un vaurien

Idag har jag lärt mig ett mycket värdefullt ord, nämligen vaurien. Valoir (vara värd) + rien (ingenting) = vaurien. Används enbart för killar för att beskriva någon som är en dålig person. Väldigt användbart.

Tänkte förresten ge er en liten rapport om de andra eleverna i min klass. Det roligaste med att plugga på en språkskola är helt klart alla kulturskillnader mellan folk. Mest udda är asiaterna, och då framförallt kineserna. De flesta är stenrika och alla har små minidatorer istället för anteckningsblock. En del killar bär svart nagellack och många har Louis Vuitton-väskor som laptopfodral. Är man utan iPhone är man typ inte kines. Haha ja, listan kan göras lång.

Sen har vi även en japansk tjej som är väldigt tyst och när hon väl pratar, väldigt förvirrad. Hon låter lite som en åttaåring och ger alltid osammanhängande svar som ingen förstår. Vi har också en mamma från Schweiz, en tjej från England och en från Italien. Läraren heter Renault och han har en tvilling som också är lärare på skolan.

Voilà, nu har ni fått en liten redovisning av klassen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0