Carnaval de Nice


                                           Såhär ser det ut under premiärkvällen!

Idag den 17 februari kickar den årliga karnevalen igång här i Nice! Även kallad Carnaval de Nice. Den håller på i drygt två veckor varje februari månad ända sedan mitten på 1200-talet. För er som inte visste det så är det världens tredje största karneval efter bland annat karnevalen i Rio de Janeiro! Det är i princip folkfest på gatorna under dessa två veckor med parader på promenaden, barn som sprutar konfetti och stora högtalare med glad musik i alla hörn och kanter.

Paraden är faktiskt riktigt fin att se, med gigantiska djur och färgglada sagofigurer samt kvinnor i fjäderlika karnevaldräkter. Den går längs med promenaden och har man med sig kamera kan man få riktigt fina bilder. Alla Nicebor är dock inte jätteglada i denna festival utan klagar mest på oljudet, trafikstopp, och skräpet på gatorna.

Är man i Nice under denna tid är det med andra ord omöjligt att missa denna händelse!


Kommentarer
Postat av: Miss Marie

Coolt! Då hoppas vi på att få se bilder därifrån! :)

2012-02-17 @ 19:21:08
URL: http://www.miss-maries.blogspot.com
Postat av: mormor

Är vädret skönare nu ? Vi hade en underbar fredag med sol och klarblå himmel hela dagen. Vår dagliga promenad blev extra lång. Vi gick tur/retur till Eurostop. det blir ca 10 km. Idag är det mycket intressant sport på TV, så det får bli en kortare tur. Morgondagens motion blir Squaredans och Rounds. som är nyttigt för både kropp o knopp för alla och speciellt för oss "gamlingar" Ha så kul ikväll. Puss o kram.

2012-02-18 @ 09:58:36
Postat av: Karin

Mormor: Ja, det är mycket varmare och finare väder nu! Mamma hade lite otur och kom mitt under den kyligaste perioden. Ojoj, det var inte dåligt! Ha det så kul. Puss och kram

2012-02-18 @ 12:40:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0