gick vi ut och åt tidigt på Hippopotamus (fransk köttrestaurangskedja) och sedan satte vi igång Melodifestivalen på Svt Play uppe på hotellrummet!

Som alltid lika mysigt och trevligt att få besök, tack kära mamma för allt! Det var så kul att ha dig på besök. Alltid lika tråkigt däremot när helgen tar slut. Men det dröjer inte så länge innan jag kommer hem så då ses vi igen.


Godkväll!



Sitter och pluggar och kollar på nyheterna. Tänkte göra klart så mycket plugg som möjligt så jag kan vara tranquille sen de följande dagarna när mamsen kommer.

Det var galet vad svårt jag hade att vakna imorse förresten. Ändå sov jag runt 10 timmar. Det var som att jag låg i hypnos de sista timmarna och ville ta mig upp men det var liksom omöjligt. Kroppen bara låg som i dvala. Kändes som att jag inte sovit på en vecka! Väldigt märkligt då jag sovit rätt mycket de senaste dagarna...


J-2

Bonjour!

Två dagar kvar idag tills min mor kommer på besök! Vi ska bo på hotell ett par dagar tillsammans, ska bli hur mysigt som helst. Just nu sitter jag och har precis målat naglarna, pluggar, och kollar hårextensions på nätet. Är jättesugen på att köpa clip-ons nämligen och har varit det ett bra tag. Väntar dock fortfarande på CSN-utbetalningen som (på grund av puckon på Swedbank) är flera veckor försenad. = luspank jag!

Annars är det fint väder ute, solen skiner men det är inga varma grader inte. Runt 7 grader skulle jag tippa på. Men solen är som medicin, så skönt nu när det varit grått och trist den senaste tiden! Man känner sig som pånyttfödd.


High heels



Jag vill ha båda de här paren till sommarens alla utgångar, tack!


Bonne nuit!

Klockan är kvart i fem och nu går jag och lägger mig! Vi har vänt heeelt på dygnet de senaste dagarna bara för att S inte jobbat. Jag vågar inte ens berätta vilken tid vi vaknade idag... har redan haft ångest så det räcker över det under dagen! Ni skulle sett vår min när vi kollade mobilen "imorse" (i eftermiddags) och trodde att klockan var ett helt gäng timmar mindre. Haha, chocken! Jag avskyr verkligen den känslan.

Så imorgon ska jag gå upp i tid hur trött jag än må vara. Så blir det till att lägga sig tidigt imorgon helt enkelt.

Japp, så får det bli!


Lana del Rey.



Oerhört bra nyupptäckt artist!


Favourite place.


Mysig, hemtrevlig inredning.

Uuuunderbara mackor.

Snygg modern konst på väggarna (som dessutom går att köpa).

= Många stammiskunder.

Ett ställe som jag alltid återkommer till om jag eller någon jag är med är behov av en billig och god lunchmacka är La Banane i gamla stan i Nice (Rue de la Poissonnerie, inte så långt ifrån Wayne's). Jag har på egen hand utnämnt dessa mackor till de godaste i stada! Jag vet inte riktigt vad de gör med dem men alla som smakar säger precis som jag att de smakar himmelriket. Jag tar alltid en med mozzarella, chèvre, lufttorkad skinka, tomat, basilika & olivolja (ska det vara så ska det!).

Dessutom är stället litet och hemtrevligt, har supertrevlig personal och spelar skön lounge- och reggaemusik. Långt ifrån turistserveringarnas snäsiga och stressade service!

Crêpesen är för övrigt också från himmelriket...


Utsikt



Älskar den här utsikten. Så vackert med de snötäckta bergstopparna i bakgrunden!


Huvudvärk...


Har sådan huvudvärk sedan ett par dagar tillbaka som verkligen inte vill ge med sig. Det var länge sedan jag fick en sån här attack men det kommer lite då och då och går inte över oavsett antal värktabletter.Vet inte om det beror på att jag druckit för lite vatten eller för att en viss vecka är på väg. Men hur som helst så finns det inte så mycket jag kan göra nu förutom att ligga och vänta på att det går över...

Önska mig lycka till.


La grève

Idag hade vi tänkt åka till Italien men det är tågstrejk för andra dagen i rad... så vi fick snällt åka hem igen. Nu har vi precis ätit middag hos S mamma och resten av kvällen blir i riktig mys-anda med Nip Tuck på tv, en del plugg också.

 Vi får se om det är strejk imorgon också, annars åker vi nog iväg då istället. S är nämligen ledig då också på grund av vädret! Det är rätt kallt här för tillfället, strålande sol men inte många plusgrader. Men vackert är det minsann ute och sådär krispigt i luften.

Nu ska jag fortsätta plugga, trevlig fredag!


Cap 3000





Igår var det som sagt en ledig dag för S så vi sov riktigt länge och tog sedan en tur till shoppingcentret Cap 3000. 

Det är fortfarande Soldes så S köpte en skjorta på Armand Thierry, själv är jag luspank så det fick räcka med fönstershopping!


RSS 2.0