Brownie.




Japp. Nu har jag blivit brunett. Resultatet av ett gäng misslyckade hårfärgningar... Nu ligger det i en brun toning åtta veckor framåt. Hur jag ter mig som brunett återstår att se.


Kommentarer
Postat av: Olivia

Hej! Tack för en bra blogg! Jag har följt dig i över ett år, enda sedan jag bestämde mig för att åka till Nice efter studenten.

Nu har jag och min bästa kompis varit här 1,5 vecka och vårt liv har stabiliserat sig ganska bra, men jag har fortfarande lite frågor som det vore hur snällt som helst ifall du kunde svara på! :)



Jag har läst att du varit på IKEA förr - vaaaar ligger ikea? Är det långt härifrån? Kan tänka mig att suget efter köttbullar och potatis kan bli ganska stort efter ett tag...



Min pojkvän kommer hit om två veckor och då tänkte jag ta med honom till bl.a. Italien (som jag sett att du varit i en del gånger) och Monaco. Undrar därför hur man tar sig till Italien? Tåg? Vad kostar det ungefär? Var köper man tågbiljetter?



Sedan undrar jag lite om bank... Vi kommer nämligen få vår lön kontant, men måste betala in hyran till ett svenskt konto varje månad. Kan man öppna ett franskt bankkonto och sätta in cash där? Vad tror du?



Och slutligen en sista fråga ang. restauranger. Vi har ganska knappt med pengar men har ändå bestämt oss för att få gå på restaurang en gång i veckan. Därför undrar jag om du har några förslag på supermysiga restauranger men ändå förhållandevis "billiga"?



Haha nu blev det en massa frågor. Du får jättegärna svara på bara någon av dem, vore jättesnällt!



Ha det så bra!

Olivia

2011-11-05 @ 08:30:47
URL: http://vapendragares.blogg.se/
Postat av: Christine&Paris

Wow, SKITSNYGGT! Du passar verkligen i den färgen.



Ja, jag fyller år på fredag :)

2011-11-05 @ 10:10:45
URL: http://christineiparis.blogg.se/
Postat av: Anonym

Lika söt som vanligt! Men det blev en lite chock i alla fall, fattade inte att det var du först.

Puss

2011-11-05 @ 12:00:41
Postat av: Karin

Olivia: Vad kul att du följer bloggen! :)



Vad roligt att ni också bor här! Vad har ni hittat för jobb? och var bor ni?



Ikea ligger dessvärre inte i Nice, vilket är jättetråkigt för man måste åka ända till Toulon för att komma till ett! Jag har aldrig varit på ikea här på rivieran, utan min pojkvän var där för ett tag sen då han jobbade i närheten av Toulon. Men har ni tillgång till bil tar det ca 1 och en halv timme.



Ja, för att åka till Italien är det Ventimiglia som är närmast och ligger på gränsen mellan Frankrike och Italien. Dit åker man med tåg och det tar cirka 45 minuter. Tågbiljetter köper man precis som vanligt på tågstationen! de är lite dyra, kostar runt 15 euro styck tror jag... Ventimiglia är kanske ingen jättespännande stad om man jämför med typ Rom och så, men rätt så mysig att vara i några timmar och titta runt i. Alltid kul att säga att man varit i Italien liksom! Dessutom finns det många affärer som säljer italiensk choklad, pasta, alkohol osv så där kan man köpa upp sig på goda saker!



Jag har själv ett frankt bankkonto, men jag har inte riktigt kommit underfund ännu med hur man får över pengar från ett FRANSKT konto till ett SVENSKT. Men jag tror att det ska gå. Men börja med att skaffa ett franskt konto (jag har Caisse d'Epargne) och fråga på samma gång hur ni ska göra för att få över hyran till ett svenskt konto. Det borde nog inte vara så krångligt som det låter!



Jag/vi har inte heller särskilt mycket pengar, men vi går ut och äter på restaurang rätt ofta. Här är det jättebilligt att gå ut och äta, om man jämför med Sverige! man kan få rätter för runt 10 euro på de flesta restaurangerna. De billigaste restaurangerna finns på Rue Masséna och Cours Saleya, men de är ju rätt turistiga. Men jag tycker maten oftast är god ändå. En av mina favoriter är "Le Romarin" som ligger vid glasstorget (Place Rosetti) i gamla stan. Där har de underbart god mat och det är väldigt prisvärt.



Hoppas det gav någon hjälp! :)



Kram

2011-11-05 @ 17:36:39
URL: http://softcotton.blogg.se/
Postat av: Mormor

Du är jättefin som brunett också kära Karin, men det är inte så lätt för oss att känna igen dig nu eftersom du egentligen ÄR BLONDIN. Puss o kram-

2011-11-06 @ 10:33:51
URL: http:// softgotton
Postat av: Mormor

2011-11-06 @ 10:35:51
URL: http:// softgotton
Postat av: Kristin

Du kledde godt å være brunette:)

2011-11-07 @ 21:21:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0